Ακυβέρνητο ιστιοφόρο στον Σαρωνικό: Διασώθηκαν και οι τέσσερις επιβαίνοντες

Ακυβέρνητο ιστιοφόρο στον Σαρωνικό: Διασώθηκαν και οι τέσσερις επιβαίνοντες

Τρία άτομα παρελήφθησαν από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και μεταφέρονται στο Κοτρώνι, ενώ 1 άτομο διασώθηκε από παραπλέον δεξαμενόπλοιο και μεταφέρεται στην Ελευσίνα

isto
Aίσια έκβαση είχε η περιπέτεια των 4 επιβαινόντων σε ιστιοφόρο, το οποίο κατέληξε να πλέει σήμερα ακυβέρνητο στον Σαρωνικό κόλπο, έχοντας υποστεί μηχανική βλάβη και μετά από θραύση ιστίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Λιμενικού, μετά από μία πολύ δύσκολη επιχείρηση, λόγω των ισχυρών ανέμων 8-9 Ρίχτερ που πνέουν στην περιοχή, και τα τέσσερα άτομα που είχαν ζητήσει να εγκαταλείψουν το σκάφος διασώθηκαν.

Συγκεκριμένα, τρία άτομα παρελήφθησαν από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και μεταφέρονται στο Κοτρώνι, ενώ 1 άτομο διασώθηκε από παραπλέον δεξαμενόπλοιο και μεταφέρεται στην Ελευσίνα.

Το ιστιοφόρο με ονομασία «Εβελίνα» έπλεε για αρκετή ώρα ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της νήσου Αγίου Γεωργίου στον Σαρωνικό κόλπο.

Μετά το αίτημα των τεσσάρων Ελλήνων επιβαινόντων να εγκαταλείψουν το σκάφος, στο σημείο έσπευσε ρυμουλκό πλοίο και τρία παραπλέοντα σκάφη, καθώς και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Για αρκετή ώρα οι προσπάθειες διάσωσης του ελικοπτέρου απέβαιναν άκαρπες, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ευτυχώς όμως η επιχείρηση στέφθηκε τελικά με επιτυχία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης