«Ηφαιστίων»: Απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των φορτηγών λόγω του κύματος κακοκαιρίας

«Ηφαιστίων»: Απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των φορτηγών λόγω του κύματος κακοκαιρίας

Τι αναφέρουν οι τελευταίες ανακοινώσεις της Τροχαίας για Αττική Οδό, Εγνατία και άλλα οδικά δίκτυα

xionia
Με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου από τις 6 μ.μ. σήμερα έως αύριο Δευτέρα τα μεσάνυχτα, σε όλη τη Αττική οδό, την δυτική περιφερειακή λεωφόρο Υμηττού και την περιφερειακή Αιγάλεω, ενόψει της κακοκαιρίας Ηφαιστίων που αναμένεται να πλήξει την χώρα.

Η τελευταία ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει για την κυκλοφορία των φορτηγών ανά τη χώρα:

«Το ψυχρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει ήδη τη χώρα, εξελίσσεται σύμφωνα με τις προβλέψεις από τα βόρεια προς τα νότια. Ως γνωστόν με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. έχει απαγορευθεί η κίνηση των φορτηγών άνω του 1,5 τόνου ωφέλιμου φορτίου στους αυτοκινητόδρομους και το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας.

Βάσει των νεώτερων στοιχείων, ανακοινώνεται ότι: Επιτρέπεται προσωρινά η κίνηση των ως άνω φορτηγών έως την 18:00 - 6η ώρα το απόγευμα- στους αυτοκινητόδρομους και το εθνικό οδικό δίκτυο στις ακόλουθες οδικές αρτηρίες: Ιονία οδό, Εγνατία οδό, εθνική οδό Προμαχώνα-Θεσσαλονίκης, ΠΑΘΕ από Ευζώνους έως Λάρισα (κόμβος Νίκαιας), Ολυμπία οδό, Μωρέα (Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα), Ε65 –τμήμα Ξυνιάδα έως Καλαμπάκα. Από Λάρισα-κόμβο Νίκαιας έως Αθήνα συνεχίζει και ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας των εν λόγω φορτηγών. Επισημαίνεται ότι μετά τις 6 το απόγευμα απαγορεύεται αυστηρά η κίνηση των ως άνω φορτηγών σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους και το εθνικό οδικό δίκτυο.»

Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών μετά τις έξι το απόγευμα στην Εγνατία οδό

Ελαφριά χιονόπτωση επικρατεί από τα ξημερώματα στην περιοχή της Φλώρινας και στα ορεινά της Κοζάνης της Καστοριάς και των Γρεβενών. Σύμφωνα με την τροχαία δεν έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων στο Εθνικό, ενώ χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες η λάστιχα χιονιού σε ορισμένα σημεία του επαρχιακού δικτύου της Φλώρινας.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της περιφερειακής διεύθυνσης της ΕΛΑΣ Δυτικής Μακεδονίας επιτρέπεται η κίνηση των φορτηγών έως την 18:00 (6η ώρα το απόγευμα) στους αυτοκινητόδρομους και το εθνικό οδικό δίκτυο στις ακόλουθες οδικές αρτηρίες: Εγνατία οδό και στους καθέτους άξονες Σιάτιστα Κρυσταλλοπηγή και Φλώρινα - Νίκη.

Επισημαίνεται ότι μετά τις 6 το απόγευμα απαγορεύεται αυστηρά η κίνηση των φορτηγών σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους και το εθνικό οδικό δίκτυο.

Αντιολισθητικές αλυσίδες η λάστιχα χιονιού είναι απαραίτητα από το 18 χλμ-25 χλμ του επαρχιακού δρόμου Καστοριάς - Φλώρινας μέσω Βίτσιου και Καστοριάς Φλώρινας μέσω Βίγλας, καθώς και στο επαρχιακό δρόμο που συνδέει τον Αετό με το Νυμφαίο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης