ΣτΕ: Συζητείται στην ολομέλεια η απομάκρυνση της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

ΣτΕ: Συζητείται στην ολομέλεια η απομάκρυνση της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Η τέως πρόεδρος της επιτροπής και τρία ακόμη άτομα από την παλαιά διοίκηση  ζητούν να ακυρωθούν οι αποφάσεις με τις οποίες απομακρύνθηκαν από τις θέσεις που κατείχαν, αλλά και αυτές με τις οποίες τοποθετήθηκαν νέα πρόσωπα στις θέσεις τους

thanou_ar
Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται σήμερα, να συζητηθούν, μετά από αναβολή, οι αιτήσεις της Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου, όπως και τριών άλλων μελών, από την παλαιά διοίκηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με τις οποίες ζητούν να ακυρωθούν τόσο οι αποφάσεις με τις οποίες απομακρύνθηκαν από τις θέσεις που κατείχαν, όσο και αυτές με τις οποίες τοποθετήθηκαν νέα πρόσωπα στις θέσεις τους.

Συγκεκριμένα, στο ΣτΕ έχουν προσφύγει η τέως πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου, η τέως αντιπρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής Άννα Νάκου, αλλά και οι δυο μέλη της, ο Νικόλαος Ζευγώλης και ο Ιωάννης Παύλοβιτς.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ θα συνέλθει για να συζητήσει τις αιτήσεις ακύρωσης με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Αθανάσιο Ράντο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Διονύσιο Μπουγάτσο. Αρχικά οι αιτήσεις ήταν προγραμματισμένες να συζητηθούν την 6η Δεκεμβρίου 2019, αλλά αναβλήθηκε αυτεπάγγελτα για σήμερα.

Και οι τέσσερεις ζητούν να ακυρωθεί η έκπτωσή τους από τα συγκεκριμένα αξιώματα υποστηρίζοντας ότι η θέσπιση του ασυμβιβάστου που καθιερώνεται με το νόμο 4623/2019 παραβιάζει σειρά διατάξεων, τόσο της κοινοτικής όσο και της ελληνικής νομοθεσίας, ενώ κάνουν λόγο για φωτογραφική κυβερνητική ρύθμιση με στόχο την απομάκρυνσή τους από τις θέσεις τους.

Παράλληλα, ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στο ενωσιακό δίκαιο, αλλά και ως φωτογραφικές οι αποφάσεις του υπουργού Ανάπτυξης με τις οποίες αφενός διορίστηκε πρόεδρος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ο Ιωάννης Λιανός και αντιπρόεδρος η Καλλιόπη Μπενετάτου.

Μεταξύ των άλλων, οι αιτούντες, αναφέρουν ότι η «αποκαθήλωση τους» προκαλεί «απότομη και δραματική μείωση του χρόνου της (αρχικής πενταετούς) θητείας τους, οι οποίες υποχρεούνται, να αποχωρήσουν από την κατεχόμενες από αυτές θέση λίγους μόνο μήνες μετά από τον διορισμό τους, μόλις 7 μήνες μετά από τον διορισμό της Βασιλικής Θάνου και 28 μήνες μετά από τον διορισμό της Άννα Νάκου, χωρίς να προβλέπεται οποιοδήποτε μεταβατικό μέτρο για την προστασία της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης της ομαλούς ολοκληρώσεως της θητείας τους μετά πάροδο πέντε ετών από τον διορισμό τους».

Κλείσιμο
Παρεμβάσεις έχουν πραγματοποιήσει από διαφορετικές σκοπιές, μεταξύ των άλλων, ο Ιωάννης Λιανός, η Καλλιόπη Μπενετάτου, η Μαρία-Ιωάννα Ράντου, η Μαρία Ιωαννίδου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης