Κορωνοϊός: Viral η καμπάνια «Μένουμε σπίτι»

Κορωνοϊός: Viral η καμπάνια «Μένουμε σπίτι»

«Αυτό είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας, με την εμφάνιση συμπτωμάτων ίωσης, εάν δεν ανήκουμε σε ευπαθή ομάδα» λένε συνέχεια οι ειδικοί - Κύμα αλληλεγγύης στο Twitter

menoume-spiti-koronaios-pandimia-ios-corona-virus-arthrou
Ο αυτοπεριορισμός και η ατομική ευθύνη είναι τα δύο σημαντικότερα «όπλα» κατά της πανδημίας του κορωνοϊού όπως επισημαίνει καθημερινά και ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας για το θέμα Σωτήρης Τσιόδρας με τα κρούσματα να έχουν φτάσει τα 117, δέκα εκ των οποίων «ορφανά».

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Υγείας επιστρατεύει κάθε πρόσφορο μέσο που του δίνει και η τεχνολογία για να πείσει τους Έλληνες να μείνουν στο σπίτι ως το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού.

Η φράση «Μένουμε σπίτι» έχει γίνει ένα από τα trends στο twitter μετά και το μήνυμα του Βασίλη Κικίλια. «Μένουμε Σπίτι. Το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας, με την εμφάνιση συμπτωμάτων ίωσης, εάν δεν ανήκουμε σε ευπαθή ομάδα» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Υγείας.


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει και το σχετικό βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ έχει βιντεοσκοπήσει τη σύζυγό του και γνωστή δημοσιογράφο Εύα Αντωνοπούλου να μαγειρεύει στο σπίτι τους θέλοντας έτσι να δώσει το μήνυμα ότι οφείλουμε όλοι να παραμείνουμε στο σπίτι για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ο κορωνοϊός.

Κλείσιμο

Πολλοί είναι και οι επώνυμοι οι οποίοι μέσω social media στηρίζουν την πρωτοβουλία του Υπουργείου. Ο δημοφιλής ηθοποιός, Θοδωρής Αθερίδης, προέτρεψε μέσω βίντεο που ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα, να μείνουμε σπίτι αυτές τις δύσκολες μέρες που ο φονικός ιός έχει «χτυπήσει» και τη χώρα μας.


Repost από @jennybalatsinou @atheridis_thodoris_official #μένουμε_σπίτι

Δημοσιεύτηκε από Vaso Sarmatzi στις Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020

Η Υβόννη Μπόσνιακ έδειξε στους διαδικτυακούς της φίλους τον τρόπο που βρήκε για να περάσει διασκεδαστικά η ώρα στο σπίτι με την κόρη της.

yvonini_89448159_250839585922178_789304416140829870_n

Αρκετοί είναι οι χρήστες του twitter που είτε κάνουν retweet την εικόνα της καμπάνιας είτε επαναλαμβάνουν με τον δικό τους τρόπο τη βασική ιδέα της καμπάνιας.

Αρκετοί, μάλιστα, δίνουν ιδέες αλληλεγγύης προς τους ηλικιωμένους «για το καλό όλων μας» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ ορισμένοι ζητούν να μεταδοθεί από τα τηλεοπτικά κανάλια το μήνυμα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις αυστηρές ποινές στους παραβάτες των περιοριστικών μέτρων.

«Μας το λενε έμμεσα, μας το λενε άμεσα, η κατασταση ειναι εκτακτου ανάγκης, μας το λενε οι ιταλοι: μην κανετε τα ιδια λαθη μ εμας» γράφει ένας άλλος χρήστης υπενθυμίζοντας και την ανάρτηση Ελληνίδας στην Ιταλία που επίσης έγινε viral.




































Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Πού μπορώ να κάνω το τεστ

Κορωνοϊός: Τι κάνω αν πιστεύω πως έχω προσβληθεί

Κορωνοϊός - Συμπτώματα: Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε - Βασικές οδηγίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης