Ολοκληρώθηκε η ναυτική άσκηση Κύπρου, Ιταλίας και Γαλλίας

Ολοκληρώθηκε η ναυτική άσκηση Κύπρου, Ιταλίας και Γαλλίας

 Στην άσκηση συμμετείχαν η Γαλλική Φρεγάτα «SURCOUF», η Ιταλική Φρεγάτα «MARTINENGO» με το ελικόπτερο τύπου NH-90, το πλοίο ανοικτής θαλάσσης «ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ» και ομάδα ΟΥΚ

TRIMERISaskisi
Ολοκληρώθηκε η ναυτική άσκηση Κύπρου, Ιταλίας και Γαλλίας στη θαλάσσια περιοχή Νότια της Κύπρου και εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την κωδική ονομασία «CYP/FRA/IT 2019».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυπριακού Υπουργείου Άμυνας, στην άσκηση συμμετείχαν η Γαλλική Φρεγάτα «SURCOUF», η Ιταλική Φρεγάτα «MARTINENGO» με το ελικόπτερο τύπου NH-90, το πλοίο ανοικτής θαλάσσης «ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ» και ομάδα ΟΥΚ.

Κατά την διάρκεια της άσκησης εκτελέστηκαν γυμνάσια τα οποία στοχεύουν στη βελτίωση των επιχειρησιακών ικανοτήτων των πληρωμάτων, ενισχύουν το επίπεδο επικοινωνίας και κατανόησης, προάγουν το πνεύμα συνεργασίας και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη αυτής και σε άλλους τομείς.

Η άσκηση επίσης στέλνει μήνυμα συνέργειας, αποφασιστικότητας και αλληλεγγύης με στόχο την ελεύθερη άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της κάθε χώρας και τη διατήρηση του κλίματος σταθερότητας και ασφάλειας στη περιοχή Νοτιοανατολικής Μεσογείου και Μέσης Ανατολής, καταλήγει η ανακοίνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης