ΕΛΑΣ: Σχέδιο «Σπάστε τα γκέτο»

police_ar

Σε πρώτο πλάνο Εξάρχεια και καταυλισμοί Ρομά, με το χρονοδιάγραμμα να «λέει» πως πριν κλείσει εξάμηνο η κυβέρνηση, τα γκέτο παραβατικότητας θα είναι παρελθόν - Ληστείες, ναρκωτικά, όπλα και «μαύρο» χρήμα στο στόχαστρο των Αρχών - Οι μαφίες των καταυλισμών και το Ίντερνετ

Από την πρώτη ημέρα που η νέα ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέλαβε τα ηνία της Ασφάλειας ο βασικός άξονας της πολιτικής της είναι να σπάσουν όλα τα άβατα της ανομίας. Εξάρχεια και καταυλισμοί Ρομά μπήκαν σε πρώτο πλάνο με το χρονοδιάγραμμα να «λέει» πως πριν κλείσει εξάμηνο η κυβέρνηση, τα γκέτο παραβατικότητας θα αποτελούν παρελθόν.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ η επιχείρηση «free Εξάρχεια» και εκκένωση καταλήψεων κτιρίων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και στη συνέχεια να ξεκινήσουν επιχειρήσεις για την απελευθέρωση τουλάχιστον 5 καταυλισμών Ρομά από τις μαφιόζικες φαμίλιες που επιβάλλουν τον άγραφο νόμο της ομερτά και τους έχουν μετατρέψει σε ορμητήρια παρανομίας. Δεν είναι τυχαίο ότι σε απόρρητες αναφορές και εκθέσεις της Αστυνομίας, αναφέρεται ότι σχεδόν τον 50% της εγκληματικότητας του λεκανοπεδίου πηγάζει από καταυλισμούς Ρομά που βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο μαφιόζικων ομάδων.

Η αποτρόπαια δολοφονία της 73χρονης γυναίκας το περασμένο Σάββατο στους Αγίους Θεοδώρους από δύο νεαρούς Ρομά για να της αρπάξουν την αλυσίδα και η εξαφάνιση τους, ίσως επιταχύνει τις εξελίξεις και μετά τις γιορτές ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις διαφόρων υπηρεσιών αναλάβουν δράση. Έτσι την υπόθεση ανάλαβαν τα κεντρικά του Ανθρωποκτονιών (ο φάκελος έφυγε από την Ασφάλεια Κορίνθου και διαβιβάστηκε στην Ασφάλεια Αττικής) και βρίσκεται σε εξέλιξη ένα κυνηγητό προκειμένου οι δυο ταυτοποιημένοι δράστες να εντοπιστούν και να συλληφθούν πριν προσπαθήσουν να φύγουν από την χώρα.

Βέβαια όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι επιχειρήσεις για την πάταξη της εγκληματικότητας στους καταυλισμούς των Ρομά, δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτές των Εξαρχείων. Και αυτό γιατί στα άβατα της δυτικής Αττικής εδρεύουν οπλισμένες συμμορίες που σκοτώνουν χωρίς κανένα ενδοιασμό, ενώ παράλληλα διαμένουν σ αυτούς οικογένειες με γυναίκες και παιδιά που πολλές από αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τους μαφιόζους.

Ληστείες, ναρκωτικά, όπλα και «μαύρο» χρήμα


Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ, πριν ξεκινήσουν οι έφοδοι, οι αναλυτές, θα πρέπει πρώτα να χαρτογραφήσουν τα «κόκκινα σημεία» συγκεκριμένων καταυλισμών, τις ζώνες επιρροής, τις συμμορίες που εδρεύουν σε αυτούς και η επεμβάσεις να γίνονται με «χειρουργικό» τρόπο έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα με τις οικογένειες που ζουν σε αυτούς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επικίνδυνες ζώνες ξεκινούν από τον καταυλισμό Ασπροπύργου όπου χρησιμοποιείται ως ορμητήριο από πολλές ληστρικές ομάδες. Ειδικός σχεδιασμός απαιτείται για τον οικισμό της Νέας Ζωής Ασπροπύργου όπου σήμερα «απαγορεύεται» να μπουν και να επιχειρήσουν αστυνομικοί ενώ οι συμμορίες ειδικεύονται σε διαρρήξεις, κλοπές, ληστείες, αρπαγές αυτοκινήτων που διαλύονται ακόμη και εκβιασμούς. Εκτός από Έλληνες Ρομά εκεί κρύβονται και πολλοί ομόφυλοι τους από βαλκανικές χώρες οι οποίοι εμπλέκονται στο μεγαλύτερο κομμάτι της παραβατικότητας. Ο αριθμός τους σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών ξεπερνά τις 2000 αν και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ακριβώς γιατί κάθε φορά που συλλαμβάνονται αλλάζουν και την ταυτότητα τους.

Δεύτερη ζώνη ελέγχων είναι το Ζεφύρι. Εκεί σε αυτό το γκέτο της Δυτικής Αττικής ανθούν η διακίνηση ναρκωτικών και όπλων ενώ στις εκθέσεις των αστυνομικών έχουν καταγραφεί ακόμη και παιδιά που χρησιμοποιούνται από τις συμμορίες στη διακίνηση ναρκωτικών. Το «μαύρο» χρήμα από το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών ρέει άφθονο και οι φαμίλιες επιδίδονται σε ένα απίστευτο παιχνίδι πλουτισμού, ενώ προσφεύγουν σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία σε περίπτωση που κάποιο μέλος της φαμίλιας πέσει στα δίχτυα του νόμου.

Στο Μενίδι υπάρχουν σημεία του καταυλισμού όπου οι συμμορίες έχουν τον απόλυτο έλεγχο και ειδικεύονται στη διακίνηση ναρκωτικών, όπλων τσιγάρων, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κλοπές, διαρρήξεις ακόμη και εισβολές σε σπίτια.

Στα Άνω Λιόσια και στο Ίλιον, οι συμμορίες Ελλήνων και αλλοδαπών Ρομά τρομοκρατούν κατοίκους και επιβάλλουν τους άγραφους νόμους τους αδιαφορώντας για την Αστυνομία. Οι καταυλισμοί των παραπάνω περιοχών ουσιαστικά αποτελούν το πρώτο κύμα ερευνών που αν πετύχουν θα αλλάξουν τα δεδομένα στην εγκληματικότητα. Βέβαια, το να σπάσουν τα άβατα της ανομίας σε διάφορες περιοχές της Αττικής δεν είναι εύκολη δουλειά καθώς όπως λένε μάχιμοι αστυνομικοί, ακόμα και αν καταφέρεις να εξαρθρώσεις μεγάλες φαμίλιες θα χρειαστείς μεγάλες δυνάμεις για να κρατηθούν «καθαρές» και να μην καταφέρουν να κυκλώματα να επανακάμψουν.

Οι μαφίες των καταυλισμών και το Ίντερνετ

Η εικόνα σε διάφορα σημεία των καταυλισμών, εκεί όπου εδρεύουν οι μαφίες με το άφθονο μαύρο χρήμα, διαφέρει από το υπόλοιπο κομμάτι. Άλλωστε και οι ίδιοι οι αρχιμαφιόζοι σε μια άκρατη επίδειξη πλούτου και χλιδής φροντίζουν να ενημερώνουν με καθημερινές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το κοινό τους. Σπίτια – υπερπαραγωγές με αισθητική Bollywood, νύχτες ακολασίας με δίλιτρες βότκες στα πρώτα τραπέζια - πίστα των μπουζουκιών της παραλιακής, super cars δηλωμένα σε ξένες εταιρείες και παιχνίδια με όπλα και 500ευρά, συνθέτουν τον αλλόκοτο κόσμο μαφιόζικων ομάδων Ρομά. Ένα αταίριαστο μείγμα κιτς χλιδής, τσιγγάνικης νοοτροπίας και επικίνδυνων συνηθειών. Η αλαζονεία του εύκολου πλουτισμού και η σιγουριά που παρέχει ένα κομμάτι του διεφθαρμένου συστήματος, κάνει τις φαμίλιες των Ρομά, να χάνουν κάθε έλεγχο και μέτρο. Μάλιστα, υπάρχει μια κλειστή εφαρμογή στο διαδίκτυο όπου μέλη μαφιόζικων ομάδων Ρομά ανεβάζουν φωτογραφίες και βιντεάκια με όπλα, χρήμα ακριβά αυτοκίνητα ενώ υπάρχει και υλικό μέσα από τα δικαστήρια όπου οι συμμορίες λοιδορούν τις έδρες των δικαστηρίων.

Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση της μαφίας των Ρομά που εξαρθρώθηκε όπου οι «βασιλιάδες του εγκλήματος» αναρτούσαν σε ανοικτά προφίλ στο Facebook Instagram ρολόγια και μασούρια από ευρώ, χλεύαζαν μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων τη Δικαιοσύνη, κινηματογραφούσαν και αναρτούσαν τις εικονικές δίκες με ανορθόγραφα και προκλητικά σχόλια γιατί πίστευαν ότι θα ήταν πάντοτε στο απυρόβλητο. Στο πρόσφατο παρελθόν πολλές φορές μάρτυρες της υπερβολής των τσιγγάνων ήταν οι ίδιοι οι αστυνομικοί που μέσα από ώρες φυσικης παρακολούθησης, κατέγραφαν όλες τις κινήσεις τους και τους έβλεπαν να πετούν τις στοίβες με τα δολάρια που είχαν κλέψει λίγες ώρες νωρίτερα από το χρηματοκιβώτιο εκκλησίας του Κερατσινίου, να καβαλάνε καθαρόαιμα αγωνιστικά άλογα και να συναγωνίζονται ο ένας τον άλλο για το ποιος έχει το πιο ακριβό και γρήγορο αυτοκίνητο, το πιο κιτσάτο παλάτι αλλά και την καλύτερη «γκόμενα». Μέχρι και φωτογραφίες με ανυποψίαστους Έλληνες stars έβγαζαν και πόσταραν στο διαδίκτυο για να δείξουν ότι με το χρήμα μπορούν να κατακτήσουν την κορυφή.

ΣΧΟΛΙΑ (96)

Νικος Καραχαλιος

Ρε αν εσείς είστε έλληνες εγώ είμαι μπατμαν όλοι σας είστε ρατσιστές φασίστες τι λέτε τι φταίνε όλοι η ρομα έλληνες δεν σκοτώνουν δεν ληστεύουν δεν βιάζουν τα παιδιά τους δεν βιάζουν ανυποψίαστες κοπέλες δεν κάνουν συμβόλαια θανάτου τι πρέπει να κάνουν οι Ρομά να σας τσακίσουν για τα εγκλήματα σας κάνετε ποιο σοβαρά εγκλήματα έχουν βγει ποτέ οι Ρομά να σας σχολιάσουν για τα εγκλήματα σας ντροπή σας που θέλετε να πιστεύετε ότι είστε έλληνες όταν ένας Ρομά κλέβει που τα πουλάει όχι σε Ρομά αλλά σε κάποιους επιχειρηματίες για αυτούς δεν λέτε κουβέντα ναζί Ε ναζί

Νικος Καραχαλιος

Δεν είναι όλοι το ίδιο υπάρχουν και οικογένειες που δουλεύουν όλοι μέρα για τα προς το ζην μην τους βάζετε όλους σε ένα σακί και για την αλήθεια δεν υπάρχει ούτε υπήρχε Ρομά παιδεραστής κάποιοι έχουν δεις πόσα περνούν την ημέρα και από που η Ρομά μάς πειράζουν μόνο Ε όχι

Κωστας

Καπου ειχα διαβασει οτι η αμερικανικη πρεσβεια στελνει καθε μηνα υπαλληλους στους καταυλισμους για να ακουσει τα παραπονα των "φύλλων" σε σχεση με "ρατσισμο","ξενοφοβια" και λοιπες "παρενοχλησεις"που δεχονται απο την υπολοιπη κοινωνια. Η πολιτικη εκπροσωπιση της πρεσβειας στη χωρα και οι ΜΚΟ αναλαμβανουν τα υπολοιπα.

Εφαρμογη νομων για ολους! Τι πραγματα ειναι αυτα;;

Αυτην την μπανανια θελουμε;;

Τσέος

Σωστό είναι αυτό γιατί απαιτείται σοβαρή μεθοδική ανάλυση μηνών για να καταλάβεις ποιος πουλάει ναρκωτικά και ποιος ψάχνει να κάψει λάστιχα για να πουλήσει το σύρμα. Μοιάζουν πολύ μεταξύ τους.

Παυλος

Κάντε κάτι επιτελους για τον ελληνικό λαό. Γλύτωσε μας από τους ληστές εγκληματιες Ρομά και τους τρομοκρατες εγκληματίες των Εξαρχειων

Τοκμακι

Κάθε φορά μετά από δολοφονία Ρόμα (βλέπε σφαίρα σχολείο, ληστεία περσινή... προχθές)έχει δικαιοσύνη και ανακατάληψη για μια βδομάδα.. μετα;

Rom

Τότε είχαμε ΣΥΡΙΖΑ.

Νικος

Δωστε σανο στο λαο

Γιώτης

Οι ψηφοφόροι του τσίρκου ΣΥΡΙΖΑ. Η ποιο ευνοημένοι φάρα της χώρας ζούν μες στη βρώμα. Μην τούς λυπάστε, θέλουν να είναι έτσι. Ζούν παρασιτικά εις βάρος των Ελλήνων. Το κακό είναι ότι έχουν έρθει όλοι οι γύφτοι Βουλγαρία, Αλβανία, Σκόπια, Ρουμανία κλπ. Οι εξ ανατολών γύφτοι είναι ήδη εδώ σαν λαθρομετανάστες. Οι καλοί οικονομικά , μορφωμένοι έφυγαν για Ευρώπη που τους δέχτηκαν με ανοιχτές αγκαλες. Μετά το 15 έρχονται μόνο Ρομά από Σύρια, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Λιβύη, Αφρική. Για αυτό έκλεισαν άρον άρον τα σύνορα.

Nn

Κάντε κάτι κ για την Αλεξάνδρεια!!! Γκέτο υπάρχει!! Οι εισαγγελείς φταίνε που τους βγάζουν έξω. Να ισχύσουν οι νόμοι κ για τους γύφτους!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης