Τουρκικά drones θα απογειώνονται από τα κατεχόμενα για να συνοδεύουν τα πλωτά γεωτρύπανα της Άγκυρας

Τουρκικά drones θα απογειώνονται από τα κατεχόμενα για να συνοδεύουν τα πλωτά γεωτρύπανα της Άγκυρας

Το «υπουργικό συμβούλιο» του ψευδοκράτους όρισε το αεροδρόμιο του Λευκόνοικου ως βάση για τουρκικά drones 

ergogan
Το αεροδρόμιο του Λευκόνοικου στα κατεχόμενα όρισε το λεγόμενο «υπουργικό συμβούλιο» του ψευδοκράτους, ως βάση για τουρκικά drones ώστε αυτά να απογειώνονται και να συνοδεύουν πλωτά γεωτρύπανα που διενεργούν έρευνες υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο.

Όπως μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Demiroren, τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAVs), άοπλα και οπλισμένα, θα ξεκινήσουν να απογειώνονται από το αεροδρόμιο του κατεχόμενου Λευκόνοικου (Γκετσιτκαλέ) από τη Δευτέρα. Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, μια ομάδα ειδικών από την Άγκυρα θεώρησε κατάλληλη επιλογή το αεροδρόμιο για τον σκοπό αυτό. Επιπλέον επενδύσεις θα γίνουν επίσης στο αεροδρόμιο, δήλωσε ο λεγόμενος “πρωθυπουργός” Ερσί Τατάρ, έπειτα από την απόφαση του “υπουργικού συμβουλίου” του ψευδοκράτους. «Η προστασία των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων είναι βασική προτεραιότητα», είπε ο Τατάρ, σύμφωνα με το Demiroren.

Στο μεταξύ, ο λεγόμενος “υπουργός έργων και μεταφορών”, Τόλγκα Ατακάν, δήλωσε ότι το Τμήμα πολιτικής αεροπορίας θα ελέγχει τις πτήσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε συνεργασία με το παράνομο αεροδρόμιο στην Τύμπου και τις μονάδες εναέριου ελέγχου. Ανέφερε πως η “σύμβαση” για το παράνομο αεροδρόμιο Λευκονοίκου “που βρίσκεται ήδη σε ισχύ προβλέπει την παραχώρηση άδειας στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στην Κύπρο και στις ένοπλες δυνάμεις ασφαλείας να χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο όταν θέλουν”. Υποστήριξε, επίσης, πως “οι δραστηριότητες για τους υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο και η συμφωνία μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ισραήλ για μη επανδρωμένα αεροσκάφη επηρέασε τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης”.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης