Μεταναστευτικό: Επεκτείνουν το φράχτη στον Έβρο - Σταμάτησαν την είσοδο σε 2.867 μετανάστες

Μεταναστευτικό: Επεκτείνουν το φράχτη στον Έβρο - Σταμάτησαν την είσοδο σε 2.867 μετανάστες

Οι Τούρκοι «πνίγουν» τις Καστανιές στον Έβρο στα χημικά - Επεκτείνεται σε άλλα 40 χλμ. κατά μήκος του ποταμού ο φράχτης

evros-fraxtis-prosfyges-metanastes-arthro
Την παράνομη είσοδο στην χώρα μας από τα σύνορα, στην περιοχή του Έβρου, σε περίπου 3.000 άτομα, απέτρεψαν οι ελληνικές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας το τελευταίο 24ωρο.

Συγκεκριμένα από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, στην περιοχή του Έβρου εμποδίστηκαν 2.867 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα. Οι ελληνικές αρχές κατά το ίδιο διάστημα συνέλαβαν 8 άτομα. Επτά από τα οποία προέρχονται από το Αφγανιστάν και ένα από τη Συρία.

Την ίδια ώρα σε νέα μέτρα για την αποτροπή απόπειρας νέων εισβολών από τους χιλιάδες μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα μετά την απόφαση Ερντογάν να ανοίξει τις πύλες ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση.

Σε πρώτη φάση φέρεται να έχει ληφθεί η απόφαση να επεκταθεί για περίπου 40χλμ. ο υφιστάμενος φράχτης στον Έβρο, ο οποίος για την ώρα καλύπτει 12,5 χλμ. χερσαίων σημείων πρόσβασης πριν και μετά τις Καστανιές.

Στόχος είναι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής και του Ελεύθερου Τύπου, να καλυφθούν αδύναμα σημεία αλλά και να δοθεί ένα επιπλέον σήμα αποτροπής πέραν των όσων διαμηνύουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στελέχη της κυβέρνησης.

Τα νέα χιλιόμετρα του φράχτη σχεδιάζεται να τοποθετηθούν τμηματικά είτε σε περιοχές στις οποίες τα νερά του Έβρου έχουν χαμηλή στάθμη είτε σε περιοχές στις οποίες υπάρχουν τμήματα στεριάς που ευνοούν τη διέλευση.

Κλείσιμο
Ως τέτοιες περιοχές έχουν υποδειχθεί τμήματα σε Ορμένιο, Κήπους, Φέρες, Τυχερό, Σουφλί, Δίκαια, Δίλοφο, Μαράσια, Νέα Βύσια και αλλού.

Τούρκοι πετούν δακρυγόνα στην ελληνική πλευρά

Σε  μαζικές ρίψεις δακρυγόνων προχώρησαν Τούρκοι προς την ελληνική πλευρά το πρωί της Παρασκευής στις Καστανιές του Έβρου χωρίς να φαίνεται, τελικά, να υπάρχει προσπάθεια εισβολής από τους χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα προς το ελληνικό έδαφος.

«Εδώ και μισή ώρα (σ.σ. λίγο πριν τις 8 το πρωί) έχει έχει αρχίσει η ρίψη δακρυγόνων μετά απο μια ήρεμη νύχτα. Φαίνεται ότι το έργο αυτό θα το βλέπουμε για αρκετές ημέρες τις πρωινές ώρες» περιέγραψε την κατάσταση στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.


Δείτε πώς ρίχνουν τα χημικά από την τουρκική πλευρά


Δείτε φωτογραφίες από ρίψη χημικών από την τουρκική πλευρά το πρωί της Παρασκευής 
EBROS_METANASTES_EPISODEIA_
EBROS_METANASTES_EPISODEIA_2_2
IMG_5313_2
IMG_5319_2
IMG_5329_2
Sequence-01_00_00_19_07_Still001_3
«Μετά την ξεκούραση της νύχτας παίρνουν κατεύθυνση για να ασκήσουν πίεση στις ελληνικές δυνάμεις. Ίσως είναι σε μια προσδοκία εξάντλησης των δικών μας δυνάμεων και για να μην υπάρχει επανάπαυση ότι τα επεισόδια τελείωσαν»  πρόσθεσε ο δήμαρχος Ορεστιάδας.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρίδη, «το βράδυ πιέζουν περισσότερο στον κεντρικό και νότιο Έβρο και το πρωί στις Καστανιές».

Όσον αφορά, τέλος, τη δημιουργία καταυλισμού για χιλιάδες μετανάστες στην Αδριανούπολη ο κ. Μαυρίδης είπε ότι «προχωρά με μικρή αυξητική τάση».


Διαβάστε επίσης:

Έβρος - Φράχτης: Επεκτείνεται σε άλλα 40χλμ. κατά μήκος του ποταμού

Επεισόδια στον Έβρο: Βίντεο-ντοκουμέντο με Τούρκους να πετούν δακρυγόνα στην ελληνική πλευρά

Μεταναστευτικό: Η Τουρκία στέλνει 1.000 αστυνομικούς στον Έβρο για να «ελέγξει» τις επιστροφές μεταναστών


Μεταναστευτικό, Έβρος: «Στοπ» σε 37.000 παράνομες εισόδους στην Ελλάδα - 252 συλλήψεις, μόνο δέκα από τη Συρία!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης