Μητροπολίτης Σύρου: Προσευχόμαστε για την απελευθέρωση των Ελλήνων ναυτικών

Μητροπολίτης Σύρου: Προσευχόμαστε για την απελευθέρωση των Ελλήνων ναυτικών

Ο Μητροπολίτης Δωρόθεος πρόσφερε στον δήμο Ερμούπολης Σύρου ένα ειδικό αναβατόριο σκαλοπατιών για τους πολίτες και τους επισκέπτες που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα 

mitropolitis_surou_dorotheos_b
Ένα αναβατόριο σκαλοπατιών για τους δημότες, αλλά και επισκέπτες της Σύρου που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, πρόσφερε σήμερα ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος στο δήμο της Ερμούπολης Σύρου.

Σε μία συγκινητική τελετή, στο εμβληματικό δημαρχείο του νησιού, στην πλατεία Μιαούλη, ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος παρέδωσε στον δήμαρχο του νησιού το ειδικό αναβατόριο προηγμένης τεχνολογίας ανάβασης σκαλοπατιών για ΑμεΑ, τύπου SHEPRA N955, το οποίο θα τοποθετηθεί στον οικισμό της Άνω Σύρου, προκειμένου η συγκεκριμένη περιοχή να μετατραπεί σε μία προσβάσιμη περιοχή για όλους όσοι αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, επισκέπτες και ντόπιους.

Το ειδικό μηχάνημα προσέφερε ο Μητροπολίτης Σύρου, πριν από την επίσημη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στην οποία παρέστησαν όλοι οι φορείς του νησιού και πλήθος κατοίκων ενώ η δημοτική αρχή του νησιού παρέλαβε με χαρά και συγκίνηση την προσφορά του Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου. Το συγκεκριμένο μηχάνημα θα καταστήσει προσβάσιμα σημεία του νησιού που δεν είναι προσβάσιμα σε άτομα με ειδικές ανάγκες και κινητικά προβλήματα ενώ ήδη εθελοντικά δημοτικοί υπάλληλοι μαθαίνουν να το λειτουργούν.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτος κ.κ. Δωρόθεος Β' υποσχέθηκε δημοσίως ότι μέσα στο 2020 θα εξασφαλίσει και ένα δεύτερο ίδιο σύστημα πρόσβασης και τόνισε: «Η Ιερά μας Μητρόπολη πάντοτε και στο μέτρο των δυνατοτήτων της, στοιχούσα στις εντολές του Χρτιστού και το παράδειγμα των Αγίων Πατέρων, αγκαλιάζει τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και ιδιαίτερα τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Στο πνεύμα αυτό εντάσσεται και η σημερινή προσφορά στο Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, ενός προηγμένης τεχνολογίας Συστήματος Ανάβασης Σκαλοπατιών για ΑμεΑ τύπου SHERPA N955, ύστερα από σχετικό παρακλητικό αίτημα του Δημάρχου κ. Νίκου Λειβαδάρα. Πιστεύουμε ότι έτσι θα διευκολυνθεί σημαντικά η πρόσβαση ενός τμήματος των συμπατριωτών μας, αλλά και επισκεπτών του νησιού μας σε περιοχές, τις οποίες δε θα μπορούσαν άλλως να επισκεφθούν και δεσμευόμεθα σε περίπτωση που αποδειχθεί η χρησιμότητά και αναγκαιότητά του, να συμβάλλουμε στο εγγύς μέλλον στην προσφορά και ενός δεύτερου συστήματος, αν το επιτρέψουν οι οικονομικές μας δυνατότητες».

Ο Μητροπολίτης Δωρόθεος, ο οποίος επί 42 χρόνια βρίσκεται στο πλευρό των ναυτικών προσευχήθηκε για τους Έλληνες ναυτικούς που έχουν απαχθεί στο Καμερούν και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να προσευχηθούν όλοι μαζί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης