Λόγω αλλαγής του καιρού στον βόρειο Έβροοι ελληνικές Αρχές έχουν επιδοθεί σ’ έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να ολοκληρωθούν αναγκαίες εργασίες για την ενίσχυση του φράχτη στις Καστανιές
Ηρεμία σχετικά επικράτησε και το Σάββατο στην ελληνοτουρκική μεθόριο και στις Καστανιές Έβρου. Μικρά επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα στον φράχτη πλησίον του Στρατιωτικού Φυλακίου 1, από ολιγομελής ομάδες μεταναστών που δεν δίστασαν να πετροβολήσουν ακόμη και τμήματα της Frontex που επιτηρούν πλέον την περιοχή.
Λόγω αλλαγής του καιρού στον βόρειο Έβρο, κακοκαιρία με βροχές σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι ελληνικές Αρχές έχουν επιδοθεί σ’ έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να ολοκληρωθούν αναγκαίες εργασίες για την ενίσχυση του φράχτη στις Καστανιές, αλλά και τη φωταγώγησή του με ισχυρούς προβολείς.
Για το λόγο αυτό, συνεργεία της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ έχουν προχωρήσει σε τοποθέτηση στύλων και καλωδίων ισχυρής τάσης από τις Καστανιές προς το Στρατιωτικό Φυλάκιο 1 και τον φράχτη. Μέρος του αναγκαίου υλικού για τη φωταγώγηση του φράχτη, αποτελεί δωρεά μεγάλης επιχείρησης του Έβρου προς το Δ΄ Σώμα Στρατού.
Παράλληλα συνεχίζονται και οι εργασίες τοποθέτησης κινητών φρακτών και συρματοπλεγμάτων σε σημεία του ποταμού Έβρου, που αποτελούν φυσικά περάσματα από την Τουρκία προς την Ελλάδα.
Το Σάββατο βρέθηκε στις Καστανιές ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης, που επιθεώρησε τον φράχτη και τις αστυνομικές δυνάμεις που επιτηρούν την περιοχή.
Παρόμοια επίσκεψη και στην απέναντι τουρκική πλευρα, πραγματοποίησε και o Γενικός Διευθυντής της τουρκικής Αστυνομίας Μεχμέτ Ακτάς.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Μέσα από τη σειρά «Πετυχαίνουμε μαζί 2026: Success Stories», τα METRO Cash & Carry δίνουν τον λόγο στους ανθρώπους του κλάδου Ho.Re.Ca. για να μιλήσουν για τις επιχειρήσεις τους, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις συνεργασίες που συμβάλλουν στην εξέλιξή τους.