Πειραιάς: Κάθειρξη 8 ετών στον πλοίαρχο του «Daslis» για τα 24 εκατ. λαθραία πακέτα τσιγάρα

Πειραιάς: Κάθειρξη 8 ετών στον πλοίαρχο του «Daslis» για τα 24 εκατ. λαθραία πακέτα τσιγάρα

Η υπόθεση εκδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά το οποίο αθώωσε τα πέντε μέλη του πληρώματος - Τι δηλώνουν στο protothema.gr οι συνήγοροι των μελών του πληρώματος  

daslis
Η τελευταία πράξη της πολύκροτης υπόθεσης του φορτηγού πλοίου Daslis που πιάστηκε τον Μάρτιο του 2018 ανοικτά της Σύρου φορτωμένο με 24 εκατομμύρια λαθραία πακέτα τσιγάρα παίχτηκε χθες στα δικαστήρια Πειραιά. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών τον πλοίαρχο, ενώ για το πλήρωμα η απόφαση για το αδίκημα της λαθρεμπορίας ήταν αθωωτική.

Το συγκεκριμένο πλοίο, απασχόλησε τις ελληνικές αρχές στις 29 Μαρτίου του 2018 όταν μπλοκαρίστηκε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σύρου να κρύβει στα “σωθικά” του, 2.445 χαρτοκιβώτια με 24.500.000 πακέτα τσιγάρα.

Τον Σεπτέμβριο του 2018 η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό και τα μέλη του πληρώματος καταδικάστηκαν για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας με σκοπό την εισαγωγή λαθρεμπορεύματος από κοινού με διαφυγόντες δασμούς άνω των 150.000 ευρώ και για λαθρεμπορία με σε ποινές κάθειρξης άνω των 9 ετών.

Σε δεύτερο βαθμό, η υπόθεση εκδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά αθώωσε τα πέντε μέλη του πληρώματος για το αδίκημα της σύστασης συμμορίας άλλα και για τα δύο αδικήματα της λαθρεμπορίας, για τα οποία έκρινε ότι δεν είχαν καμία συμμετοχή και έκρινε ενόχους μόνο τους τρεις εξ’ αυτών μόνο για το αδίκημα της χρήσης πλαστού εγγράφου καταδικάζοντας τους σε ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Σε ό,τι αφορά στον πλοίαρχο, τον καταδίκασε σε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών, αποτελούμενη από την ποινή των 6 ετών για το αδίκημα της λαθρεμποριας, 6 μηνών για το αδίκημα της κατοχής πλαστού εγγράφου και 20 μηνών (4 μήνες για κάθε άτομο), για το αδίκημα της έκθεσης κατά συρροή.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του πληρώματος Γιάννης Γλύκας και Λίλιαν Καπλανίδου δήλωσαν στο protothema.gr τα εξής: «Ήταν μια απόφαση σταθμός, η οποία μας άφησε απολύτως ικανοποιημένους. Έγκλειστοι των φυλάκων αδίκως από τον Μάρτιο του 2018, οι εντολείς μας νιώθουν πλήρως δικαιωμένοι που η δικαιοσύνη έκρινε ορθά και τους απήλλαξε των κατηγόριων».
Κλείσιμο
γλυκας
Ο συνήγορος υπεράσπισης των μελών του πληρώματος Γιάννης Γλύκας
λιλιαν
Η συνήγορος υπεράσπισης Λίλιαν Καπλανίδου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης