Νοσοκομειακοί γιατροί: Όχι στον σκοταδισμό - Η μετάδοση του κορωνοϊού δεν σταματά για θρησκευτικούς λόγους
«Η μετάδοση του ιού δεν περιλαμβάνει εξαιρέσεις για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι νοσοκομειακοί γιατροί και κάνουν λόγο για παραπληροφόρηση από γιατρούς που χρησιμοποιουν αδόκιμα τους επιστημονικούς τους τίτλους
Τον έντονο προβληματισμό της και τη διαφωνία της για τις δημόσιες δηλώσεις μερίδας γιατρών σχετικά με τη μετάδοση του κορωνοιούμέσω της θείας κοινωνίας διατυπώνει η Ομοσπονδίαν Εώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ). Επιπλέον, χαρακτηρίζει απαράδεκτο να σιωπούν για "τέτοιες αντιεπιστημονικές δηλώσεις" τόσο η ηγεσία του αρμόδιου κρατικού οργανισμού (ΕΟΔΥ), όσο και η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).
Αναφορικά με τις δηλώσεις η Ομοσπονδία τονίζει πως "με απαράδεκτο τρόπο υποτάσσουν την επιστημονική αλήθεια στις προσωπικές θρησκευτικές πεποιθήσεις" και καταλογίζει στους γιατρούς ότι "χρησιμοποιουν αδόκιμα τους επιστημονικούς τους τίτλους για να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη για σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας".
Οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών παραθέτουν τα επιστημονικά δεδομένα για τη μετάδοση των ιωσεων όπως και αυτής που αφορά τη νόσο Covid-19. "H μετάδοση των τρεχουσών εποχικών ιώσεων αναπνευστικού (κορωνοϊού και γρίπης) γίνεται με σταγονίδια που εκπέμπονται από την στοματοφαρυγγική κοιλότητα και την μύτη πασχόντων. Γι’ αυτό συνιστώνται τα αναγκαία προφυλακτικά μέτρα. Οι συστάσεις αυτές φυσικά και δεν περιλαμβάνουν εξαιρέσεις για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς" αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.
Καταλήγοντας η Ομοσπονδία διαβεβαιώνει πως "οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας είμαστε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της επιστημονικής αλήθειας ενάντια στην μεταφυσική και στον κάθε προέλευσης σκοταδισμό".
Για άλλη μια χρονιά, το Stelios Philanthropic Foundation στηρίζει έμπρακτα τη νέα επιχειρηματικότητα, επιβραβεύοντας τρεις νεοφυείς επιχειρήσεις με συνολικά €300.000
Η Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη και η Τίνα Κίκιζα βρέθηκαν στην ίδια κουζίνα, έβαλαν τις ποδιές τους και ετοίμασαν μια αυθεντική σπετσιώτικη συνταγή με αφορμή το φετινό Spetses Mini Marathon
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».