Απόφαση για Siemens: Στην φυλακή οδηγούνται Μαυρίδης, Σκαρπέλης και Μάρθα Καραβέλα

Απόφαση για Siemens: Στην φυλακή οδηγούνται Μαυρίδης, Σκαρπέλης και Μάρθα Καραβέλα

Χωρίς αναστολή και οι Χριστοφοράκος, Καραβέλας Οσβαλντ και Λυγινός - Ακόμη, με τη απόφαση του δικαστηρίου δόθηκε αναστολή στα πρώην στελέχη της γερμανικής Siemens

siemens
Στη φυλακή οδηγούνται αμέσως μετά την απόφαση που εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τρεις από τους παρόντες σήμερα στη δικαστική αίθουσα καταδικασθέντες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς το δικαστήριο δεν τους χορήγησε αναστολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους σε δεύτερο βαθμό.

Συγκεκριμένα, στη φυλακή οδηγούνται οι Πρόδρομος Μαυρίδης, Γιώργος Σκαρπέλης και Μάρθα Καραβέλα (σύζυγος του φυγόδικου πρώην στελέχους της Siemens, Χρήστου Καραβέλα). Η τελευταία αναμένεται να θέσει θέμα για την κράτησή της επικαλούμενη την ηλικία της.

Ακόμη, το δικαστήριο με την απόφαση που εξέδωσε πριν από λίγο, δεν χορήγησε ανασταλτικό αποτέλεσμα μέχρι το Εφετείο, ούτε στα καταδικασθέντα πρώην στελέχη της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκο και Χρήστο Καραβέλα, ούτε όμως και στα τραπεζικά στελέχη Φάνη Λυγινό και Ζαν Κλωντ Όσβαλντ. Αξίζει να σημειωθεί οι Χριστοφοράκος και Καραβέλας έχουν διαφύγει στο εξωτερικό όταν ακόμη η έρευνα βρίσκονταν στο στάδιο της ανάκρισης (για το δε Χριοτοφοράκο υπάρχει απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας να μην εκδοθεί στην Ελλάδα), ενώ καταζητούμενοι για τις ελληνικές αρχές είναι οι Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλοντ Όσβαλντ

Ακόμη, με τη απόφαση του δικαστηρίου δόθηκε αναστολή στα πρώην στελέχη της γερμανικής Siemens. Μάλιστα, σε δυο εξ αυτών επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ. Το ίδιο αποφάσισε το δικαστήριο και για πρώην στελέχη του ΟΤΕ, έδωσε δηλαδή αναστολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης τους σε δεύτερο βαθμό, επιβάλλοντας όμως εγγυοδοσίες που ξεκινούν από 80.000 ευρώ και φτάνουν τις 100.000 ευρώ. Αντίστοιχα, χρηματικές εγγυήσεις ύψους 30.000 ευρώ στον καθένα επιβλήθηκαν και στους επιχειρηματίες Αλ. Λέτσα και Γ. Καλδή.

Το δικαστήριο με την απόφασή του επί της αναστολής υιοθέτησε σχεδόν στο σύνολό της την πρόταση που είχε κάνει νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας Ελένη Σκεπαρνιά. Η εισαγγελική λειτουργός είχε ζητήσει να μην χορηγηθεί αναστολή σε επτά εκ των καταδικασθέντων, ανάμεσά τους οι Πρόδρομος Μαυρίδης, Μιχάλης Χριστοφοράκος, Μάρθρα Καραβέλα, για τους οποίους η εισαγγελέας ανέφερε ότι εάν αφεθούν ελεύθεροι ενδέχεται να διαπράξουν νέα αδικήματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης