Αντώνης Φιλιππίδης: Στην Τουρκία το 85% των ανθρώπων είναι online για τις υπηρεσίες υγείας

filippidis1

Παρέμβαση στο Συνέδριο για την Υγεία και την Ασφάλιση από τον Πρόεδρο & CEO DATASEL Healthcare IT Solutions 

Ο κ. Αντώνης Φιλιππίδης, Πρόεδρος & CEO DATASEL Healthcare IT Solutions ανέβηκε στο βάθρο του συνεδρίου για την πολιτική υγείας του ygeiamou.gr για να παρουσιάσει την εμπειρία του από την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου στην Τουρκία. Χάρη στη δουλειά του κ. Φιλιππίδη και της εταιρείας του, το 85% των Τούρκων ασφαλισμένων έχουν διαδικτυακή πρόσβαση στις υπηρεσίες δημόσιας υγείας που δικαιούνται.

filippidis


Ο κ. Φιλιππίδης μίλησε για ενιαία διαχείριση ιατρικών πληροφοριών μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών νοσοκομείων, με διακίνηση μεγάλου όγκου δεδομένων. Την εμπειρία αυτή θα πρέπει να αξιοποιήσει το ελληνικό κράτος και οι συνεργαζόμενοι φορείς, ώστε να προσδιοριστε η βάση που πρέπει να υπάρξει ώστε να διοργανωθεί σωστά το ΕΣΥ στη σύγχρονη εποχή.


Τα big data μας επιτρέπουν ροές δεδομένων μεταξύ νοσοκομείων και να αξιοποιήσουμε μέσω ανάλυσης αυτών τα καλύτερα συστήματα.


Τα νοσοκομεία θα πρέπει να είναι διατεθειμένα να χρησιμοποιήσουν και να αξιοποιήσουν τα σύγχρονα μέσα που τους παρέχονται με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας και των υπηρεσιών τους, αλλά πρέπει να υπάρχει και η πολιτική βούληση και απόφαση για να χρηματοδοτηθούν, να οργανωθούν, να δρομολογηθούν και τελικά να πραγματοποιηθούν αυτές οι διαδικασίες.


Αυτό το συνέδριο αποτελεί μια πολύ καλή αρχή για την ψηφιοποίηση των νοσοκομείων ώστε να επιτευχθεί η συγκέντρωση και ανταλλαγή πληροφοριών στο πλαίσιο του ΕΣΥ.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Μην συγκρίνεστε με χώρες

Η Τουρκία έχει και σύνορα, τι ψάχνεις τώρα;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης