Ελληνοαλβανικό αλισβερίσι στα σύνορα για 107 κιλά χασίς

Ελληνοαλβανικό αλισβερίσι στα σύνορα για 107 κιλά χασίς

Η διπλή επιχείρηση ξεκίνησε αργά τη νύχτα της Πέμπτης στα σύνορα και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής με δυο συλλήψεις

Iwannina-fortia-xasis
Την συνεργασία των καρτέλ ναρκωτικών της Αλβανίας με Έλληνες διακινητές αποκάλυψε ο εντοπισμός συνολικής ποσότητας 107 κιλών και 700 γραμμαρίων κάνναβης από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, σε μια διπλή επιχείρηση που ξεκίνησε αργά τη νύχτα της Πέμπτης στα σύνορα και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής με δυο συλλήψεις.

Το φορτίο του χασίς είχε παραλάβει ένας 52χρονος Έλληνας από μέλη του καρτέλ με τα οποία συναντήθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα και το έκρυψε κοντά στο σπίτι του, σε ένα χωριό του Δήμου Κόνιτσας Ιωαννίνων. Το βράδυ της Πέμπτης, ένας 20χρονος Αλβανός παρέλαβε από τον Έλληνα 66 δέματα με χασίς βάρους 70 κιλών και 200) γραμμαρίων και τα φόρτωσε στο πορτ μπαγκάζ του Ι.Χ. αυτοκινήτου του με σκοπό να τα μεταφέρει προς την ενδοχώρα.

Όμως, εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή του Καλπακίου, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και διέφυγε πεζή εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι και το ορεινό της περιοχής. Το όχημά του κατασχέθηκε, όπως και ένα κινητό που βρέθηκε μέσα. Από αυτό, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι συνομιλούσε με τον 52χρονο και, τα ξημερώματα της Παρασκευής, οργάνωσαν επιχείρηση για έρευνα στο σπίτι του, όπου βρήκαν τα υπόλοιπα 23 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 37 κιλών και 500 γραμμαρίων, καθώς και διάφορες άλλες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 740,2 γραμμαρίων.

Ο Έλληνας συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ο οποίος του απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών. Για τα ίδια αδικήματα κατηγορείται και ο 20χρονος αλλοδαπός που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται για την αποκάλυψη και άλλων πτυχών της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης