Αθωώθηκε ο ηθοποιός για την υπόθεση βιασμού: «Έμεινε άδικα στην φυλακή» λέει ο πατέρας του στο protothema.gr

Αθωώθηκε ο ηθοποιός για την υπόθεση βιασμού: «Έμεινε άδικα στην φυλακή» λέει ο πατέρας του στο protothema.gr

«Από την αρχή πιστέψαμε ότι το παιδί μας είναι αθώο και δεν σταματήσαμε ποτέ να το φωνάζουμε» λέει ο Αντώνης Καρκάς για τον γιο του, Γιώργο -  Ο ηθοποιός «θα επιστρέψει στη μεγάλη του αγάπη, το θέατρο» μετά τη δικαστική του περιπέτεια

karkas
Περίσσεψαν τα γέλια και οι αγκαλιές στο άκουσμα της απόφασης που αποφυλάκιζε μετά από 15 μήνες τον ηθοποιό Γιώργο Καρκά για το αδίκημα του βιασμού του οδηγού ταξί. Οι γονείς του γεμάτοι χαρά τον αγκάλιασαν και τον φιλούσαν. Μετά την αθώωση του ηθοποιού από το αδίκημα του βιασμού του οδηγού ταξί, το δικαστήριο τού επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 ημερών με τριετή αναστολή. Η ποινή του επιβλήθηκε για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών, για το οποίο ο κατηγορούμενος είχε κριθεί νωρίτερα ένοχος.

Ο πατέρας του Αντώνης Καρκάς μίλησε στο protothema.gr για την αποφυλάκιση του παιδιού του.

«Με αγωνία και λαχτάρα περιμένουμε να σφίξουμε στην αγκαλιά μας το παλικάρι μας που για 16 ολόκληρους μήνες αποδείχτηκε ότι έμεινε άδικα μέσα στη φυλακή. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο γιος μας τελικά είναι αθώος για την κατηγορία του βιασμού. Από την αρχή πιστέψαμε ότι το παιδί μας είναι αθώο και δεν σταματήσαμε ποτέ να το φωνάζουμε. Από σήμερα θα βλέπει ελεύθερος το φως του ήλιου και θα είναι ανάμεσα στους ανθρώπους που τον αγαπούν και τον στήριξαν όλο αυτό το διάστημα της δοκιμασίας που έδινε το δικό του αγώνα μέσα από τη φυλακή. Επίσης, θέλω να σας πω ότι ο Γιώργος μου θα γυρίσει και πάλι στη μεγάλη του αγάπη που δεν είναι άλλη από το θέατρο».

Εμφανώς συγκινημένος ο πατέρας του ηθοποιού Αντώνης Καρκάς ευχαρίστησε τον δικηγόρο του Βασίλη Ταούξη με τη δικηγορική του ομάδα που όλο αυτό το καιρό έδινε τη δική του μάχη ώστε να αποδείξει ότι ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς είναι αθώος.

Τι έλεγε η δικογραφία


Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, το περιστατικό έλαβε χώρα σε απόμερη τοποθεσία πίσω από τη Γεωπονική Σχολή, ενώ μέχρι την αθώωσή του ο κατηγορούμενος καλλιτέχνης αρνιόταν την εμπλοκή του στην όλη υπόθεση υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος. Μάλιστα, πρόσφατα ο 30χρονος ηθοποιός κατέθεσε μήνυση για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και σωματικές βλάβες σε βάρος του φερόμενου ως θύματος, δηλαδή του οδηγού ταξί, υποστηρίζοντας ότι όλα όσα επιβαρυντικά κατέθεσε εναντίον του σε ανακριτή και εισαγγελέα είναι ψευδή.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός καλλιτέχνης είχε παραπεμθεί να δικαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας με βούλευμα που εξέδωσε το συμβούλιο Πλημμελειοδικών, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία του βιασμού αλλά και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Το παραπεμπτικό βούλευμα ανέφερε ότι ο ηθοποιός ασέλγησε σε βάρος του οδηγού ταξί αφού πρώτα τον αναισθητοποίησε. Χαρακτηριστικά, στο βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών, αναφερόταν για τον 30χρονο κατηγορούμενο: «Στην Αθήνα στις 13/11/2018 με σωματική βία, συνισταμένη στην περιαγωγή άλλου σε κατάσταση αναισθησίας και ανικανότητας για αντίσταση με υπνωτικά ή ναρκωτικά ή άλλα ανάλογα μέσα, εξανάγκασε άλλον σε ανοχή ασελγούς πράξη».

Ειδικότερα, όπως αναφερόταν, ο 30χρονος καλλιτέχνης το απόγευμα της 13ης Νοεμβρίου του 2018 «επιβιβάσθηκε στο ταξί που οδηγούσε ο (…) και του ζήτησε να τον μεταφέρει στην περιοχή του Μοναστηρακίου στο μαγαζί με την επωνυμία (…) όπου χρησιμοποιώντας ως τέχνασμα ότι θέλει να τον κεράσει ένα σάντουιτς, κατάφερε να τον απομακρύνει από το όχημα, εισήλθε μόνος του σε αυτό και έριξε στο ποτήρι με τον καφέ του παθόντος άγνωστη ναρκωτική ουσία, ενώ άφησε να διαχυθεί και στον αέρα άγνωστη αναισθητική-χαλαρωτική ουσία».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, όταν το θύμα ξαναμπήκε στο ταξί για να συνεχίσουν τη διαδρομή προς το Γκάζι και ήπιε μερικές γουλιές από τον καφέ του, άρχισε να ζαλίζεται και να νιώθει ερωτική έξαψη. Κατά τη δικογραφία αυτή την κατάσταση στην οποία περιήλθε ο οδηγός ταξί, φέρεται ότι εκμεταλλεύτηκε ο κατηγορούμενος, για να τον οδηγήσει πίσω από τη Γεωπονική Σχολή, όπου τον εξανάγκασε σε ασελγή πράξη, αφού προηγουμένως είχε βεβαιωθεί πως το θύμα είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Κλείσιμο
Τέλος, όσον αφορά στο αδίκημα της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών το βούλευμα ανέφερε πως: «Ο κατηγορούμενος, χωρίς να έχει αποκτήσει την έξη της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, ενεργώντας με πρόθεση, είχε προμηθευτεί από άγνωστο άτομο και είχε στην κατοχή του προς ιδία αποκλειστικά χρήση απαγορευμένες ουσίες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης