Καιρός: Βελτίωση τη Δευτέρα - Λιακάδα και άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Καιρός: Βελτίωση τη Δευτέρα - Λιακάδα και άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου

Καλοκαιρινή Κυριακή με λιακάδα και 27 βαθμούς
Βελτιωμένος καιρός αναμένεται τη Δευτέρα, με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας, λίγες γενικά τοπικές νεφώσεις και αισθητή άνοδο των μεγίστων θερμοκρασιών, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα και στην Ήπειρο από -2 έως 18, στη Θεσσαλία από -2 έως 21 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά και στη Νότια Πελοπόννησο από 5 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 2 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 18 βαθμούς, ενώ στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και βαθμιαία ενίσχυση στα 6 με 7 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν άνεμοι δυτικών έως νοτιοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και βαθμιαία στα ανοικτά του Θερμαϊκού 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 17 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης