Μεταναστευτικό: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κλειστή δομή και στη Μυτιλήνη - Δείτε βίντεο

EKSKAFHS-ARTHROU

Από το βράδυ της Τρίτης έπιασαν δουλειά τα μηχανήματα του στρατού - Γενική απεργία σήμερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι εργασίες για την κατασκευή κλειστών δομών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Μέτα τη Χίο στην οποία τα μηχανήματα έπιασαν δουλειά από το πρωί της Τρίτης, στη Μυτιλήνη τα γκρέιντερ και τα εκσακπτικά του στρατού ξεκίνησαν εργασίες το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Όπως διαμηνύουν από την κυβέρνηση, το χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή των κλειστών δομών θα προχωρήσει κανονικά.

Δείτε βίντεο από τις εργασίες στη Μυτιλήνη:

Βίντεο από τις χωματουργικές εργασίες που ξεκίνησαν αργά χθες το βράδυ στη Μυτιλήνη (2)


Βίντεο από τις χωματουργικές εργασίες που ξεκίνησαν αργά χθες το βράδυ στη Μυτιλήνη


Δείτε βίντεο απο τις εργασίες στη Χίο:

Χίος 1


Χίος 4


Μετά τα επεισόδια της Τρίτης και στα δύο νησιά πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Μυτιλήνη στην οποία αποφασίστηκε η δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στα νησιά, αλλά και η κήρυξη γενικής απεργίας.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης η Περιφέρεια και οι Δήμοι να καλέσουν όλους τους Λέσβιους για συγκέντρωση σήμερα, στις 14:00 το απόγευμα, στην πλατεία Σαπφούς και στη συνέχεια όλοι μαζί να μετακινηθούν στη θέση Καράβα. 

Για τις 11 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Ανάλογη εκδήλωση έχει προγραμματιστεί να γίνει την ίδια ώρα στην πλατεία Βουνακίου στη Χίο. Στη Σάμο, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 στην πλατεία Πυθαγόρα.

Μία ακόμα συγκέντρωση οργανώνεται και στην Αθήνα, έξω από τη Βουλή. Διαμαρτυρία απέναντι «στον αυταρχισμό και την επιβολή των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση για τα νησιά, ενάντια στις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων τους» προγραμμάτισαν στις 18:00 το απόγευμα, η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής (ΟΧΣΑ), η Αδελφότητα Σαμίων και άλλοι φορείς των Αθηνών, που βρίσκονται σε σταθερή επικοινωνία με τα νησιά για τον συντονισμό ενεργειών σε όλα τα επίπεδα. Σύμφωνα με το τοπικά μέσα της Σάμου, με μαζικές παραιτήσεις απειλούν τα μέλη της ΝΟΔΕ Σάμου, ως ύστατο μέτρο αντίδρασης στον «κυβερνητικό αυταρχισμό».

Οι σημερινές κινητοποιήσεις, σύμφωνα με τους διοργανωτές, γίνονται για να καταδικαστεί «η βάρβαρη και άκρως επιθετική ενέργεια της κυβέρνησης να αποστείλει τα ΜΑΤ στα δύο νησιά Λέσβο και Χίο, για να επιβάλουν τη βίαιη μετατροπή τους σε νέες φυλακές, προκαλώντας την βούληση και την αξιοπρέπεια των νησιωτών». Επίσης, καταγγέλλονται «οι επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής σε ανυπεράσπιστους νησιώτες και ο συνεχιζόμενος αποκλεισμό των οδών».

Την ίδια ώρα με απόφασή του, το βράδυ της Τρίτης, το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου ανατολικής Σάμου αποφάσισε ότι: «δεν αποδέχονται και απορρίπτουν το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη δημιουργία στο νησί μιας υπερδομής φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων. Απαιτούν την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τις επιτάξεις στη περιοχή Ζερβού του Δήμου Ανατολικής Σάμου. Βασικός στόχος και αίτημα, ο άμεσος απεγκλωβισμός του νησιού από πρόσφυγες και μετανάστες με μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα και στις Ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν.

Αποδέχονται μόνο μικρή δομή πρώτης υποδοχής, καταγραφής και ταυτοποίησης στο νησί της Σάμου με οριστική διακοπή λειτουργίας και κλείσιμο του υφιστάμενου ΚΥΤ της πόλεως Σάμου. Να δοθούν από το Υπουργείο άμεσα γραπτές εγγυήσεις για το κλείσιμο και για την παραχώρηση κατά κυριότητα του γηπέδου στο Δήμο ανατολικής Σάμου. Την απομάκρυνση όλων των δυνάμεων καταστολής από τα νησιά Χίο και Λέσβο που αφίχθησαν κατά τη χθεσινή νύχτα». Ο δήμος ανατολικής Σάμου αποκλείει με οχήματα του δήμου το σημείο πρόσβασης στο υπό κατασκευή ΚΥΤ στην περιοχή Ζερβού και καλεί τους πολίτες να ενισχύσουν δυναμικά το σημείο της κινητοποίησης.

Τέλος, ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον πρωθυπουργό «να σταματήσουν οι αναίτιες ενέργειες καταστολής». Ο Ταξιάρχης Βέρρος στην έκκλησή του που έδωσε στη δημοσιότητα αναφέρει: «Από χθες τα ξημερώματα, μέχρι και αυτή τη στιγμή, οι κάτοικοι της Λέσβου ζουν καταστάσεις πρωτόγνωρης για τα μέρη μας βίας και είναι αντιμέτωποι με δακρυγόνα και πάσης φύσης χημικά. Είμαστε μάρτυρες πρωτοφανών καταστάσεων, αναίτιας βίας και απρόκλητων επιθέσεων κατά πολιτών στην Καράβα και στο Διαβολόρεμα! Κύριοι, η κόπωση μετά από μια ολόκληρη ημέρα 'επιχειρήσεων' είναι κακός σύμβουλος. Σας καλώ έστω και τώρα να ξανασκεφτείτε τί κάνετε στον τόπο που σώζει την αξιοπρέπεια όλης της Ελλάδας και της Ευρώπης εδώ και πέντε χρόνια»

ΣΧΟΛΙΑ (24)

Στεργιος

Ακου τώρα τι σου λέει...θα δημιουργηθεί κλειστό 5000 ατόμων...στη Μυτιληνη μεχρι το καλοκαιρι που θα ειναι έτοιμο θα εχουν παει στις 30000. Αν βγαλεις τους 5 μας μενουν 25. Αυτους πού θα τους πάει; Αν πιστεύεις πως θα τους απελασει θα ήσουν αφελής. Αν παλι θεωρείς πως θα τους μεταφέρει στην Ενδοχώρα...Γιατί δεν το κάνει από τώρα. Τα νησιά τα έχει πουλήσει ο Κουλης . Επιλέχτηκε η λύση με το λιγότερο πολιτικό κόστος...να θυσιάσει δηλαδή 4 νησιά συνολικού πληθυσμού 200 χιλ. Οι άνθρωποι είναι Απαταιώνες και προσπαθούν να επιβιώσουν μέσω επικοινωνίας Δεν ήρθαν να δώσουν λύσεις σε προβλήματα γι' αυτό κι έχουν επιδεινώσει τα πάντα μέσα σε επτά μήνες Αν κρίνω και από τον αριθμό των σχολιαστών πλέον εδώ, έχετε αρχίσει να τους παίρνετε χαμπάρι κι εσείς

Τουρκοι πατησαν την Χιο

Α, οχι λαθος "ελληνες" ματατζηδες ηταν...

καπετάνιος

Γράψτε όλη την αλήθεια για το τί γίνεται στα νησιά. 100% των κατοίκων είναι ενάντια στη δημιουργία Μουσουλμανικών χωριών στην ουσία με τα τζαμιά τους, τα σχολεία τους κτλ. Η κυβέρνηση έχει ναυαγήσει στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Γράψτε ότι μόνο στη Χίο έστειλαν 300 ΜΑΤατζήδες που δέρνουν τους νησιώτες , τους ψωφάνε στα δακρυγόνα και το μόνο που κατάφερε είναι να πλανάρει ένα χωράφι στο Αίπος για πετάξουν τους χαρταετούς οι Χιώτες την Καθαρή Δευτέρα .

ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΙΑΚΟΣΟΥΣ

ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΥΡΕΨΩ ΓΟΥΛΙ. ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ

ΚιΚι

Οι Ματατζηδες δεν δερνουν τους νησιωτες αλλα τους Αλληλεγκιους που τα αρπαζουν μαζι με τις υποπτες ΜΚΟ των μπαχαλων, τους Συριζαιους που επι 4,5 χρονια δεν εκαναν τιποτα και τους ΚΚεδες που ετσι η αλλοιως λενε στα παντα οχι αλλα ειναι ολοι ευποροι και καλοθρεμενοι. Αν Καπετανιε μου ανοικεις σε αυτους τι να σου κανω. Επιτελους θα μπει προγραμμα και ταξη.

Της προπαγάνδας το ανάγνωσμα

Καπετάνιε μάλλον εσύ έχεις ναυαγήσει και όχι η κυβέρνηση! Τα κλειστά κέντρα θα γίνουν γιατί είναι η μόνη ρεαλιστική λύση για τον έλεγχο του μεταναστευτικού.....είτε το εγκρίνουν κάποιοι τοπικιστές είτε όχι! Και αν τους ενοχλούν τα δακρυγόνα.....ας μην τα προκαλούν με τον πετροπόλεμο και άλλα φιλειρηνικά μέσα.....

stavros

Οι αγαπητοί νησιώτες συμπατριώτες θα μπορούσαν κατα αρχή οταν επρεπε να απευθυνθούν στον Αλέξη και την παρέα του που για να διατηρήσουν την καρέκλα τους συμφώνησαν με τους υπόλοιπους ευρωπαίους να κλέισουν τα σύνορα! Ομως το να φτάνουν στο σημείο να μην δίνουν ουτε νερό στους ανδρες των ΜΑΤ ( προσωπική πληροφορία ) νομίζω δεν τους τιμά!

Και λίγα είναι

Σωστά... να τους ποτίσουν και να τους ταΐσουν για να πάρουν δυνάμεις, ώστε να τους τσακίσουν μετά στο ξύλο!

Σαμιώτης

Στον νομό Έβρου γιατί δεν υπάρχουν δομές κράτησης, παρά μόνο ένα μικρό ΚΥΤ το οποίο είναι καθαρά κλειστού τύπου, η χωρητικότητα του είναι για 240 άτομα, αριθμός που δεν ξεπερνιέται ποτέ , καθώς καθημερινά πρόσφυγες και μετανάστες προωθούνται σε άλλες δομές της χώρας. Παραμεθόριος ο Έβρος αλλά παραμεθόριος και τα νησιά. Γιατί λοιπόν διαφορετική μεταχείρηση;;

Το ανθέλληνικο κράτος έχει στραφεί καταφανώς εναντίον των Ελλήνων. Ας γίνει η Κερατέα και ο αγώνας των κατοίκων για τον χυτα οδηγός μας.

Ad

Λαθρομετανάστες είναι που πρέπει να απελαθουν. Να πάνε στο Ντουμπάϊ και τα εμιράτα. Δεν τους θελουμε στην πατρίδα μας.

chris

χούντα Κυριάκου....

ΧΧΧ

ΕΜΠΑΙΝΕ ΚΥΡΙΑΚΟΟΟ !!! ΕΠΙΘΕΣΗΗΗ !! ΣΚΙΣΕ ΤΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ !! ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ !!!!

Δημοκράτης

Κάντε κλειστά κέντρα για τους Έλληνες και μετά μαζικές απελάσεις γιατί ενοχλούν τους νέους κατοίκους

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης