Κορωνοϊός: Στο αυτόφωρο ιδιοκτήτρια εστιατορίου στην Άνδρο

Κορωνοϊός: Στο αυτόφωρο ιδιοκτήτρια εστιατορίου στην Άνδρο

Στην Άρτα η αστυνομία εκκένωσε δημόσιους χώρους άθλησης

arta_ele
Την ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού προσπαθούν να αντιμετωπίσουν με κάθε τρόπο οι εκάστοτε δημοτικές και αστυνομικές Αρχές εντός αλλά και εκτός των αστικών κέντρων για χάρη της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ακόμα και την κρίσιμη στιγμή, κάποιοι δυστυχώς δεν μπορούν να κατανοήσουν και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρμοδίων. Ίσως επειδή η «ευθύνη», ως έννοια και στάση ζωής, είναι από τις πιο αμφίβολες κατανοητικές στάσεις, ταυτόχρονα άβολη, ίσως και ενοχλητική για ορισμένους.

Τα όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου και ώρα 22.00 σε εστιατόριο στο Μπατσί της Άνδρου επιβεβαιώνουν στο έπακρο την αδυναμία ανάληψης ατομικής ευθύνης από αρκετούς συμπολίτες μας και φυσικα το γεγονός ότι διανύουμε μια περίοδο χαμηλής ατομικής και κοινωνικής υπευθυνότητας. Είχε προηγηθεί ο πρωινός συνωστισμός χιλιάδων Αθηναίων στις παραλίες που ανάγκασε τον πρωθυπουργό να δώσει εντολή να μπει λουκέτο στις πλαζ ενώ ακολούθησαν να μεταμεσονύχτια “antivirus” πάρτι δίπλα στο Λευκό Πύργο.

Στο νησί της Άνδρου και ενώ σχεδόν όλα τα καταστήματα κατέβασαν ρολά, η ιδιοκτήτρια ενός εστιατορίου στο Μπατσί, έγραψε τα μέτρα στα παλαιότερα των υποδημάτων της. Και δεν φταίει μόνο αυτή αλλά και οι 4-5 παρέες που την παρότρυναν να το κρατήσει ανοιχτό, ανάμεσα τους και ευυπόληπτες δήθεν προσωπικότητες της τοπικής κοινωνίας, που διαμαρτυρήθηκαν εντόνως στην παρέμβαση των αστυνομικών Αρχών, να αναγκάσουν την ιδιοκτήτρια του μαγαζιού να το κλείσει και να την οδηγήσουν στο αυτόφωρο, όπως ορίζει η εγκύκλιος που εστάλη σε όλες τις εισαγγελίες της χώρας, ζητώντας την άσκηση ποινικής δίωξης σε όσους δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα, απειλώντας τους με αυστηρές ποινές. Σύμφωνα με καταγγελίες που είναι αναρτημένες στο Facebook, αναφέρεται ότι ανάμεσα σε εκείνους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο κατάστημα ήταν και ένας αιρετός της δημοτικής Αρχής, με τον οποίο επικοινωνήσαμε όμως εκείνος αρνήθηκε ότι βρισκόταν στο εστιατόριο κάνοντας λόγο για καταγγελίες που δεν έχουν βάση.

Ο δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λότσαρης μιλώντας στο protothema.gr υποβάθμισε το γεγονός κάνοντας λόγο «για τέσσερις – πέντε παρέες που έπιναν τσίπουρα» προσθέτοντας ότι η κουζίνα του μαγαζιού δεν ήταν ανοιχτή, ωστόσο η Αστυνομία που έκανε σωστά την δουλειά της πέρασε την ιδιοκτήτρια από την διαδικασία του Αυτοφώρου και τώρα η ίδια κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή. Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι κατανοεί τις προσπάθειες των Αρχών να τηρήσουν την τάξη και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και πως εκείνος βρίσκεται στο πλευρό τους προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

Το έγγραφο που έστειλε ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης στην αστυνομική διεύθυνση Αρτας για την αύξηση της αστυνόμευσης

egrafoastynomia

Ο δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης

Κλείσιμο
artasd2

Αυξάνονται οι περιπολίες στην Άρτα

Αλλά και στην Άρτα, όπως άλλωστε και σε άλλες πόλεις της ηπειρωτικής χώρας εντοπίστηκαν κρούσματα απειθαρχίας απέναντι στα μέτρα. Κάποιοι καταστηματάρχες θεώρησαν ότι «γίνεται πολύς ντόρος για το τίποτα» και με το έτσι θέλω κράτησαν τα μαγαζιά τους ανοιχτά. Άμεση ήταν η αντίδραση του δημάρχου Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος με έγγραφο προς την αστυνομική Διεύθυνση Άρτας ζήτησε την συνεχή αστυνόμευση για την αποτροπή συνάθροισης κοινού στα πλαίσια των μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.
arta_ele

Συγκεκριμένα, αναφέρει στο έγγραφο αίτημα του: Επειδή παρά τα αυστηρά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μέσω πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, για την αποφυγή συνάθροισης κοινού για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, παρατηρείται το γεγονός ότι συναθροίζονται πολίτες σε διάφορους κοινόχρηστους χώρους, αυλές σχολείων και ανοιχτούς αθλητικούς χώρους. Παρακαλούμε από σήμερα για τον τακτικό σας έλεγχο, στο παραποτάμιο πάρκο της Άρτας, στις αυλές των σχολείων, στους ανοιχτούς αθλητικούς χώρους, στις πλατείες, καθώς επισης και για τον έλεγχο σας γι την εφαρμογή των μέτρων απαγόρευσης για τα καφέ- εστίαση στην πόλη και στα χωριά του Δήμου Αρταίων». Το αίτημα του δημάρχου ικανοποιήθηκε άμεσα και έτσι αστυνομικές δυνάμεις βγήκαν σε περιπολία και εκκένωσαν δημόσιους χώρους αναψυχής και άθλησης ζητώντας από το κόσμο, μικρούς και μεγάλους να αποχωρήσουν άμεσα όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το protothema.gr.

arta2

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Κλείνουν τα σύνορα με Αλβανία και Σκόπια – Μόνο εμπορεύματα με τα πλοία για Ιταλία

Κορωνοϊός-μέτρα: Επίταξη φαρμάκων και μέσων προστασίας - Πρόστιμα €5.000 για όσους δεν υπακούν στα μέτρα

Κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα: 103 νέα - Στα 331 το σύνολο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης