Θα αποζημιώνουν το Δημόσιο όσοι κινητοποιούν άσκοπα το Λιμενικό Σώμα

limeniko_3

Διοικητικές και οικονομικές κυρώσεις θα επιβάλλονται προς όσους δρουν απερίσκεπτα - Το τελευταίο διάστημα τα περιστατικά αυξήθηκαν ανησυχητικά

Ενώπιον των ευθυνών φέρνει η κυβέρνηση και το υπουργείο Ναυτιλίας όλους όσοι δρουν απερίσκεπτα και με υπαιτιότητά τους βάζουν αφενός σε κίνδυνο της ζωή τους και αφετέρου κινητοποιούν τις δυνάμεις του Λιμενικού.

Θα επιβάλλονται πλέον κυρώσεις διοικητικές και οικονομικές. Η απόφαση ελήφθη διότι ο αριθμός των περιστατικών έχει αυξηθεί ανησυχητικά τους τελευταίους μήνες.

Πιο συγκεκριμένα, το σκεπτικό της απόφασης που δόθηκε στη δημοσιότητα έχει ως εξής;

«1. Ως γνωστόν το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), ως πολιτειακός φορέας αρμόδιος για το συντονισμό της ναυτικής έρευνας και διάσωσης, ασκεί υπεύθυνα και επί καθημερινής βάσης τα καθήκοντά του, θέτοντας ως ύψιστη προτεραιότητα για τα στελέχη του τη διαφύλαξη του υπέρτατου θεμελιώδους αγαθού, αυτού της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

2. Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενεργεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα απο την κείμενη νομοθεσία, τις Διεθνείς Συμβάσεις και Εγχειρίδια και επιλαμβάνεται επί παντός περιστατικού που αφορά την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, για το οποίο γίνεται κοινωνός, εντός της ελληνικής περιοχής ευθύνης για παροχή υπηρεσιών ναυτικής και αεροπορικής έρευνας και διάσωσης.

3. Με αφορμή την αύξηση των περιστατικών έρευνας και διάσωσης το τελευταίο χρονικό διάστημα, στα οποία εμπλέκονται άτομα που κάνουν χρήση ταχυπλόων σκαφών και λοιπών θαλασσίων μέσων αναψυχής υπό εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες και με σκοπό την διαφύλαξη της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα τόσο των ατόμων που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους όσο και των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και λοιπών Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσής τους, σας γνωρίζουμε ότι με εγκύκλιο των αρμόδιων Διευθύνσεων του Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντείνονται οι έλεγχοι αναφορικά με την τήρηση του άρθρου 33 του αριθμ. 20 Γενικού Κανονισμού Λιμένα ¨Ταχύπλοα (ταχυκίνητα) σκάφη και λοιπά θαλάσσια μέσα αναψυχής”, όπως ισχύει και σε περίπτωση διαπίστωσης παράβασης της εν λόγω διάταξης, θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

4. Συναφώς με το θέμα επισυνάπτονται:

α) Ο αριθμ. 20 Γενικός Κανονισμός Λιμένα “Ταχύπλοα (ταχυκίνητα) σκάφη και λοιπά θαλάσσια μέσα αναψυχής”, όπως ισχύει.

β) Η αριθμ. 1329.1/53/02/14-11-2002 Απόφαση Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εμπορικής Ναυτιλίας “Έγκριση Κανονισμού Αρχηγού Λιμενικού Σώματος, που αφορά τους όρους διάθεσης των μέσων και το είδος των παρεχόμενων υπηρεσιών από το Λ.Σ. σε τρίτους”, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».


Διαβάστε ΕΔΩ την απόφαση για την «Έγκριση τροποποίησης του Γενικού Κανονισμού Λιμένων αριθμ. 20 “Ταχύπλοα (ταχυκίνητα) σκάφη και λοιπά θαλάσσια μέσα αναψυχής”»

Διαβάστε ΕΔΩ την «Έγκριση κανονισμού αρχηγού Λιμενικού Σώματος, που αφορά τους όρους διάθεσης των μέσων και το είδος των παρεχόμενων υπηρεσιών από το Λ.Σ. σε τρίτους»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (44)

Nikolas

Πρέπει να τονιστεί ότι αυτή η διαταγή ισχύει μόνο για ΕΛΛΗΝΕΣ αφού αυτοί απασχολούν το λιμενικό αποσπώντας τους από το καθήκον να υποδέχονται λαθρομετανάστες. Οι λαθρομεταναστες μας μπορούν να εισερχονται άνετα στην χώρα και να "σωζονται" εντελώς δωρεάν στην υγεία των κορόιδων.

surfer

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση 1329.1/53/2002 - ΦΕΚ 1482/Β/26-11-2002 που αναφέρει το υπουργείο στην πρόσφατη εγκύκλιο, στο επίμαχο σημείο αναφέρει: 《ε. Άσκοπη κινητοποίηση επιχειρησιακών μέσων ΛΣ με δόλο ή ευήθεια προς παροχή οποιασδήποτε βοήθειας, σε βάρος εκείνου που την προκάλεσε.》 Ο νομοθέτης λοιπόν αναφέρει χρεώσεις σε περιπτώσεις ΑΣΚΟΠΗΣ κινητοποίησης από δόλο ή αφέλεια ή βλακεία αλλά ΑΣΚΟΠΗΣ, δηλαδή να μην υπάρχει κίνδυνος. Άρα εσφαλμένα θεωρώ ερμηνεύουν τα ΜΜΕ, ίσως και το λιμενικό, τον σκοπό της χρέωσης. συγχαρητήρια στην Πιπιλή για το κοινοβουλευτικό της έργο

MIK

Πράγματι, έτσι είναι, αλλά επί τη ευκαιρία...

Στελιος

Οποιος Ελληνας εννοειτε.....

Για γελια και για κλάματα.

Δηλαδή το να διασώζεις κάποιους που μπαίνουν απερίσκεπτα και υπεράριθμοι σε λαστιχένιες βάρκες δεν είναι άσκοπη χρήση. Και είναι όταν πρέπει να πας να σώσεις τον άλλο που είναι σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο. Αυτός δεν διατρέχει κίνδυνο? Όσο ανεύθυνος και να είναι.... Σα δε ντρέπεστε λέω εγώ...

...

Εξαιρετική ιδέα. Άρα, αφού θα πληρώνονται από αυτούς που σώζουν, δε χρειάζεται να πληρώνουμε τόσους φόρους για τη λειτουργία τους. Περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα στς εκκαθαριστικά μας.

Το ίδιο και με ορειβάτες

που βγαίνουν καταχείμωνο και μετά κλαίγονται οτι χάθηκαν

Σωστή κίνηση!

Το λιμενικό, δε θα πρέπει να ασχολείται με τίποτα άλλο και να περισπάται, από το μοναδικό του πλέον έργο: το κουβάλημα των λαθροτεμπέλαρων στα νησιά μας, που ΚΑΙ με δική τους ευθύνη, έχουν βουλιάξει από τους εισβολείς. Αλήθεια, η περεμπόδιση της αθρόας παράνομης έλευσής των, δεν έγκειται στα καθήκοντά τους; Ακολουθούν το δόγμα Τσίπρα μάλλον, πως η θάλασσα δεν έχει σύνορα. Κατά τα άλλα, οι ιθύνοντες κόπτονται για την κατασπατάληση πόρων και ανάλωση δυναμικού σε κατάχρηση... δε κοιτάτε που έχετε κάνει το ΠΝ και το ΛΣ λαθροταξιτζήδες! Ξεφτίλεεεες!

Άλλος ένας γενικόλογος Ελληνικός νόμος

που βρίθει αοριστίας και δύναται να ερμηνευτεί σε μεγάλο βαθμό κατά τη κρίση του εκάστοτε οργάνου ........ Τα πρόστιμα να πέφτουν.....

ΜΙΚ

Όσοι αρέσκονται σε σπορ που ενέχουν κινδύνους, καλό θα ήταν να υποχρεωθούν να πληρώνουν ασφάλιστρα σε ασφαλιστικές εταιρίες, οι οποίες θα καλύπτουν το κόστος της διάσωσής τους από κρατικές υπηρεσίες. Είναι παράλογο ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει τα χόμπι τους και την όρεξή τους για αδρεναλίνη.

X Rhodesian s.a.s

Σε μια νορμάλ χώρα, αυτό θα ήταν το αυτονόητο. Απασχολεις άσκοπα τις αρχές? ...ναι θα πληρώσεις.Το θέμα είναι όμως, ότι το κάνουν αυτό, για να αποδεσμευτούν οι εναπομείναντες λιμενικοί που ως προσωπικό ασφαλείας, επεμβαίνουν σε ενδεχόμενη διάσωση, και να "απασχοληθούν" πλήρως στα νέα τους καθήκοντα: την υποδοχή-διάσωση-υπηρετικό προσωπικό των ισλαμοεισβολεων...

John

Πέσταααααααααααααααααααα.............................

Ωραία.

Να μην κάνουν τίποτα λοιπόν. Αραχτοί και σύνταξη από τα 40! Μόνο για τους ισλαμιστές να δουλεύουν.

...

Σε ποια χώρα υπάρχει τέτοιο νομικό πλαίσιο;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης