Την ευκαιρία να συνομιλήσει με πρόσφυγες και μετανάστεςπου βρήκαν τρόπο να περάσουν από τα σύνορα, προσπαθώντας να κατευθυνθούν προς την ενδοχώρα, είχε ο ανταποκριτής του BBC, Jonah Fisher.
O Fisher εντόπισε Αφγανούς, που κατάφεραν να διασχίσουν τα ελληνικά σύνορα και τόνισαν πως... «πήγαμε στα σύνορα με λεωφορείο, οι τουρκικές αρχές μας οδήγησαν στα σύνορα και μας είπαν να περάσουμε. Κόψαμε τα σύρματα και περάσαμε».
Στη συνέχεια, συνομίλησε με μετανάστες από τη Γουνία, οι οποίοι είπαν πως «θέλουμε να πάμε στη Γερμανία, δεν θέλουμε να μείνουμε στην Ελλάδα. Μπορείτε να το καταλάβετε; Θέλουμε καλύτερη ζωή για εμάς και τις οικογένειές μας».
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.