Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα και καπνό σε Καβάλα και Χίο

Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα και καπνό σε Καβάλα και Χίο

Ο ηλικιωμένος είχε στην κατοχή του και διέθετε προς πώληση 270 πακέτα τσιγάρων και 14 συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 700 γραμμαρίων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί

lathraia_tsigara
Στο στόχαστρο των ελέγχων που διενεργούν καθημερινά οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος για λαθραία προϊόντα καπνού βρέθηκε ένας 67χρονος Έλληνας, ο οποίος εντοπίστηκε στην περιοχή του Νέστου στην Καβάλα στο πλαίσιο στοχευμένης έρευνας και συνελήφθη.

Όπως διαπιστώθηκε, ο ηλικιωμένος είχε στην κατοχή του και διέθετε προς πώληση 270 πακέτα τσιγάρων και 14 συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 700 γραμμαρίων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί. Τα καπνικά είδη
κατασχέθηκαν και ο 67χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, κατηγορούμενος για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

*** Άλλη μια σύλληψη για τον ίδιο λόγο έγινε στη Χίο από αστυνομικούς της Ασφαλείας, οι οποίοι έκαναν έλεγχο σε έναν 42χρονο αλλοδαπό και διαπίστωσαν ότι είχε στην κατοχή του 470 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν τις ειδικές ταινίες του φόρου κατανάλωσης και κατασχέθηκαν. Ο δράστης παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου που του άσκησε δίωξη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης