Αντώνης Φιλιππίδης: Στην Τουρκία το 85% των ανθρώπων είναι online για τις υπηρεσίες υγείας

Αντώνης Φιλιππίδης: Στην Τουρκία το 85% των ανθρώπων είναι online για τις υπηρεσίες υγείας

Παρέμβαση στο Συνέδριο για την Υγεία και την Ασφάλιση από τον Πρόεδρο & CEO DATASEL Healthcare IT Solutions 

filippidis1
Ο κ. Αντώνης Φιλιππίδης, Πρόεδρος & CEO DATASEL Healthcare IT Solutions ανέβηκε στο βάθρο του συνεδρίου για την πολιτική υγείας του ygeiamou.gr για να παρουσιάσει την εμπειρία του από την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου στην Τουρκία. Χάρη στη δουλειά του κ. Φιλιππίδη και της εταιρείας του, το 85% των Τούρκων ασφαλισμένων έχουν διαδικτυακή πρόσβαση στις υπηρεσίες δημόσιας υγείας που δικαιούνται.

filippidis


Ο κ. Φιλιππίδης μίλησε για ενιαία διαχείριση ιατρικών πληροφοριών μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών νοσοκομείων, με διακίνηση μεγάλου όγκου δεδομένων. Την εμπειρία αυτή θα πρέπει να αξιοποιήσει το ελληνικό κράτος και οι συνεργαζόμενοι φορείς, ώστε να προσδιοριστε η βάση που πρέπει να υπάρξει ώστε να διοργανωθεί σωστά το ΕΣΥ στη σύγχρονη εποχή.


Τα big data μας επιτρέπουν ροές δεδομένων μεταξύ νοσοκομείων και να αξιοποιήσουμε μέσω ανάλυσης αυτών τα καλύτερα συστήματα.


Τα νοσοκομεία θα πρέπει να είναι διατεθειμένα να χρησιμοποιήσουν και να αξιοποιήσουν τα σύγχρονα μέσα που τους παρέχονται με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας και των υπηρεσιών τους, αλλά πρέπει να υπάρχει και η πολιτική βούληση και απόφαση για να χρηματοδοτηθούν, να οργανωθούν, να δρομολογηθούν και τελικά να πραγματοποιηθούν αυτές οι διαδικασίες.


Κλείσιμο
Αυτό το συνέδριο αποτελεί μια πολύ καλή αρχή για την ψηφιοποίηση των νοσοκομείων ώστε να επιτευχθεί η συγκέντρωση και ανταλλαγή πληροφοριών στο πλαίσιο του ΕΣΥ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης