Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Μετά τη διάσπαση καταδικάζει με δύο θέσεις την επίθεση στη Σχολή Δικαστών

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Μετά τη διάσπαση καταδικάζει με δύο θέσεις την επίθεση στη Σχολή Δικαστών

Η Ένωση εξέδωσε ανακοίνωση όμως σε αυτήν εκφράζονται δύο θέσεις – Η πλειοψηφία καταδικάζει την επίθεση στη Σχολή Δικαστικών Λειτουργών στη Θεσσαλονίκη – Ένα μέλος ζητά να καταγγελθεί η υπερβολική χρήση αστυνομικής βίας 

dikastirio
Δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), και μέλη του γραφείου Τύπου της Ένωσης, καταδικάζουν την πρόσφατη επίθεση στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών στην Θεσσαλονίκη, ενώ ένα μέλος, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να καταγγελθεί η υπερβολική χρήση αστυνομικής βίας στην προκειμένη περίπτωση.

Μετά την διάσπαση που έχει επέλθει στο «ενωτικό» Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΕ, εκδόθηκε σήμερα από το γραφείο Τύπου σχετική ανακοίνωση για την επίθεση στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, στην οποία εκφράζονται δύο θέσεις για το επίμαχο συμβάν.

Ειδικότερα, η πλειοψηφία του Γραφείου Τύπου της ΕΔΕ Παναγιώτης Λυμπερόπουλος και Νικόλαος Σαλάτας, επισημαίνει:

«Το Κράτος Δικαίου έχει ως βασικό πυλώνα του την απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την τήρηση του Συντάγματος και του νόμου, δρουν με βάση τη συνείδηση τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Κάθε αμφισβήτηση της συνταγματικής αρχής της δικαστικής λειτουργίας στη χώρα, ιδίως όταν έχει στον πυρήνα της την αμφισβήτηση της ελεύθερης σκέψης και δράσης του δικαστή είναι κατακριτέα και a priori αντίθετη στο Κράτος Δικαίου.

Καταδικάζουμε την επίθεση στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και επιθυμούμε να επαναλάβουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ενέργειες, που ατελέσφορα επιδιώκουν τον εκφοβισμό ή την παρέμβαση στην ελεύθερη σκέψη του δικαστή, επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο την αναγκαιότητα της ύπαρξης του Κράτους Δικαίου και της προστασίας του».

Κλείσιμο
Παράλληλα, το μέλος του Γραφείου Τύπου και εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕ, Χαράλαμπος Σεβαστίδης εξέφρασε την άποψη ότι «με αφορμή τις φθορές στο κτίριο της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών από αναρχικές ομάδες καθώς και τις καταγγελίες για υπερβολική χρήση αστυνομικής βίας, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων οφείλει να αποδοκιμάσει κάθε συμπεριφορά που πυροδοτεί κοινωνικές εντάσεις και απομακρύνεται από την αρχή της νομιμότητας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης