Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας: Να καθιερωθεί η γιορτή των Τριών Ιεραρχών ως ημέρα χωρίς κινητό τηλέφωνο

Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας: Να καθιερωθεί η γιορτή των Τριών Ιεραρχών ως ημέρα χωρίς κινητό τηλέφωνο

«Χρειάζεται να κάνουμε ριζικές αλλαγές στα μοντέλα που καθημερινά παράγουμε και καταναλώνουμε, αν θέλουμε να ελπίζουμε σε μία αλλαγή», ανέφερε

mitropoligis_filadelfeias
Μία διαφορετική πρόταση για να τιμήσουν τους Τρεις Ιεράρχες έκανε σήμερα ο μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ.

Ο μητροπολίτης αναφέρεται στους Τρεις Ιεράρχες χαρακτηρίζοντας τους ως προσωπικότητες που σφράγισαν με τη διδασκαλία τους την εποχή τους και τις μετέπειτα εποχές. Καταδίκασαν την μανία των ανθρώπων για τον πλούτο και τις κοινωνικές ανισότητες και τα συμφέροντα των ισχυρών που ευθύνονται για τους πολέμους, την πείνα και την εγκατάλειψη.

Όμως οι Τρεις Ιεράρχες, αναφέρει ο μητροπολίτης Ν. Ιωνίας Γαβριήλ, ξεχώρισαν και για κάτι άλλο: την αγάπη τους για τη φύση και «όταν κακοποιεί τη φύση, είναι σαν να αρνείται την αγάπη του Θεού».

«Χρειάζεται να κάνουμε ριζικές αλλαγές στα μοντέλα που καθημερινά παράγουμε και καταναλώνουμε, αν θέλουμε να ελπίζουμε σε μία αλλαγή», υπογραμμίζει στο μήνυμά του στους νέους. Ο μητροπολίτης Ν. Ιωνίας τονίζει πως μπορούμε να τιμήσουμε τους Τρεις Ιεράρχες όχι με τυπικές εορτές αλλά ουσιαστικά. Προτείνει να καθιερωθεί η μέρα των Τριών Ιεραρχών ως ημέρα χωρίς κινητό τηλέφωνο, μία ημέρα ουσιαστικής πράξης, σεβασμού στο περιβάλλον και τον άνθρωπο που θέλει να ζει πραγματικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης