Σκόπελος: Του πούλησε αυτοκίνητο που δεν υπήρχε και του ζήτησε και διευκόλυνση με τη φορολογία

Σκόπελος: Του πούλησε αυτοκίνητο που δεν υπήρχε και του ζήτησε και διευκόλυνση με τη φορολογία

Του έστειλε με mail αποδεικτικό για είσπραξη λιγότερων χρημάτων από όσα είχε καταθέσει το θύμα για να διευκολυνθεί για... φορολογικούς λόγους

peripoliko_5
Περίσσευε το θράσος σε έναν αδίστακτο απατεώνα, που δεν αρκέστηκε να εξαπατήσει έναν κάτοικο της Σκοπέλου πουλώντας του... «αέρα» αντί για το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο μάρκας Nissan που διέθετε προς πώληση μέσω αγγελίας στο Facebook, αλλά του ζήτησε και να τον... διευκολύνει με τη φορολογία!

Το θύμα είδε την αγγελία πώλησης για το αυτοκίνητο στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και τηλεφώνησε στον υποτιθέμενο πωλητή, ο οποίος φέρεται να κατοικεί σε πόλη της Πελοποννήσου. Μέσα σε λίγα λεπτά, συμφώνησαν να καταθέσει ο υποψήφιος αγοραστής 1.200 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό του πωλητή, ως προκαταβολή για το συνολικό ποσό των 2.500 ευρώ που θα έδινε. Ο αγοραστής κατέθεσε τα χρήματα στις αρχές Δεκεμβρίου και ο πωλητής του έστειλε μέσω email αποδεικτικό για είσπραξη 1.100 ευρώ, δήθεν για να διευκολυνθεί ο ίδιος για... φορολογικούς λόγους.

Μάταια, όμως, ο άνδρας από τη Σκόπελο περίμενε το αυτοκίνητο, το οποίο δεν παρέλαβε ποτέ. Έτσι, κατέφυγε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου όπου κατέθεσε μήνυση για απάτη μέσω διαδικτύου και πλαστογραφία σε βάρος αγνώστου και εκείνος έδωσε εντολή στην Ασφάλεια να διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα. Οι αστυνομικοί αναζητούν τον δράστη μέσω του αριθμού του κινητού με το οποίο συνομιλούσε το θύμα και από τα στοιχεία του δικαιούχου του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο κατατέθηκαν τα χρήματα.

Απάτη και στην Ορεστιάδα

Δύο κινητά που πωλούνταν αντί 1.032 ευρώ εντόπισε σε διαδικτυακό κατάστημα πώλησης ηλεκτρονικών ειδών ένας 59χρονος από την Ορεστιάδα και έστειλε ηλεκτρονικά το χρηματικό ποσό για την αγορά τους τον περασμένο Νοέμβριο. Όμως, δεν τα παρέλαβε ποτέ και υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια, οι άνδρες της οποίας ταυτοποίησαν ως διαχειριστής του διαδικτυακού καταστήματος έναν 44χρονο. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου και υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης