Προανακριτική για Novartis προς Άρειο Πάγο: Διασφαλίστε ότι θα εξεταστούν «Σαράφης» και «Κελέση»

areios-pagos-arthro

Αυτή την ώρα μέλη της προανακριτικής επιδίδουν επιστολή-αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου - Τι θα ζητούν στην επιστολή - «Αναστοχασμό» πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ - Επόπτης εισαγγελίας Διαφθοράς: Νόμιμη η βίαιη προσαγωγή για «Σαράφη» και «Κελέση»

Επιστολή - αναφορά επιδίδει αυτή την ώρα το προεδρείο της προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα, με την οποία θα τον ενημερώνει για όλα τα πραγματικά περιστατικά που επιβεβαιώνουν την παράτυπη άρνηση των προστατευόμενων μαρτύρων να καταθέσουν, την ανάγκη επανεξέτασης του καθεστώτος προστασίας τους αλλά και τη συστηματική προσπάθεια της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη να θέτει προσκόμματα στις εργασίες της επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία της επιτροπής (πρόταση ΝΔ που στήριξε το Κίνημα Αλλαγής) αποφάσισε να συντάξει επιστολή στην οποία θα καταγράφονται όλα τα πραγματικά περιστατικά όπως: άρνηση προστατευόμενων να εξεταστούν, έκδοση ενταλμάτων βίαιης προσαγωγής, εξέταση των προστατευόμενων απο τον αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου με συγκεκριμένο τρόπο, άρνηση Ελ. Τουλουπάκη να αποστείλει κρίσιμα έγγραφα κ.α.. Με την ίδια επιστολή θα του ζητούν:

- να αξιολογήσει τα πραγματικά περιστατικά
- να διασφαλίσει την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων τουλάχιστον με τον τρόπο που έγινε η εξέτασή τους απο τον αντεισαγγελέα του Α.Π. Λ. Σοφουλάκη
- να μεριμνήσει για την αποστολή όλων των κρίσιμων εγγράφων απο την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη
- να επανεξετάσει εάν συντρέχουν οι όροι διατήρησης του καθεστώτος προστασίας για τους «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση».

Στην ίδια επιστολή θα καταγράφονται και οι προτάσεις των υπολοίπων κομμάτων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Θάνος Πλεύρης (ΝΔ) κατά την εισήγησή του εξήγησε πως: «Η απόφαση που στήριξαν όλα τα κόμματα της Επιτροπής πλην του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να εξετασθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που εξετάσθηκαν από αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Δεν έχουμε τον απαιτούμενο από τον νόμο σεβασμό να μας αποστέλλονται τα έγγραφα που ζητάμε. Οι μάρτυρες αρνήθηκαν να προσέλθουν. Με υπαιτιότητα της Εισαγγελίας Διαφθοράς έχουν διαρρεύσει ονόματα. Θέλουμε να εξετασθούν οι μάρτυρες με τους ίδιους όρους που εξετάσθηκαν οι μάρτυρες στον Άρειο Πάγο. Θέλουμε να έχουμε όλα τα έγγραφα που ζητούμε. Η πρότασή μας είναι να καταγραφούν τα πραγματικά περιστατικά, όλες οι απόψεις και όλες οι προτάσεις οι σημερινές και να απευθυνθούμε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να κρίνει το καθεστώς των μαρτύρων. Επίσης να γνωστοποιηθεί στον Άρειο Πάγο η στάση και η καθυστέρηση της Εισαγγελέως Διαφθοράς αναφορικά με τα αιτήματα (αποστολή κρίσιμων εγγράφων της δικογραφίας) της Επιτροπής».

Απο την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ προτάθηκε αναστοχασμός. «Έχουμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Προτείνω να αναστοχασθούμε. Εμείς προτείνουμε να εξετασθούν οι μάρτυρες όπως μας λέει η ΓΑΔΑ. Οι μάρτυρες να είναι σε ένα δωμάτιο και εμείς σε διπλανό και να υπάρχουν ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης. Πρέπει να προστατευθούν οι μάρτυρες. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπύρος Λάππας.

Απο το ΚΙΝΑΛ ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ανέφερε: «Δεν πρέπει να ξεφύγουμε από τον σκοπό μας που είναι η αποκάλυψη της αλήθειας. Και αυτό θα γίνει με όλα τα μέσα που μας δίνει ο νόμος. Όποιοι έχουν να εισφέρουν σε αυτή την υπόθεση πρέπει να καταθέσουν όπως ο νόμος ορίζει. Η πρωτοβουλία που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ απαντήθηκε από τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Τέλος με τις πολιτικές σκοπιμότητες. Η Επιτροπή έχει αρμοδιότητες εισαγγελέως. Υπάρχει άρα προηγούμενο. Οι μάρτυρες έχουν εξετασθεί από τον κ.Σοφουλάκη. Επιπροσθέτως επαναλαμβάνω το ερωτημά μας. Γιατί δεν έρχονται στην Επιτροπή τα έγγραφα που έχουμε ζητήσει από την κα Τουλουπάκη; Είναι νόμιμο να μην τα στέλνει; Ποιος αρνείται τελικά να λάμψει η αλήθεια; Να τοποθετηθούν όλοι οι Εισηγητές επ' αυτού».

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος εξήγησε: «Δεν μας αρέσουν οι επιφυλάξεις. Εμείς προτείνουμε ως Επιτροπή την ανάκληση του καθεστώτος προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων. Επιτροπή μας πρέπει να κάνει αίτημα άρσης του καθεστώτος προστασίας και να εξετασθούν κανονικά οι μάρτυρες. Και βεβαίως ο καθένας παίρνει τώρα ξεκάθαρα την ευθύνη των πράξεών του»

Επόπτης Εισαγγελίας Διαφθοράς: Νόμιμη η εξέταση και η βίαιη προσαγωγή των «κουκουλοφόρων» απο την προανακριτική της Βουλής

Νωρίτερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Μπρακουμάτσος επιβεβαίωσε την αρμοδιότητα της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής να εξετάσει τους προστατευόμενους μάρτυρες αλλά και να εκδώσει ένταλμα βίαιης προσαγωγής.

Απαντώντας στην επιστολή - αναφορά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτήρισαν παράνομη και καταχρηστική την ενέργεια της προανακριτικής για την βίαιη προσαγωγή των «κουκουλοφόρων» ο αντεισαγγελέας εξηγεί ότι «δεν υπεισερχόμεθα σε θέματα αποκλειστικής αρμοδιότητας της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, αναφορικά με την κλήτευση, την εξέταση των υπό καθεστώς προστασίας τελούντων μαρτύρων και την έκδοση εντάλματος βιαίας προσαγωγής».

eggrafo-brakoumastsos

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Πόσα;

Θα ήθελα να μάθω αν και πόσο αμοίβονται οι συμμετέχοντες στις διάφορες επιτροπές που ακούγονται, νομοθετικές, εξεταστικές, προανακριτικές και άλλες. Τόσα χρόνια επιτροπές και αποτέλεσμα μηδέν. Αναλώνονται και κλωθογυρίζουν όπως και σε παλαιότερες υποθέσεις (με τα ΜΜΕ να μεταδίδουν κάθε δήλωση και άποψη και να μας τρελαίνουν) χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Θα μάθουμε ποτέ; θα τιμωρηθούν κάποιοι; Ποιοί γιατροί υπερσυνταγογραφούσαν; Μόνο από 87 γιατρούς που υπερσυνταγογραφούσαν φάρμακα και εξετάσεις, επιβαρύνθηκε ο ΕΟΠΥΥ με 53 εκατομμύρια ευρώ. Ποιοί ήταν οι διεφθαρμένοι στη χώρα που καθόριζαν τις τιμές στα φάρμακα; Ποιοί εκβιάζουν για τις τιμές ; Τα ίδια και με το σκάνδαλο Siemens, τί μάθαμε; Ποιός τιμωρηθηκε; μια τρύπα στο νερό.

*αμείβονται

*αμείβονται

Undertaker

Μπράβο... ευαισθησία ο Λάππας για τα λαμόγια της Novartis!!! Όπως θα έλεγε και... διάσημος αθλητικογράφος"όμοιος όμοιω αεί πελαζει".

dim

Ένα κράτος και μια πολιτική σκηνή χαμένοι σε 2 "μάρτυρες". Πραγματικά κρίμα μας ... ουσία μηδέν ... μόνο απογοήτευση διοτί κάπου ελπίζεις ότι έπιασες πάτο ... ποτέ δεν περιμένεις ότι υπάρχει πιο χαμηλά. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι το ουσιαστικό σκάνδαλο δεν θα περάσει ποτέ την πόρτα της δικαιοσύνης και δεν θα επιβληθούν ποτέ κυρώσεις. Καμία ελπίδα πραγματικά ... και περίμενες ότι μετά από 10 χρόνια ραπίσματος κάτι θα έχουμε πάρει ως μάθημα ... ντροπιάζει τη χώρα μας αυτό το θέατρο.

ΣυριζοΦασιστίλα

O Tσιπρανδρέου με τον ΣΥΡΙΖΟπρακτοροαχταρμά του σχετικά με τους"Κουκουλοφόρους" κατασκευασμένους μάρτυρες συμπεριφέρεται και αντιδρά ακριβώς όπως οι Ναζί στην Κατοχή όταν έπεφταν κουκουλοφόροι καταδότες τους στα χέρια Ελλήνων που έκαναν Αντίσταση.

Παναγιώτης

Είναι ένα μήνυμα από τους πολιτικούς προς την κοινωνία: οποίος τολμήσει ξανά να καταθέσει εναντίον πολιτικών θα περάσει τα πάνδεινα. Οι πολιτικοί που έχουν κάνει την χώρα μπανανία κάνουν κουμάντο παντού, σε πουλούν, σε αγοράζουν, πληρώνονται από εσένα για να σε καθυβρίζουν, ενίοτε πετούν και ένα ξεροκόμματο σε παπαγάλους για να προπαγανδίσουν την άποψη τους και προ παντός: δεν δωροδοκούνται. Αυτό βάλτε το καλά στο μυαλό σας

γεο

οποιος θυμαται στην 27η καταθεση που δινει οτι ειναι γνωστης δωροδοκιας αλλα το ειχε ....ξεχασει πρεπει να πηγαινει μεσα για παραδειγματισμο. επισης οποιος ειναι ψευδομαρτυρας επισης πρεπει να πηγαινει μεσα για παραδειγματισμο . ποιος τους εμποδιζει να πουν στην επιτροπη τα ιδια που ειπαν και στον εισαγγελεα ?? απλα εχουν ψευδομαρτυρησει καθ υποδειξη τουλουπακη και παπαγγελοπουλου . τα υπολοιπα ειναι απλα φουμαρα

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

8 απο 10 η Τουλουπακη στο αρχειο ...τοσο αξιοπιστα τα στοιχεια των προστατευομενων

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης