Βίντεο-ντοκουμέντο από τη διάσωση στο ιστιοφόρο μέσα στα μανιασμένα κύματα

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη διάσωση στο ιστιοφόρο μέσα στα μανιασμένα κύματα

Οι τέσσερις επιβάτες του ιστιοφόρου διασώθηκαν από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και από ένα δεξαμενόπλοιο

heli_ar
Βίντεο από την επιτυχή επιχείρηση διάσωσης των τεσσάρων ατόμων μέσα από ακυβέρνητο ιστιοφόρο στον Σαρωνικό φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr.

Το ιστιόφορο παρουσίασε μηχανική βλάβη ενώ έσπασε και το ιστίο του με αποτέλεσμα οι τέσσερις επιβάτες του να ζητήσουν να το εγκαταλείψουν.

Η διάσωση πραγματοποιήθηκε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες καθώς στην περιοχή επικρατούσαν άνεμοι έντασης 8-9 μποφόρ.

Στο βίντεο που έστειλε στο protothema.gr ο αναγνώστης του και καπετάνιος στο επάγγελμα Κωνσταντίνος Συλίκος, φαίνονται οι προσπάθειες του πληρώματος του ελικόπτερου του πολεμικού ναυτικού να προσεγγίσουν το ιστιόφορο εν μέσω θαλασσοταραχής.

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη διάσωση στο ιστιοφόρο μέσα στα μανιασμένα κύματα


Κλείσιμο
Τελικά η επιχείρηση στέφθηκε από επιτυχία με τους τρείς από τους τέσσερις επιβάτες να παραλμβάνονται από το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και τον τέταρτο να παραλμβάνεται από παραπλέον δεξαμενόπλοιο.

Το ιστιοφόρο με ονομασία «Εβελίνα» έστειλε σήμα κινδύνου ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της νήσου Αγίου Γεωργίου στον Σαρωνικό κόλπο.

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού:

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου και Ραφήνας για περιστατικό ακυβερνησίας, λόγω μηχανικής βλάβης και απώλειας ιστίων του Ι/Φ σκάφους “ΕΒΕΛΙΝΑ”, με τέσσερις επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή στενού Μακρονήσου.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην ως άνω περιοχή μετέβησαν το Τ/Χ “SALVOR I” Ν.Λ. 967 και το Ρ/Κ “ΑΠΟΛΛΩΝ” Ν.Π. 11999, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές τους όμως δεν κατέστη δυνατή η ρυμούλκηση του “ΕΒΕΛΙΝΑ” λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (άνεμοι βορειοανατολικοί εντάσεως 9BF) και ο κυβερνήτης του Ι/Φ αιτήθηκε την εγκατάλειψή του.

Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ενημερώθηκαν τα παραπλέοντα πλοία. Οι τρεις εκ των επιβαινόντων παρελήφθησαν από το ελικόπτερο Π.Ν. και μεταφέρθηκαν στη ναυτική βάση Κοτρωνίου Μαραθώνα, ενώ ο τέταρτος παρελήφθη από το Δ/Ξ “ΕΝΕΡΓΕΙΑ” σημαίας Κύπρου και μεταφέρεται στον λιμένα Ελευσίνας.

Το ανωτέρω Ι/Φ, το οποίο εκτελούσε πλου από τον Ισθμό της Κορίνθου με προορισμό το Λαύριο, παραμένει ακυβέρνητο στην περιοχή.

f1
f2
f3
f4

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης