Δύο κρατούμενοι των φυλακών του Αγίου Στεφάνου στη Πάτρααναζητούνται από την Αστυνομία για να συλληφθούν, διότι δεν επέστρεψαν στις φυλακές έπειτα από τακτική άδεια που είχαν πάρει.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για έναν 58χρονο αλλοδαπό, ο οποίος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ηθική αυτουργία σε κατοχή, μεταφορά και εισαγωγή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, και έναν 60χρονο Έλληνα, που κρατείτο εκτίοντας ποινή κάθειρξης 35 ετών για φοροδιαφυγή.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.