Ασφαλιστικό: Εξώδικο στο υπουργείο Εργασίας από απόστρατο πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού

Ασφαλιστικό: Εξώδικο στο υπουργείο Εργασίας από απόστρατο πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού

Πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού υποστηρίζει ότι« εξαιρούνται οι συνταξιούχοι στρατιωτικοί από τα ειδικά μισθολόγια αφού αποσυνδέεται ο συντάξιμος μισθός τους από το μηνιαίο μισθό ενέργειας»

ele123
Μετά την δημοσιοποίηση του περιεχομένου της γνωμοδότησης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Ε.Σ.) για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ο απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία στον υπουργό Εργασίας Ιωάννη Βρούτση, με την οποία διαμαρτύρεται για τις αντισυνταγματικές διατάξεις οι οποίες περιέχονται στο επίμαχο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί προς ψήφιση στην Βουλή και τον καλεί να το ανακαλέσει, μετά τις διαγνωσθείσες από το Ε.Σ. αντισυνταγματικές διατάξεις.

Ο κ. Σταμάτης, αφού αναφέρεται κατ΄ αρχάς, στο περιεχόμενο της γνωμοδότησης του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, σημειώνει ότι «η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις που επήλθαν στις συντάξεις των αποστράτων και όρισε ότι αυτές θα πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012» και συνεχίζει:

«Ωστόσο με τις διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου καταργείται ουσιαστικά το άρθρο 34 παρ. 1 του Προεδρικού Διατάγματος 169/2007 (Κώδικας Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων) για τον προσδιορισμό του συντάξιμου μισθού των στρατιωτικών και εξαιρούνται οι συνταξιούχοι στρατιωτικοί από τα ειδικά μισθολόγια αφού αποσυνδέεται ο συντάξιμος μισθός τους από το μηνιαίο μισθό ενέργειας, όπως αυτός ισχύει κάθε φορά ανάλογα με το βαθμό συνταξιοδότησης».

Με άλλα λόγια «καταστρατηγούνται όσα έκρινε η Ολομέλεια του ΣτΕ και κατά παράβαση αυτών επέρχονται νέες μειώσεις στις συντάξιμες αποδοχές μου, επισημαίνει στην συνέχει».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι με τη κατάθεση του νομοσχεδίου έγινε «αυθαίρετη καταστρατήγηση και παράβαση των αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας εξομοιώνοντας τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων με αυτές των υπαλλήλων του υπόλοιπο δημοσίου τομέα, και συνεπώς οδηγείται σε ευθεία παράβαση των άρθρων 20 παρ. 1 και 26 του Συντάγματος, με τα οποία καθιερώνονται, αντιστοίχως, το δικαίωμα παροχής έννομης προστασίας από τα δικαστήρια και η αρχή της διάκρισης των εξουσιών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης