Μεταναστευτικό: Έτσι θα γίνουν οι διαγωνισμοί για τις πέντε δομές υποδοχής στα νησιά

Μεταναστευτικό: Έτσι θα γίνουν οι διαγωνισμοί για τις πέντε δομές υποδοχής στα νησιά

Με βάση το σχεδιασμό, στη Λέσβο, τη Χίο και την Σάμο οι κλειστές δομές, θα είναι χωρητικότητας άνω των 5.000 ατόμων έκαστη

moriaarthrou
Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα αναλάβει την διενέργεια των διαγωνιστικών διαδικασιών για την κατασκευή των πέντε κλειστών κέντρων υποδοχής μεταναστών που θα αναπτυχθούν σε πέντε νησιωτικούς προορισμούς της χώρας. Αυτές τις μέρες έχει συσταθεί στο υπουργείο σχετική Επιτροπή που θα αναλάβει να συντονίσει το μεγάλο πρότζεκτ, το οποίο θα πρέπει να ακολουθήσει πολύ σφικτές προθεσμίες ώστε τα κέντρα υποδοχής να είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν 20.000 μετανάστες το συντομότερο δυνατό.

Στο υπουργείο Υποδομών υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα για τον τρόπο που θα διενεργηθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες όμως λόγω του επείγοντος χαρακτήρα, εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν την κλειστή πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Τα έργα εκτός από την προμήθεια των προκατασκευασμένων οικίσκων και τον εξοπλισμό τους περιλαμβάνουν επίσης την διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων, την ανάπτυξη δικτύου ύδρευσης κ.α. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το κόστος των έργων μπορεί να φτάσει ακόμη και να ξεπεράσει τα 100 εκ. ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης