Μόρια: Και δύο ανήλικοι μετείχαν στο «τάγμα εφόδου»

Μόρια: Και δύο ανήλικοι μετείχαν στο «τάγμα εφόδου»

Η αστυνομία προχώρησε σε επτά συλλήψεις ατόμων, πέντε Ελλήνων και δύο αλλοδαπών, που έφεραν ρόπαλα και λοστούς - Αναζητούνται άλλα δύο άτομα 

moria_syllipseis
Αίσθηση προκαλεί η σύνθεση της ομάδας που προκαλούσε επεισόδια κυρίως σε βάρος μεταναστών αλλά και Ελλήνων αλληλέγγυων στη Μόρια της Λέσβου, επτά μέλη της οποίας συνελήφθησαν οπλισμένα με ρόπαλα και λοστούς το βράδυ της Πέμπτης από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην είσοδο του χωριού.

Κι αυτό γιατί, μεταξύ των επτά νεαρών ηλικίας 17 ως 24 χρόνων που συμμετείχαν στο ιδιότυπο τάγμα εφόδου, εκτός από πέντε Έλληνες συνελήφθησαν και δυο αλλοδαποί, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο που είναι ανήλικοι (!), ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός! Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν πέντε ξύλινα ρόπαλα, ένα μεταλλικό κλομπ και μια κουκούλα full face.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης με δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Μυτιλήνης, καθώς υπολογίζεται ότι στην ομάδα συμμετείχαν και άλλα άτομα, γύρω στα δέκα.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι νεαροί ενώθηκαν με σκοπό να διαπράττουν επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών και μελών ΜΚΟ. Την πρώτη εμφάνισή τους την έκαναν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, όταν έκαναν νυχτερινές περιπολίες με ρόπαλα και κράνη, σταματούσαν για έλεγχο περαστικούς Έλληνες και ξένους και επιτέθηκαν σε μια καφετέρια όπου βρισκόταν φοιτητές και εθελοντές σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης