Μεταναστευτικό Λέσβος: Δεκάδες τραυματίες από τις συγκρούσεις στο Διαβολόρεμα

Μεταναστευτικό Λέσβος: Δεκάδες τραυματίες από τις συγκρούσεις στο Διαβολόρεμα

Σαραντα τρεις αστυνομικοί  και αρκετοί πολίτες τραυματίες στη Λέσβο - Φωτιά από ρίψεις δακρυγόνων στην Καράβα - Εννέα αστυνομικοί τραυματίες στη Χίο

lesvos-lesbos-mat-arthro
Σαράντα τρεις αστυνομικοί  τραυματίες εκ των οποίων οι δύο  σοβαρά, αλλά και τρεις τραυματισμένοι πολίτες είναι ο έως τώρα απολογισμός των σοβαρών επεισοδίων που εκτυλίσσονται τις τελευταίες ώρες στη Δυτική Λέσβο.  Αυτή την ώρα η κατάσταση παραμένει έκρυθμη στο νησί. Ανάλογη όμως, είναι και  η κατάσταση και στη Χίο όπου κάτοικοι εισέβαλαν σε ξενοδοχείο  όπου έχουν καταλύσει αστυνομικοί, τραυματίζοντας εννέα από αυτούς.

Περίπου από τις δύο το μεσημέρι βρίσκονται σε εξέλιξη εκτεταμένα επεισόδια στη Λέσβο, με πετροπόλεμο, χημικά, ενώ νωρίτερα τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο και για χρήση της «αύρας» (όχημα εκτόξευσης νερού) από την Αστυνομία.  

Νωρίτερα, μεγάλη πορεία πολιτών και φορέων ξεκίνησε από τη Μυτιλήνη προς το Διαβολόρεμα και την Καράβα, σημεία εισόδου προς την επιταγμένη έκταση του Καβακλή, όπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

000_1PC0XI
000_1PC0TX
000_1PC0TO


Την ίδια ώρα, στα συγκεκριμένα σημεία κάτοικοι των περιοχών συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις, ιδιαίτερα στην περιοχή της Καράβας από τη μεριά του Μανταμάδου.

Κλείσιμο
000_1PC0H2
000_1PC0B6
000_1PC0KK

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται από την περιοχή της Καράβας, έχει ξεσπάσει φωτιά σε δασική έκταση που βρίσκεται κοντά στο δρόμο μετά από τις συνεχείς ρίψεις χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων που εκτόξευσαν άνδρες των ΜΑΤ.

Tρεις είναι οι εστίες της φωτιάς με την Πυροσβεστική να έχει επικεντρωθεί στην πρώτη που είναι και η μεγαλύτερη εστία.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς.

000_1PB13A
000_1PC0KY
000_1PC0XW


Κατήγγειλε προπηλακισμό από τα ΜΑΤ ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου

Στην προσπάθειά του να έρθει σε επαφή με τους αξιωματικούς που διευθύνουν τις επιχειρήσεις στο σημείο Διαβολορεμα, ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου Κώστας Παππος κατήγγειλε επώνυμα τον προπηλακισμο του από άντρα των ΜΑΤ.

Με την ένταση στο κόκκινο στην περιοχή με συνεχείς ρίψεις χημικών και βομβών κρότου λάμψης, ο Αντιδήμαρχος έκανε έκκληση για συνεννόηση με τους ιθύνοντες. Το αποτέλεσμα ήταν να χτυπηθεί από αστυνομικό που ήθελε φανερά να του αποσπάσει και να καταστρέψει το κινητό που είχε ανα χείρας

000_1PC0TQ


Στο μεταξύ είναι δεκάδες τα περαστικά με αναπνευστικά προβλήματα στο κέντρο υγείας Καλλονής.

Πηγή: Stonisi

Δείτε βίντεο: Μεταναστευτικό- Χίος: Κάτοικοι εισέβαλαν σε ξενοδοχείο που μένουν αστυνομικοί - Λέσβος: Τραυματίες από τις συγκρούσεις στο Διαβολόρεμα
Μεταναστευτικό - Χίος: Κάτοικοι εισέβαλαν σε ξενοδοχείο που μένουν αστυνομικοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης