Μεταναστευτικό: Ο Λιάκος τα έβαλε με τον Ιερώνυμο επειδή πήγε στους στρατιώτες στον Έβρο

Μεταναστευτικό: Ο Λιάκος τα έβαλε με τον Ιερώνυμο επειδή πήγε στους στρατιώτες στον Έβρο

Με αφορμή την επίσκεψη του προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδας στον Εβρο,  ο Αντώνης Λιάκος, κάνει επικριτικά σχόλια για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που πήγε να ευχηθεί καλή δύναμη στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, που φυλάνε τα σύνορα της χώρας 

ieronymos-liakos-0
Στο στόχαστρο του ιστορικού και μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Λιάκου μπήκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Αφορμή υπήρξε η επίσκεψή του προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδας στον Εβρο για να ευχηθεί καλή δύναμη στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, που φυλάνε τα σύνορα της χώρας για την αποτροπή των μεταναστευτικών ροών.

Με ανάρτησή του στην προσωπική σελίδα του στο facebook ο κ. Λιάκος αναφέρεται με ενθουσιασμό στην ταινία, “Μια Κρυφή Ζωή”, που είδε, με θέμα την ιστορία ενός χριστιανού αγρότη στις αυστριακές Άλπεις, που αρνήθηκε να υπηρετήσει στο στρατό και αποκεφαλίστηκε, στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, πιστός στο μήνυμα φιλαλληλίας του Ευαγγελίου. Οπως λέει ο ίδιος, «επιστρέφοντας στο σπίτι είδα τις σκηνές με τον Αρχιεπίσκοπο που επισκέφτηκε τον Έβρο. Όχι για να συναντήσει τους 'αδελφούς μας τους ελαχίστους', αλλά για να εμψυχώσει τα ελληνικά όπλα. Η εθνική μας εκκλησία!», συμπληρώνοντας: «Πρέπει να κάνεις ανασκαφές για να βρεις ψήγματα φιλαλληλίας, το μήνυμα της 'επί του όρους ομιλίας'».

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Λιάκου, που συνοδεύεται από φωτογραφία των πρωταγωνιστών της ταινίας και φωτογραφία του Αρχιεπισκόπου τη στιγμή, που ανταλλάσσει χειραψία με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Χαράλαμπου Λαλούση στον Εβρο, έχει ως εξής:

«Φιλαλληλία, μια ξεχασμένη λέξη
Είδα χτες το φιλμ «Μια Κρυφή Ζωή» του Τερενς Μάλικ, που αναφέρεται στην ιστορία ενός χριστιανού αγρότη στις αυστριακές Άλπεις, που αρνήθηκε να υπηρετήσει στο στρατό και αποκεφαλίστηκε, στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, πιστός στο μήνυμα φιλαλληλίας του Ευαγγελίου. Μια αριστουργηματική χριστιανική ταινία, που αποδίδει με ενσυναίσθηση τα διλήμματα του Μαρτυρίου, όπως έχουν καταγραφεί από τους πρώτους μάρτυρες του Χριστιανισμού. Επιστρέφοντας στο σπίτι είδα τις σκηνές με τον Αρχιεπίσκοπο που επισκέφτηκε τον Έβρο. Όχι για να συναντήσει τους «αδελφούς μας τους ελαχίστους», αλλά για να εμψυχώσει τα ελληνικά όπλα. Η εθνική μας εκκλησία! Κολλημένη στο κράτος και στην κρατική λογική σαν στρείδι. Πρέπει να κάνεις ανασκαφές για να βρεις ψήγματα φιλαλληλίας, το μήνυμα της «επί του όρους ομιλίας».
Πηγαίνετε να δείτε την ταινία αυτή. Είναι μια πράξη ψυχικής αντίστασης σε ότι συμβαίνει στην πατρίδα μας σήμερα».

Φιλαλληλία, μια ξεχασμένη λέξη Είδα χτες το φιλμ «Μια Κρυφή Ζωή» του Τερενς Μάλικ, που αναφέρεται στην ιστορία ενός...

Posted by Antonis Liakos on Wednesday, 4 March 2020
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης