Κορωνοϊός: Εξιτήριο για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Κορωνοϊός: Εξιτήριο για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Η 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη που νόσησε από τον  κορωνοϊό βγαίνει μαζί με τον γιο της από το νοσοκομείο - Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να βγει από το ΑΧΕΠΑ


axepaprotokroysmaexitirio
Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να πάρουν εξιτήριο η 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη -το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα- και ο γιος της, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπεύθυνος του Κέντρου Αναφοράς ΑΧΕΠΑ, Συμεών Μεταλλίδης.
   
«Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύουμε οκτώ ασθενείς επιβεβαιωμένους. Οι έξι είναι σταθεροί στην υγεία τους και κλείνουν σιγά σιγά τον χρόνο τους και μένει να αποφασίσουμε ιατρικά, ποια ημέρα θα είναι έτοιμοι για να πάρουν εξιτήριο και να συνεχίσουν κατ' οίκον τη θεραπεία τους. Τα δύο πρώτα κρούσματα θα πάρουν εξιτήριο τα επόμενα 24ωρα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας», σημείωσε ο κ. Μεταλλίδης.
   
Αναφερόμενος στα δύο περιστατικά που νοσηλεύονται σε πιο σοβαρή κατάσταση στο ΑΧΕΠΑ, είπε πως «έχουμε έναν ασθενή που νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας και έναν ακόμα ασθενή με πνευμονία που νοσηλεύεται στον θάλαμο αρνητικής πίεσης».
   
Κλείσιμο
«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Συστήνω ψυχραιμία σε όλους, δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση πανικός, αλλά χρειάζεται κοινωνική ευθύνη. Όταν κάποιος λαμβάνει οδηγίες πρέπει να τις ακολουθεί. Υπάρχει ένα καλά οργανωμένο σχέδιο και καλό είναι να αφήσουμε τους υπεύθυνους να υλοποιήσουν το σχέδιο που είναι έτοιμο», υπογράμμισε ο υπεύθυνος του Κέντρου Αναφοράς για τον κορωνοϊό στο ΑΧΕΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Πότε κινδυνεύουν τα παιδιά με καρδιοπάθειες

Κορωνοϊός: Τι κάνω αν πιστεύω πως έχω προσβληθεί

Κορωνοϊός - Συμπτώματα: Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε - Βασικές οδηγίες




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης