«Aφήστε με να ζήσω»: Αντισυνταγματική η αφαίρεση της αφίσας από το Μετρό

amblosh-arth

Κάνουν λόγο  για καταπάτηση συνταγματικών δικαιωμάτων και παραθέτουν στοιχεία για την υπογεννητικότητα στη χώρα μας

Στην αντεπίθεση περνά  το κίνημα «αφήστε με να ζήσω!» μετά από το σάλο που δημιουργήθηκε με την αφίσα κατά της άμβλωσης σε σταθμούς του Μετρό.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή του το κίνημα εξαπολύει επίθεση  στον υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για την «απαράδεκτη δημοκρατικά και αντισυνταγματική παρέμβασή του στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ» για να κατέβει η αφίσα.

Στην ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο  για καταπάτηση συνταγματικών δικαιωμάτων και παραθέτουν στοιχεία για την υπογεννητικότητα στη χώρα μας.

Ολόκληρη  η ανακοίνωση του κινήματος:

Το Κίνημα «Αφήστε με να ζήσω!» δημιουργήθηκε πριν 2 χρόνια περίπου από 19 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία και με την υποστήριξη της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ἑλλάδος, με σκοπό να ενημερώνει με κάθε νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο τους συμπολίτες μας για το θαύμα της Ζωής του αγέννητου παιδιού, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα και την Ορθόδοξη παράδοσή μας, αλλά και να βοηθά όσες γυναίκες πιέζονται για έκτρωση και επιθυμούν να κρατήσουν το παιδί τους.

Στα πλαίσια αυτής της ενημέρωσης προβήκαμε σε διαφημιστική καμπάνια σε κάποιους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ, με αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση για τη μοναδική και ανεπανάληπτη ανθρώπινη ζωή, που φιλοξενείται στην κοιλιά της μητέρας, προβάλλοντας αποκλειστικά επιστημονικές πληροφορίες για την ενδομήτρια ζωή του εμβρύου.

Με μεγάλη μας έκπληξη, όμως, βρεθήκαμε μπροστά σε μια πρωτοφανή αντίδραση, που σαν κύριο επιχείρημά της είχε το «δικαίωμα της γυναίκας στην έκτρωση». Είναι άξιο απορίας πώς, από αυτά που αναφέρονται στην αφίσα, καταστρατηγούνται τα «δικαιώματα» των γυναικών ή, όπως ανέφερε το δελτίο τύπου του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, η αφίσα «στρέφεται εναντίον ενός απολύτως κατοχυρωμένου και αναμφισβήτητου δικαιώματος των γυναικών». Σε αυτό μόνο αυτοί που τα συνδύασαν μπορούν να απαντήσουν. Στην ουσία, όμως, πρόκειται για μια προσπάθεια ενημέρωσης ότι το αγέννητο παιδί είναι εν ζωή άνθρωπος και ως εκ τούτου έχει κι αυτό δικαιώματα και αξιώσεις προστασίας του.

Έπρεπε όμως ο αξιότιμος κ. Υπουργός, προτού προβεί στην απαράδεκτη δημοκρατικά και αντισυνταγματική παρέμβασή του στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, που είχε σαν αποτέλεσμα το κατέβασμα της αφίσας την ίδια ημέρα της ανάρτησής της, αλλά και η ίδια η διοίκηση να αποδείξουν με επιχειρήματα, πού η αφίσα αναφέρεται στην έκτρωση και πώς «στρέφεται» εναντίον οποιουδήποτε «δικαιώματος» των γυναικών! Άραγε ο κ. Υπουργός είδε πραγματικά την αφίσα; Την διάβασε;

Αναρωτιόμαστε, λοιπόν: Δεν έχουμε σαν πολίτες αυτής της Χώρας, αλλά και σαν συλλογικές οντότητες το δικαίωμα να εκφράζουμε ελεύθερα την άποψή μας; Από πότε υπάρχει λογοκρισία στην Ελλάδα και δεν το γνωρίζουμε;

Ο κ. Υπουργός και όλοι όσοι πολιτικοί και επώνυμοι διατείνονται ότι σέβονται το δημοκρατικό μας Πολίτευμα, δεν έχουν υπόψη τους το «Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα» (άρθ. 19), που έχει νομοθετικά κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή, ή την «Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών» (άρθ. 10); Και το σπουδαιότερο. Γνωρίζουν, άραγε, τι ορίζει το Σύνταγμα της Χώρας (άρθ. 14) που υπηρετούν, για τη λογοκρισία; Τους το υπενθυμίζουμε:

«Kαθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Kράτους».

Η δε θέση του κ. Υπουργού ότι: «Οι καμπάνιες που γίνονται στους δημόσιους χώρους δεν πρέπει να διχάζουν την κοινή γνώμη ούτε ασφαλώς να προσβάλουν γυναίκες που έχουν αναγκαστεί να κάνουν μια τέτοια δύσκολη επιλογή στη ζωή τους», αναφορικά με τη δική μας καμπάνια είναι παντελώς άστοχη, αλλά και εκτός από το νομικό μας πλαίσιο. Κι αυτό, γιατί το θέμα της δεν ήταν η έκτρωση, ούτε η καταδίκη και προσβολή κανενός ανθρώπου, αλλά, όπως προείπαμε, η ενημέρωση για το θαύμα της ζωής και η προβολή επιστημονικών πληροφοριών για τις λειτουργίες του εμβρύου. Άλλωστε, κι άλλες καμπάνιες, κατά το παρελθόν, είχαν διχάσει την κοινή γνώμη, δεν είδαμε όμως καμία να κατεβαίνει και μάλιστα με πολιτική παρέμβαση!

Και επειδή κάποιες ιστοσελίδες αναφέρουν ότι δήθεν είναι παραπλανητικές οι πληροφορίες της αφίσας και δεν έχουν επιστημονική ακρίβεια, παραπέμπουμε στην ιστοσελίδα μας www.afistemenaziso.gr, όπου υπάρχουν όλες οι επιστημονικές πληροφορίες γι’ αυτά τα θέματα, πάντα με βιβλιογραφικές αναφορές.

Κάποια στιγμή στη Χώρα μας, που η υπογεννητικότητα έχει φτάσει, ίσως, σε μη αναστρέψιμα επίπεδα, που οι εκτρώσεις υπερβαίνουν τις 150.000 (κάποιοι τις ανεβάζουν στις 300.000) και οι 40.000 και πλέον από αυτές γίνονται από ανήλικα κορίτσια, πρέπει να είμαστε σε θέση να συζητήσουμε με ωριμότητα και επιχειρήματα γι’ αυτό το σοβαρό θέμα. Ένα θέμα, στο οποίο προεκλογικά είχε αναφερθεί και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με αφορμή το πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό: «Θα πω μόνο το εξής: εκτιμώνται (οι εκτρώσεις) σε 150.000 ετησίως… Έστω και το 10% να αποφεύγαμε θα είχαμε 10% νέες γεννήσεις. Άρα και αυτό το ζήτημα πρέπει να μας απασχολήσει ουσιαστικά».

Όμως, πώς θα αποφευχθούν, όταν «απαγορεύεται» να μιλήσουμε και να ενημερώσουμε δημόσια για το αγέννητο παιδί, το θαύμα της ζωής και την επιλογή της; Υπάρχει κανείς που είναι ενάντια στη ζωή και δεν θαυμάζει αυτό το μεγάλο μυστήριο; Ας το αναρωτηθούμε όλοι.

Επειδή, όμως, έχει κι ο Θεός τα δικά του σχέδια πραγματικά ευχαριστούμε το Υπουργείο διότι κατόρθωσε με την λογοκρισία που επέβαλε να φτάσει το μήνυμα της αφίσας όχι μόνο στους επιβάτες του ΜΕΤΡΟ, αλλά απ’ άκρη σ’ άκρη όλης της Ελλάδας. Το γεγονός ότι από χθες συζητά όλη η κοινωνία για το θέμα της προστασίας του αγέννητου παιδιού, το οφείλουμε στην απαγόρευση έκφρασης δημοσίου λόγου για ένα ζήτημα το οποίο σε άλλα κράτη αποτελεί αντικείμενο επιστημονικών συνεδρίων και θεσμικού διαλόγου.

Ευχαριστούμε εγκαρδίως για τις χιλιάδες των μηνυμάτων υποστηρικτικών του Κινήματος που γράφτηκαν στο διαδίκτυο και κάλυψαν το σκοτάδι των καθεστωτικών ΜΜΕ και πολιτικών προσώπων. Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας αδιαμφισβήτητα είναι υπέρ της ΖΩΗΣ και κλείνει τα αυτιά της στις φωνές των «δικαιωματιστών» και του ιερατείου της πολιτικής ορθότητας!»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (83)

...

Ωραίος τίτλος, ΠΘ, μπράβο για άλλη μία φορά.

Σχόλιο

Ο κ Υπουργός διατείνεται ότι «Οι καμπάνιες που γίνονται στους δημόσιους χώρους δεν πρέπει να διχάζουν την κοινή γνώμη ούτε ασφαλώς να προσβάλουν γυναίκες που έχουν αναγκαστεί να κάνουν μια τέτοια δύσκολη επιλογή στη ζωή τους». Για τις αφίσες με τις "αρσενικοθήλυκες" ανθρώπινες οντότητες που είναι υπέρ των ανώμαλων καταστάσεων ώστε να διαδηλώνουν ανοικτά υπέρ τους ποιός ρώτησε εάν αρέσουν σε όλους και εάν διχάζουν ή όχι την κοινωνία; Είμαστε όλοι υπέρ τέτοιων καταστάσεων και φαινομένων; Η γυναίκα από την φύση της είναι ευλογημένη με το να κρατά στο σώματης (και όχι στην κοιλιά της όπως αναγράφεται παραπάνω) το έμβρυό της έως την γέννησή του. Κάτι ανάλογο θα μπορούσε να ειπωθεί και για κάποιο πιλότο αεροπλάνου, οδηγό τρένου, αυτοκινήτου, καπετάνιου κλπ οι οποίοι είναι άμεσα υπεύθυνοι για τους "μεταφερόμενους" με τα μέσα αυτά. Όλοι αυτοί είναι υπεύθυνοι για την ευτυχή κατάληξη της πορείας τους. Η μέλλουσα μητέρα ακόμη πιο πολύ καθώς το παιδί ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ (εδώ που τα λέμε η μέλλουσα μητέρα επέλεξε να ανέβει -πλακίζω). Αν βάλουμε στην άκρη την αδήριτη ανάγκη μας για γεννήσεις, μην ξεχνάμε ότι ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΑΓΕΝΝΗΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. Δεν είμαι σίγουρος εάν κατηγορήσαμε ποτέ τους γονείς μας γιατί γεννηθήκαμε! Η γυναίκα ήταν, είναι και θα είναι το σκάφος μας για την ζωή. Έτσι επέλεξε ο Θεός ή η φύση για άλλους. Είναι τιμή των γυναικών και ευθύνη μεγάλη, χαρά και πόνος μαζί αλλά απλά κοιτάξτε μια μητέρα με το μωρό της στην αγκαλιά (ακόμη και τις επώνυμες στάρ) και θα καταλάβετε αν το Οσκαρ στην αγκαλιά ή ένα μωρό στην αγκαλιά συγκρίνονται έστω και κατ' ελάχιστο.

Όταν η έκτρωση καταντά αντισύλληψη

Είμαι υπέρ της έκτρωσης αλλά υπό πολύ σοβαρές και αυστηρές προϋποθέσεις, πιο πολύ από ότι είναι τώρα. Αλλιώς θα γίνουμε σαν την Ρουμανία μετά τον Τσαουσέσκου που γέμισαν τα ιδρύματα και οι δρόμοι παιδιά, και γυναίκες που πέθαιναν από αιμορραγία και μολύνσεις λόγω παράνομων εκτρώσεων. Είναι ακραίο να μιλάμε για ολική απαγόρευση αλλά και αυτό που γίνεται τώρα είναι καθαρή ασυδοσία. Άντρες και γυναίκες χρειάζονται ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ. Υπάρχει απροσεξία και ανευθυνότητα. Και μην λέμε μόνο για τις γυναίκες. Για τους άντρες που κάνουν τις σκατιές τους και την βγάζουν καθαρή δεν λέτε τίποτα. Η γυναίκα καλείται να πληρώσει το τίμημα. Από εκεί και πέρα δείτε την αλήθεια κατάμουτρα: Η Ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη ηθική κρίση της νεότερης ιστορίας της. Αλλά το ψάρι μάγκες βρωμοκοπά από το κεφάλι. Ένας λαός από πουθενάδες χαρτζηλικάδες Ελ, που σφάζονται με τον διπλανό τους για ένα φανάρι και μια θέση στην ουρά. Που μισούν την πατρίδα τους και τον διπλανό τους. Που ψηφίζουν το κάθε λαμόγιο που ξεπουλάει όσο όσο την χώρα που ζεί και ανέχονται τον κάθε αλλοδαπό και γύφτο να μαγαρίζει τα πάντα και πληρώνουν κιόλας γι αυτό. Που κερατώνουν την γυναίκα τους ή τρώνε κέρατο οι ίδιοι και έκαστος κάνουν την πάπια. Που έχουν τσακωθεί με όλους τους γείτονες, που κουτσομπολεύουν όλη την ώρα, λιώνουν στο facebook, έχουν κατάθλιψη και ζουν κρυφά με ψυχοφάρμακα. Που δεν γνωρίζουν να γράψουν και να διαβάσουν σωστά Ελληνικά. Που νιώθουν μοναξιά, ναρκώνονται στα τηλεσκουπίδια και τις selfies, έχουν παρατημένα τα κακομαθημένα και υπερφίαλα τεμπελικα παιδιά τους, που προτιμούν να ζουν με τρεις και εξήντα παρά να δουλέψουν, και περιμένουν στην γωνία ποτέ θα δουν κάποιον που δουλεύει σκληρά, παλεύει για το καλύτερο ή έχει φτιάξει μια καλή οικογένεια να τον σύρουν στον πάτο μαζί τους. Να προσβάλλουν, να κατακρίνουν. Ελλάδα. Μια σάπια κοινωνία στον αυτόματο που απλά περιμένει το τέλος της. Να σεβαστούν λοιπόν ΤΙ;

Απηυδισμένος

Κοινωνία που δεν πειθαρχεί στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας (στοπ, κόκκινος σηματοδότης, σήματα, διαβάσεις, όρια ταχύτητας) και δεν σέβεται την ουρά αναμονης ειναι τελειωμένη...Κοινωνία χωρίς πειθαρχία, χωρίς σεβασμo της ιδιοκτησίας του άλλου (μπαχαλακηδες και χουλιγκαν), χωρίς σεβασμό της ελευθερίας του άλλου, αμετροεπείς άνθρωποι που δεν μπορούν να διαχωρίσουν το δίκαιο από το άδικο, το λογικό απο το παράλογο, το μέτρο απo την υπερβολή, την κριτική από την προσβολή και την κακεντρέχεια. Αυτοί είμαστε η ελληνική «κοινωνία».

λογική

Δεν είναι μαγκιά να μην συμφωνεί κανείς με την έκτρωση αλλά λογική. Όποιος το θεωρεί πρόοδο την έκτρωση είναι βλάκας, γελοίος και ανόητος και εν δυνάμει εγκληματίας!

Εξαιρετική

Τεκμηριωμένη και σωστή ανακοίνωση, σε αντίθεση με τη δήλωση του Υπουργού που την κατέβασε που έβριθε προχειρότητας και φόβου για τις "αριστερές" αντιδράσεις.

Dr pepper

Αμβλώσεις = μαζικες δολοφονιες μωρών.Ολα τα άλλα είναι λόγια τού αέρα και πονηράδες προκειμένου να δικαιολογήσουν κάποιοι έναν φόνο

Θύμιος

Ρωτήστε καλύτερα τα ζευγάρια που ανέβαλαν τη τελευταία στιγμή την έκτρωση. Βλέποντας σήμερα τη κόρη μας και τον εγγονό μας καταλαβαίνουμε πόσο τεράστιο λάθος είναι το να στερείς τη ζωή.

...

Τεράστιο λάθος είναι να κρίνεις όλον τον κόσμο σύμφωνα με τα δικά σου κριτήρια και βιώματα, και να μην προσπαθείς να δεις τα πράγματα από τη σκοπιά των άλλων.

Alterego

Δεν με ενοχλεί καθόλου το να μείνει χωρίς απογόνους το είδος των ανθρώπων που είναι υπέρ των εκτρώσεων.

Chris13

Το θέμα είναι να παίρνουν οι άνθρωποι προφυλάξεις και να γίνει καμπάνια για αυτό. Το προφυλακτικό είναι δολοφονία;

@

τα προφυλακτικά δεν είναι δολοφονία είναι προφύλαξη η έκτρωση ομως είναι δολοφονία ειδικά αν έχει σχηματιστεί τό μωρό

Chris13@

Είσαι ηλιθιος?

ΡΟΝΑΛΝΤ ΡΗΓΚΑΝ

Παρατηρώ ότι όσοι είναι υπέρ των εκτρώσεων έχουν γεννηθεί.

ψιτ παιδακι

εσενα μαλλον επρεπε να σε ειχαν καταπιει...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης