Κορωνοϊός - Κύπρος: Αναβάλλονται οι παράνομες εκλογές στα κατεχόμενα

Κορωνοϊός - Κύπρος: Αναβάλλονται οι παράνομες εκλογές στα κατεχόμενα

Οι παράνομες εκλογές επρόκειτο να γίνουν  στις 26 Απριλίου - Η αναβολή λόγω κορωνοϊού αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπό τον Ακιντζί

katexomena
Την αναβολή για έξι μήνες των λεγόμενων «προεδρικών εκλογών» που επρόκειτο να γίνουν στις 26 Απριλίου αποφάσισε η τουρκοκυπριακή πολιτική ηγεσία σε σύσκεψη υπό τον Μουσταφά Ακιντζί, τα «κοινοβουλευτικά» κόμματα και όλους τους αρμόδιους.

Σε δηλώσεις του μετά την σύσκεψη ο λεγόμενος «πρόεδρος» της «βουλής», Τεμπερουκέν Ουλουτσάι ανέφερε ότι η «βουλή» θα προχωρήσει στις διαδικασίες που απαιτούνται για την νομική επικύρωση της απόφασης που έλαβαν.

Προτεραιότητα, είπε, είναι να ξεπεραστεί η δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε λόγω του κορωνοϊού, «λέμε πρώτα είναι η υγεία». Η «βουλή», πρόσθεσε, θα καθορίσει το πώς θα ληφθεί διαδικαστικά η απόφαση για την αναβολή και τις επόμενες ημέρες θα μελετηθεί το ζήτημα. Μακάρι, συνέχισε, τα μέτρα που λήφθηκαν να μην επιτρέψουν την εξάπλωση της πανδημίας στο ψευδοκράτος περισσότερο και να να έχουν όσο γίνεται πιο θετικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε ακόμη:

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Νοσοκομείο σώζει ασθενείς χάρη στην τρισδιάστατη εκτύπωση βαλβίδων αναπνευστήρων

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Οι αστέρες του αθλητισμού ζητούν από τους πολίτες να μείνουν σπίτι  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης