Μεταναστευτικό - Τουρκία: Σόου με παράταξη στρατιωτών στα σύνορα

Μεταναστευτικό - Τουρκία: Σόου με παράταξη στρατιωτών στα σύνορα

Μετά τις εξαγγελίες του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού Τούρκοι κομάντο παίρνουν θέση στην ελληνοτουρκική μεθόριο

edirne-tourkoi-komantos0
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής η αποστολή 1.000 ειδικά εκπαιδευμένων Τούρκων αστυνομικών και στρατιωτών στα σύνορα με την Ελλάδα, κίνηση για την οποία είχε κάνει λόγο χθες ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Συνεχίζοντας τον πόλεμο της προπαγάνδας,  η τουρκική πλευρά υποστηρίζει ότι η παράταξη των κομάντο έχει στόχο την αποτροπή επαναπροωθήσεων μεταναστών από την Ελλάδα. 

Δείτε τις χαρακτηριστικές εικόνες

edirne-tourkia-komantos__1_
edirne-tourkia-komantos__2_
edirne-tourkia-komantos__3_



Σημειώνεται πως την Πέμπτη ο Σοϊλού συνέχισε την προπαγάνδα των τελευταίων ημερών, κάνοντας λόγο για 4.900 αιτούντες άσυλο που προσπάθησαν να επιστρέψουν στην Τουρκία, εκ των οποίων οι 164 ήταν τραυματισμένοι. Υπενθυμίζεται ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε ένα μπαράζ διάδοσης fake news τις προηγούμενες ημέρες, αναφερόταν σε τρεις νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες, από πυρά των ελληνικών δυνάμεων που φρουρούν τα σύνορα, ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο την Παρασκευή για πέντε νεκρούς!

Μάλιστα, ο Σοϊλού εξαπέλυσε επίθεση κι εναντίον της Frontex, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «λειτουργεί ως δύναμη επιβολής του νόμου» στα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης