Αυτή την Κυριακή, η εξαιρετική βιογραφία «Μάργκαρετ Θάτσερ – Η Σιδηρά Κυρία» του Robin Harris είναι στο ΘΕΜΑ

Αυτή την Κυριακή, η εξαιρετική βιογραφία «Μάργκαρετ Θάτσερ – Η Σιδηρά Κυρία» του Robin Harris είναι στο ΘΕΜΑ

Για την ατσάλινη πυγμή της, τη λάτρεψαν και τη μίσησαν. Σε κάθε περίπτωση όμως, κέρδισε περίοπτη θέση στην ιστορία. Σαν το απόλυτο πρότυπο της επιμονής και της αποφασιστικότητας. Μια γυναίκα αξιοθαύμαστη, που δημιούργησε το δικό της θρύλο, εντελώς μόνη.

vivlioXRWMA
«Αξιαγάπητη σε μερικούς και τουλάχιστον ανεκτή σε περισσότερους. Αλλά το πιο πολιτικά σημαντικό χαρακτηριστικό της ώριμης προσωπικότητας της ήταν η τεράστια δύναμή της. Μπορούσε να μαγέψει και μπορούσε να τρομοκρατήσει, μερικές φορές και τα δύο ταυτόχρονα» -αυτά γράφει ο Robin Harris για την πρώην πρωθυπουργό της χώρας του.

Η Μάργκαρετ Θάτσερ υπήρξε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της Βρετανίας η οποία ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Οι μεταρρυθμίσεις που επέβαλε δίχασαν και προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις. Εκείνη όμως, απτόητη, δεν έκανε ποτέ πίσω.

Thema200112 Thatcher 34sec


Κλείσιμο
Ο Harris, στενός και έμπιστος σύμβουλος της περιβόητης «Σιδηράς Κυρίας» επί μακρόν, υπογράφει το απόλυτο βιβλίο για εκείνην. Πρόκειται για ένα διεθνές μπεστ σέλερ, μια βιογραφία που αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία της ζωής της.

Ξεκινά από την ταπεινή καταγωγή της και το μπακάλικο του πατέρα της, έως τη λαμπρή πορεία της ως πρωθυπουργού. Εν τέλει το συναρπαστικό βιβλίο του Robin Harris είναι το ιδανικό πορτρέτο μίας από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα.

Μη χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ τη σπουδαία βιογραφία «Μάργκαρετ Θάτσερ - Η Σιδηρά Κυρία» του Robin Harris.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης