Δίκη Πάσσαρη: 45 χρόνια κάθειρξη για τις απόπειρες δολοφονιών και τις ληστείες

passaris-_1_

Αθώος για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών στην πλατεία Αμερικής

Πολυετή κάθειρξη 45 ετών επέβαλλε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στον Κώστα Πάσσαρη, ο οποίος δικάστηκε για απόπειρες ανθρωποκτονιών αλλά και για ληστείες.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Πάσσαρης, κρατούμενος σε φυλακές της Ρουμανίας, κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας στην πλατεία Βάθης το 2000 αλλά και για πέντε ληστείες. Δικαστές και ένορκοι δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό.

Αθώος για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών στην πλατεία Αμερικής

Αντίθετα, το δικαστήριο έκρινε αθώο τον διαβόητο κακοποιό -που διαμηνύει ότι θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα- για έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών στην πλ. Αμερικής το 2000. Μάλιστα, το δικαστήριο τον απάλλαξε λόγω παραγραφής από το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής, το οποίο επίσης αντιμετώπιζε. Το συγκεκριμένο αδίκημα υπέπεσε σε παραγραφή, καθώς η κλοπή αφορούσε σε λεία μικρότερη των 120.000 ευρώ και με το νέο Ποινικό Κώδικα έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα.

Οι ποινικές εκκρεμότητες όμως του Κώστα Πάσσαρη με την ελληνική Δικαιοσύνη δεν τελειώνουν εδώ. Και αυτό καθώς στο Εφετείο αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη του για τις τέσσερις δολοφονίες που κατηγορείται ότι έχει διαπράξει. Μεταξύ αυτών είναι και οι δολοφονίες των δυο αστυνομικών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας το 2001. Σε πρώτο βαθμό για ο διαβόητος κακοποιός είχε καταδικασθεί για τις ανθρωποκτονίες αυτές σε τέσσερις φορές ισόβια και 71 χρόνια κάθειρξη.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Πέτρος

120.000 € = Πλημμέλημα; Ωρέ...

;

Ακόμη ζωντανό είναι τούτο το σίχαμα?

Brian

Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο...Το παιδί αυτό δεν γεννήθηκε εγκληματίας.Κανεις δεν ξέρει πως μεγάλωσε.Σαφως και οι πράξεις του είναι αποτρόπαιες και καταδικαστέες αλλά ποιος μπορεί να αποδώσει δικαιοσυνη και σε ποιον?

Γελοίε

Μιλάς για έναν από τους πλέον στιγνούς κακοποιούς και λες παιδί ;

Αντε στο diablo αγόρι μου

Επειδή δεν είμαστε Θεοί για να τον κρίνουμε,να τον αφήσουμε ελεύθερο να σκοτώνει κόσμο μέχρι να αποφασίσει ο Υψιστος να τον τιμωρίσει;Αυτό μας λές;Και στην τελική "το παιδί" ποιός νόμιζε πως ήταν και αποφασίσε να πάρει τις ζωές των θυμάτων του;Για πές...

Όριο τα 120000 ευρω

Ωραιο δικαστικό συστημα θα κλεβουμε μέχρι 120000 ευρώ και θα είμαστε εξω, τραγικο!!!!

Αν είσαι πολιτικός μπορείς να κλέβεις και εκατομμύρια

Και με τον παλιό ποινικό κώδικα...

X

Για την κρεμάλα είναι αυτό το τομάρι.

Φράγκος

Το παιζε και μετανοημενος και καλά. Πως επέστρεψε στο δρόμο του Θεού.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης