LIVE

Κορωνοϊός

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Πέντε μέλη ζητούν έκτακτο ΔΣ για τις ενέργειες του προέδρου

dikaios__1_

Τα πέντε μέλη αποδίδουν στον πρόεδρο της Ένωσης παράβαση του καταστατικού – Κάνουν λόγο για ατυχείς πρωτοβουλίες με τελευταία την πρόσφατη δήλωσή του για την κατηγορία κατά των 20 συλληφθέντων για τα επεισόδια στο Κουκάκι 

Πέντε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ζητούν την σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου μετά τις ατυχείς, όπως τις χαρακτηρίζουν, πρωτοβουλίες τους προέδρου της Ένωσης Χριστόφορου Σεβαστίδη, αλλά και την πρόσφατη δήλωσή του για τις κατηγορίες που αποδόθηκαν στους 20 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Κουκάκι.

Παράλληλα, οι πέντε εμμέσως πλην σαφώς αποδίδουν στον πρόεδρο της ΕΔΕ κ. Σεβαστίδη, παράβαση του καταστατικού της Ένωσης.

Οι πέντε επισημαίνουν ότι ζητούν την σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου για τις ενέργειες του ο προέδρου της ΕΔΕ κ. Σεβαστίδης, όπως :

-την έγγραφη δήλωσή του στις 16.1.2020 ως προς τα γεγονότα στο Κουκάκι,

-της προσωπικής του απόφασης περί μη πρόσκλησης του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Δημήτρη Βερβεσού στην ετήσια Γενική Συνέλευση,

-την αποστολή επιστολής στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων με άγνωστο στο Διοικητικό Συμβούλιο και στα μέλη μας περιεχόμενο και

-της μη εγχείρησης του ψηφίσματος της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης στον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης αλλά στον υπουργό Επικρατείας.

Οι ενέργειες αυτές του προέδρου της ΕΔΕ, σύμφωνα με τους πέντε, προκαλούν σύγχυση τόσο μέσα στο δικαστικό σώμα, όσο και στην κοινή γνώμη, ως προς το εάν οι ενέργειες του αυτές αποτελούν απόψεις προσωπικές του πρόεδρου της Ένωσης ή αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της.

Την αίτηση υπογράφουν οι : Παναγιώτης Λυμπερόπουλος Νίκος Σαλάτας, Ευστάθιος Βεργώνης, Δημήτρης Φούκας και Χρήστος Νάστας.

Το πλήρες κείμενο της αίτησης των πέντε έχει ως εξής:

« Αθήνα, 17.1.2020

Αίτημα σύγκλησης έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου

της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Ενόψει των τελευταίων, τουλάχιστον ατυχών, κατά τη γνώμη μας, πρωτοβουλιών του Προέδρου της Ένωσης μας Χριστόφορου Σεβαστίδη και με αφορμή την έγγραφη δήλωσή του στις 17.1.2020 ως προς τα θλιβερά γεγονότα επί της οδού Ματρόζου αλλά και της προσωπικής του απόφασης περί μη προσκλήσεως του Προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων στην ετήσια ΓΣ και εν συνεχεία αποστολής επιστολής στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων με άγνωστο στο Διοικητικό Συμβούλιο και στα μέλη μας περιεχόμενο και της μη εγχείρησης του ψηφίσματος της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης στον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης αλλά στον Υπουργό Επικρατείας, ενέργειες που προκαλούν σύγχυση εντός του Δικαστικού Σώματος αλλά και στην κοινή γνώμη, εάν δηλαδή είναι απόψεις προσωπικές του Πρόεδρου της Ένωσης ή αποφάσεις των συλλογικών οργάνων αυτής, ζητούμε σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ.1 του Καταστατικού της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων την σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου το συντομότερο επί τω τέλει διασφαλίσεως του σεβασμού του καταστατικού πλαισίου της Ένωσης μας.Παναγιώτης Λυμπερόπουλος Νίκος Σαλάτας

Εφέτης Α΄ΑντιπρόεδροςΕφέτης Γενικός Γραμματέας

Ευστάθιος ΒεργώνηςΔημήτρης Φούκας

Αντεισ/λέας Εφετών Β΄ΑντιπρόεδροςΠρ.ΠρωτοδικώνΑν.Γεν. Γραμματέας

Χρήστος Νάστας

Πρόεδρος Εφετών Μέλος ΔΣ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Δεν εκπλήσσομαι

από αυτήν την δημοσιοποίηση της επιστολής των 5 ( η και όσων άλλων θα ήθελαν ενδόμυχα να υπογράψουν αλλά για να μην ξοδέψουν «γραμμάτια» του μέλλοντος απέφυγαν να «εκτεθούν δημοσίως»). Η συμπεριφορά του Σεβαστίδη είναι χαρακτηριστική των «μικρών ανθρώπων» που χαίρονται τις αυταπάτες ισχύος που, με το φτωχό μυαλό τους, τους δίνει η προσωρινή θέση διαχείρισης (επιτυχία που χρειάζεται και κομματική σφραγίδα για την «ανεξάρτητη» ελληνική «δικαιοσύνη). Επιχαίρουν που τους αποκαλεί ο ψιλικατζής της γειτονιάς «κύριε πρόεδρα». Πού να ξέρουν ότι πίσω από την Ακαδημία κάθε μέρα το πρωί υπάρχουν δεκάδες πρόεδροι (μεταξύ αυτών και αυτοί των επιτροπών ονίων στρατιωτικών μονάδων)

katerina

ΔΙΩΞΤΕ ολους τούς ανώτερους δικαστικούς και ΠΛΗΡΗΣ ελεγχος στα περιουσιακά τους στοιχεία μέχρι 3 βαθμού συγγένειας....

δικαστές και εκπαιδευτικοί

βρωμερές φάρες όπου κυριαρχεί το κουκουέ εσωτερικού

Δηλαδή

ο Πρόεδρος εκδίδει ανακοινώσεις,εν αγνοία των μελών του ΔΣ της Ένωσης ; Ήμαρτον !!!

Βαλεντίνη

Αλίμονό μας, τέτοιο χάλι στη δικαιοσύνη, δέν υπήρχε ποτέ σ' αυτή τη χώρα που λέγεται Ελλάδα!!!! Τι ρεζιλίκια είναι αυτά ρε άνθρωποι, έχει χαθεί κάθε έννοια λογικής, το τερματίσαμε!!! Ωραίο Πρόεδρο έχετε δικαστές και εισαγγελείς, όταν συμβαίνουν σημεία και τέρατα στη χώρα, αυτός είναι κλεισμένος σε κανένα πηγάδι φαίνεται, δέν βλέπει, δέν ακούει, δέν ξέρει!!!! Βγάζει αποφάσεις.... δύο φορές απήντησε με τον ίδιο τρόπο!!! Δέν είχαμε αποδεικτικά στοιχεία για να καταλογίσουμε κακουργηματικές πράξεις (σ' αυτούς τους αλήτες) ούτε τηλεόραση βλέπει, (δεν έχει χρόνο σίγουρα) ούτε βίντεο που του έδειξαν οι αστυνομικοί, ούτε το νιονιό του βάζει να σκεφτεί...... ότι ένα αντικείμενο όταν πέφτει από ψηλά και μάλιστα αρκετά βαρύ... λόγω της επιτάχυνσης της βαρύτητος, γίνεται ακόμη πιό θανατηφόρο!!! Τίποτε δέν γνωρίζει ο κύριος, ζεί στην κοσμάρα του και επειδή είναι δικαστικός, δέν πρέπει οι άλλοι να τον ψέξουν!!!! Να τον χαίρεστε κύριοι, αλίμονο στο λαό, που το τελευταίο του καταφύγιο είναι η Ελληνική δικαιοσύνη!!!! Πώς να βρει το δίκιο του τελικά;.. Ούτε δικηγόρο δέν πρέπει να βάλουν οι αστυνομικοί, δέν χρειάζεται, ένα βίντεο και τίποτε άλλο..... Όλα φαίνονται καθαρά...... άν υπάρχει δικαιοσύνη!!!!!

EIRE

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΕΙ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης