Κορωνοϊός: Δεν θα μπουν σε καραντίνα οι μαθητές 10 ελληνικών σχολείων που επιστρέφουν από Ιταλία

Κορωνοϊός: Δεν θα μπουν σε καραντίνα οι μαθητές 10 ελληνικών σχολείων που επιστρέφουν από Ιταλία

Οι επιστήμονες είπαν ότι δεν τίθεται θέμα καραντίνας ή επιδημιολογικής επιτήρησης για τους μαθητές δέκα σχολείων  που βρίσκονται σε εκδρομή στην Ιταλία, καθώς δεν έχουν επισκεφτεί πληγείσες περιοχές - Αναστέλλονται οι εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ιταλία - Στόχος η προστασία μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών και εκπαιδευτικών

italy_airport_main
Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας, κατόπιν εντολής της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Μαθητές δέκα ελληνικών σχολείων κάνουν αυτές τις ημέρες εκδρομή στη Ιταλία. Συγκεκριμένα δύο σχολεία  βρίσκονται στο Μιλάνο και μαθητές από 8 σχολεία στην κεντρική και νότια Ιταλία, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας. Κατά τη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Υγείας, οι επιστήμονες είπαν ότι δεν τίθεται θέμα καραντίνας ή επιδημιολογικής επιτήρησης για τους μαθητές που βρίσκονται ήδη στην Ιταλία, καθώς δεν έχουν επισκεφτεί πληγείσες περιοχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου «μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο. Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας. Θα ακολουθήσουν σχετικές εγκύκλιοι για όλες τις δομές εκπαίδευσης». 

Ήδη, στην Ιταλία τα κρούσματα ανέρχονται στα 150, με τον κορωνοϊό να εμφανίζει ραγδαία εξάπλωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης