Προανακριτική για Novartis προς Άρειο Πάγο: Να εξετάσουμε τους Σαράφη και Κελέση όπως ο εισαγγελέας

areios-pagos543

Τρία αιτήματα διατυπώνει προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτα η προανακριτική επιτροπή της Βουλής - Οι βουλευτές ζητούν να λάβουν όλα τα έγραφα που έχουν ζητήσει από την εισαγγελία Διαφθοράς και να εκτιμηθεί η άρνηση των προστατευόμενων μαρτύρων να καταθέσουν ενώπιόν τους

Τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι αντιπροσωπεία της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που έρευνα την σκευωρία της Novartis σε σχέση με την συμμετοχή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και κατέθεσε έγγραφο με αιτήματα επί της επίμαχης υπόθεσης και για το καθεστώς εξέτασης των προστατευομένων μαρτύρων.

Η αντιπροσωπεία των βουλευτών αποτελείτο από τον πρόεδρο της προανακριτικής επιτροπής Γιάννη Μπούγα και τα μέλη, Αθανάσιο Πλεύρη (ΝΔ), Δημήτρη Μπιάγκη (ΚΙΝΑΛ) και Βασίλειος Βιλιάρδο (Ελληνική Λύση).

Με το έγγραφό της η προανακριτική επιτροπή ενημερώνει τον κ. Πλιώτα για όλα τα πραγματικά περιστατικά που επιβεβαιώνουν την παράτυπη άρνηση των προστατευόμενων μαρτύρων να καταθέσουν και την συστηματική προσπάθεια της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη να θέτει προσκόμματα στις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής. Ακόμη, ζήτησαν να επανεξεταστεί εκ νέου από την Εισαγγελία το καθεστώς προστασίας των δύο επίμαχων μαρτύρων, λαμβάνοντας υπόψη και τα στοιχεία που προσκόμισαν.

Ειδικότερα, με το έγγραφό τους τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής ζητούν να εξεταστούν οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες, όπως ακριβώς εξετάστηκαν από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη.

Σύμφωνα με το έγγραφο «η εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων από την επιτροπή μας είναι κρίσιμη για την ανεύρεση της αλήθειας και σημαντική διότι πρέπει να εξεταστεί εάν αυτοί έλκουν όφελος ή είναι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση καθώς μάρτυρες έχουν καταθέσει προς τούτο και επομένως πρέπει να αξιολογηθεί εάν νόμιμα εισήχθησαν στο καθεστώς ή δύνανται να παραμένουν».

Στον κ. Πλιώτα η επιτροπή έθεσε στοιχεία και ζητεί να:


1) Διασφαλίσετε σε μας την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων με τον τρόπο που τους εξέτασε ο αντεισαγγελέας κ. Σοφουλάκης.


2) Διασφαλίσετε να λάβουμε όλα τα αιτηθέντα έγγραφα από την εισαγγελέα Διαφθοράς.

3) Στο πλαίσιο των πραγματικών περιστατικών που επισημαίνουμε απευθυνθείτε στους αρμόδιους εισαγγελείς που έχουν την ευθύνη της υπαγωγής στο καθεστώς προστασίας για να εκτιμήσουν τα ανωτέρω λαμβάνοντας υπόψη τις αντιρρήσεις των προστατευόμενων μαρτύρων που κατέθεσαν στην επιτροπή μας και και την εν τέλει άρνησή τους να εξεταστούν καθώς το ενδεχόμενο βάσει των καταθέσεων που έχουμε ήδη διαβιβάσει να είναι εμπλεκόμενοι στην όλη διαδικασία».

Ως προς την Ελένη Τουλουπάκη

Αναφορικά με την επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η επιτροπή, μεταξύ των άλλων, αναφέρει:

«Έχουμε αιτηθεί σειρά εγγράφων από την εισαγγελέα διαφθοράς, παρά τη ρητή επισήμανση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ζάχαρη ότι οφείλει να μας διαβιβάσει όλα τα έγγραφα της δικογραφίας και δεν υπάρχουν απόρρητα έγγραφα από ελέγχους σε ανακριτικές διαδικασίες, μέχρι σήμερα δεν το έχει πράξει».


IMG-20200220-WA0001
epistoli2

Αναφορικά με τα πραγματικά περιστατικά η προανακριτική επισημαίνει ότι:

- οι προστατευόμενοι μάρτυρες αρνήθηκαν να προσέλθουν και εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα βίαιης προσαγωγής. Συνεπώς οι ίδιοι μάρτυρες αρνήθηκαν α συνεργαστούν με τις Αρχές παραβιάζοντας το αρ. 209 ΚΠΔ

- Σε όλη αυτή την διαδικασία η αξιότιμη εισαγγελέας Διαφθοράς απευθύνθηκε σε εμάς δηλώνοντας χωρίς να μπορεί απο το νόμο, όπως μας επισημαίνει, να παράσχει συγκατάθεση, την άποψή της για τον τρόπο εξέτασης

- Σημειωτέων, καίτοι έχουμε αιτηθεί σειρά εγγράφων απο την αξιότιμη Εισαγγελέα Διαφθοράς, παρά τη ρητή επισήμανση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κυρίου Ζαχαρή, ότι οφείλει να μας διαβιβάσει όλα τα έγγραφα της δικογραφίας και δεν υπάρχουν απόρρητα έγγραφα απο λελεγχοι σε ανακριτικές διαδικασίες, μέχρι σήμερα δεν το έχει πράξει.

- Η εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων απο την Επιτροπή μας είναι κρίσιμη για την ανεύρεση της αλήθειας και σημαντική, διότι πρέπει να εξεταστεί, εαν αυτοί έλκουν όφελος ή είναι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, καθώς μάρτυρες έχουν καταθέσει προς τούτο και επομένως πρέπει να αξιολογηθεί εαν νόμιμα εισήχθησαν στο καθεστώς ή δύναται να παραμένουν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Δικαιολογίες, η ανικανότητα

Και αν δεν μιλήσουν ? πως θα αποδειχτεί ο ...παράνομος χαρακτηρισμός του..προστατευόμενου μάρτυρα? Τι είναι αυτά ρέεεεε? Αφού δεν τεκμηριόνουν τους ισχυρισμούς τους με αποδείξεις και σγκεκριμένα στοιχεία, θεωρούνται αναξιόπιστοι και ψευδομάρτυρες και να αρθεί αυτοδίκαια το ...προστατευόμενος ! Αλήθεια ο Μανιαδάκης δεν ήταν προστατευόμενος ? πως και του βγάλανε τη...κουκούλα?

Οι έχοντες το υποκριτικό....πλεονέκτημα!!

Η εξεταστική επιτροπή εκτελεί χρέη εισαγγελέα. Ποιά η αξιοπιστία μαρτύρων που εξαφανίζονται.....όταν τους καλεί ο εισαγγελέας για κατάθεση??? Γιατί η Τουλουπάκη βάζει διαρκώς εμπόδια στην διαδικασία??? Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑΣ δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για να μην προσέλθουν οι μάρτυρες για κατάθεση??? Αυτές είναι συμπεριφορές που έχουν σκοπό την αποκάλυψη ή την απόκρυψη της αλήθειας??? Είναι προφανές ότι κάποιοι έχουν χάσει τελευταία τον ύπνο τους....

μητσαρας

στρατιωτης χωρις οπλο δεν γινεται.συριζαιος χωρις κουκουλα γινεται;

Epic

Ο κάθε επίορκος εισαγγελέας μπορεί να εξεταζει τους μάρτυρες που τον κατηγορούν; Λίγο πολύ αυτό θέλει να κάνει η Νδ και το ΠΑΣΟΚ.

τι γραφεις ??? κατανοεις τα γραφομενα σου ?

ποιος ειναι ο επιορκος εισαγγελεας ? η προανακριτικη ? οι μαρτυρες κατηγορησαν την προανακριτικη ?? τι αρλουμπες γραφεις ?? τι τρολιες ??? ακομα 0.60 παιρνετε ή τα εχει αυξησει ο συριζας ?

Δεν ξέρει

Κανείς δεν ξέρει τους μάρτυρες. Ειλικρινώς, Ας καταθέσουν με αλλοιωμένη φωνή και κρυπτώς. Θα πουν τα ίδια?

Πινοκιο

«Τι είναι, από τον Άρη ήρθαν;», διερωτήθηκε ειρωνικά ο υπουργός μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1, συμπληρώνοντας στο ίδιο ύφος: «Δεν είναι αγαθά παιδιά, είναι στελέχη της εταιρείας, τους βρήκαν με μεγάλο πλουτισμό που δεν δικαιολογείται, τους πίεσαν και κελάηδησαν».

Πάγωσα και εγώ.

Και οι εισαγγελείς είναι και αυτοί φουκαράδες. Είναι άνθρωποι. Όπως όλοι. Αλλά και ανθρωπάκια. Πχ. όταν κατέθεσα στοιχεία για την τεράστια απάτη που έζησα σε Κρατικό Ίδρυμα, βροντοφώνησε ο Εισαγγελέας: Θα τους αλλάξουμε τα φώτα. Όταν δύο μήνες αργότερα, ρώτησα, πως πάει η υπόθεση μια και το κακό χειροτέρευε, μου λέει: "ήρθε σήμα από πάνω και πάγωσαν όλα". Πάγωσα και εγώ.

Γιώργος

Το Μάξιμος προέρχεται από τού Μαξίμου;

Μπεν

Τουλουπακη επιτάχυνε λιγάκι, βάλε τα λαμογια μέσα να κουλαρουν μερικοί

μη φας Μπεν

εχει ΓΛΑΡΟ

ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

Μα η Τουλουπάκη είναι φίλη μας, γιατί να μας βάλει μέσα;;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης