Κορωνοϊός: Δύο χρόνια φυλακή σε όσους παραβούν την απόφαση για τα καρναβάλια - Οικονομική ενίσχυση στους «πληγέντες»

Κορωνοϊός: Δύο χρόνια φυλακή σε όσους παραβούν την απόφαση για τα καρναβάλια - Οικονομική ενίσχυση στους «πληγέντες»

Καρναβαλιστές στην Πάτρα λένε ότι θα παρελάσουν κανονικά -  Με φυλάκιση έως δύο έτη θα τιμωρηθεί, όποιος δεν συμμορφωθεί με την κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε - Η κυβέρνηση δηλώνει ότι θα ενισχυθούν οικονομικά, όσοι πλήττονται από την απαγόρευση των καρναβαλικών εκδηλώσεων

patra-karnavali543
Έκρυθμο το σκηνικό στην Πάτρα και σε άλλες πόλεις λόγω ακύρωσης καρναβαλιών, με ορισμένες ομάδες καρναβαλιστών να λένε ότι θα παρελάσουν κανονικά, τον εμπορικό κόσμο να αντιδρά έντονα και το υπουργείο Οικονομικων να προαναγγέλλει μέτρα ενίσχυσης.

Την ίδια στιγμή, με φυλάκιση έως δύο έτη θα τιμωρηθεί όποιος δεν συμμορφωθεί με την κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε, βάσει της οποίας μεταιώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την χώρα.

Σε συνέχεια των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου για την αναστολή των καρναβαλικών εκδηλώσεων, από το Υπουργείο Οικονομικών έγινε γνωστό ότι επεξεργάζεται μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας, στη βάση πραγματικών απωλειών που θα προκύψουν.

Στήριξη των επιχειρήσεων με έκτακτη επιχορήγηση λόγω της ακύρωσης των εκδηλώσεων του καρναβαλιού είχε ζητήσει νωρίτερα και ο δήμαρχος Πατραίων, Κώστας Πελετίδης, που ανακοίνωσε ότι οι επίσημες εκδηλώσεις του δήμου δεν θα πραγματοποιηθούν.

Οι αντιδράσες των τοπικών κοινωνιών

Σε… αναβρασμό βρίσκεται και η Κρήτη εξαιτίας της απόφασης για την ακύρωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων της χώρας μετά τα τρία κρούσματα που βρέθηκαν θετικά σε κορωνοϊό.

Για ζημιά εκατομμυρίων κάνει λόγο, μιλώντας στο cretapost, ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης σε περίπτωση που αυτή η υπουργική απόφαση γίνει πράξη.

Κλείσιμο
Αντιδράσεις αλλά και έντονος προβληματισμός επικρατεί και στην Ξάνθη για την απόφαση ματαίωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων, γεγονός, όπως σημειώνουν οι τοπικοί φορείς, που θα επιφέρει βαρύτατο πλήγμα στην οικονομία όχι μόνο της πόλης αλλά και της Θράκης ευρύτερα.

Τέσσερα πολυπληθή πληρώματα έχουν ανακοινώσει ότι θα παρελάσουν κανονικά στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr, δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες καρναβαλικών γκρουπ που θα πραγματοποιήσουν συνέλευση για να αποφασίσουν τι θα κάνουν.

Εξετάζουν το ενδεχόμενο να παρελάσουν μόνοι τους.

Η απόφαση όμως του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, να ματαιώσει όλες τις εκδηλώσεις λόγω του κορωνοϊού, ήταν γροθιά στο στομάχι για εκατοντάδες επιχειρηματίες της Πάτρας.

Σύμφωνα με στοιχεία ο κόσμος που φθάνει στην αχαϊκή πρωτεύουσα για το καρναβάλι ανέρχεται στις 600.000 περίπου, όπως είπε στο protothema.gr o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών κ. Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος.

Δείτε βίντεο: Κορωνοϊός: Αντιδράσεις για τη ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων - «Εμείς θα παρελάσουμε κανονικά» λένε καρναβαλιστές της Πάτρας
Κορωνοϊός: Αντιδράσεις για τη ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης