Ποινές για Siemens: Κάθειρξη 15 ετών σε Χριστοφοράκο, Καραβέλα και Μαυρίδη

siemens0_2

Τι αποφασίστηκε για τους υπόλοιπους καταδικασθέντες

Την απόφασή του επί των ποινών στη μεγάλη υπόθεση της Siemens ανακοίνωσε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έπειτα από περίπου τρία χρόνια ακροαματικής διαδικασίας. Με την απόφαση επιβλήθηκε το ανώτερο της προβλεπόμενης ποινής - 15 έτη - σε βασικά στελέχη της Siemens στην Ελλάδα αλλά και σε πρώην στελέχη της γερμανικής Siemens, καθώς και σε καταδικασθέντα στελέχη του ΟΤΕ.

Αναλυτικά, το δικαστήριο επέβαλλε στα στελέχη της ελληνικής Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο, Χρήστο Καραβέλα και Πρόδρομο Μαυρίδη κάθειρξεις 15 ετών στον καθένα, ενώ κάθειρξη 10 ετών επιβλήθηκε στον Αλέξανδρο Αθανασιάδη.

Σε ό,τι αφορά στα καταδικασθέντα στελέχη της μητρικής Siemens επιβλήθηκαν οι εξής ποινές: Έντουαρτ Πίρερ κάθειρξη 15 ετών, Τόμας Κάνσουιντ κάθειρξη 13 ετών, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ κάθειρξη 7 ετών, Ράιχαρντ Σίκατσεκ κάθειρξη 7 ετών, Βόλφανγκ Ρούντολφ κάθειρξη 7 ετών, Χανς Γιάγκερμαν κάθειρξη 7 ετών και Φρανς Ρίχτερ κάθειρξη 7 ετών.

Στα καταδικασθέντα πρώην στελέχη του ΟΤΕ επιβλήθηκαν οι εξής ποινές: Γιώργος Σκαρπέλης κάθειρξη 15 ετών, Νικόλαος Νίντος κάθειρξη 10 ετών, Γιώργος Αργυρόπουλος κάθειρξη 14 ετών, Δημήτρης Γυφτόπουλος κάθειρξη 12 ετών, Δημήτρης Κουβάτσος κάθειρξη 14 ετών και Παναγιώτης Νικάκης κάθειρξη 13 ετών.

Στους δυο επιχειρηματίες Γιώργο Καλδή και Αλέξανδρο Λέτσα, στους οποίους το δικαστήριο είχε αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, επιβλήθηκε κάθειρξη 6 ετών στον καθένα.

Στα καταδικασθέντα τραπεζικά στελέχη Φάνη Λυγινό επιβλήθηκε κάθεριξη 12 ετών, στον Ζαν Κλοντ Όσβαλντ κάθειρξη 14 ετών και τέλος στην σύζυγο του Χρήστου Καραβέλα, Μάρθα Καραβέλα κάθειρξη 13 ετών.

Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη με τις αγορεύσεις συνηγόρων της υπεράσπισης που ζητούν να χορηγηθεί αναστολή στους εντολείς τους.

ΣΧΟΛΙΑ (40)

Γιώργος 45

Παιδιά, να ενημερώσω πως σχολιάζω αφιλοκερδώς Δεν έχω σχέση με Κούλη και ΝΔ. Τώρα αν συμβαίνει όλα τα σχόλια μου να είναι υπέρ του Κούλη, να θεωρηθεί τυχαίο γεγονός.

Γιώργος 45

Όποιος ΑΛΗΤΗΣ είναι αυτός που χρησιμοποιεί το ίδιο ψευδώνυμο για να γραψει τις μακακίες του, αν έχει ίχνος αξιοπρέπειας και εγκεφάλου ας απαντήσει στα σχόλια μου με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, όχι με ηλιθιότητες νηπιακού επιπέδου και, κυρίως, με το όνομα του ή έστω ένα δικό ψευδώνυμο. Όσο για την σχέση μου με πολιτική και με Μητσοτάκη, δεν είμαι ΟΠΑΔΟΣ κανενός κόμματος σε αντίθεση με τους εκ πεποιθήσεως εθελόδουλους αριστερούς.

dim

Αυτή η "υπόθεση", η energa και μεθαύριο η novartis είναι ο εξευτελισμός της ελληνικής δικαιοσύνης και της πολιτικής σκηνής, προκαλούν δε την κοινή γνώμη στο έπακρο. Δεν έχουν ουσία παραπάνω λόγια, κρίμα για τους λοιπούς, πολύ κρίμα για τους τίμιους.

dim

Αυτή η "υπόθεση", η energa και μεθαύριο η novartis είναι ο εξευτελισμός της ελληνικής δικαιοσύνης και της πολιτικής σκηνής, προκαλούν δε την κοινή γνώμη στο έπακρο. Δεν έχουν ουσία παραπάνω λόγια, κρίμα για τους λοιπούς, πολύ κρίμα για τους τίμιους.

Λάδι

ολοι θα βγουν.. ουτε ενας φυλακη. Γεια σου Ελλαδαρα αθάνατη!!

Μαζί τα φάγανε

Θα ζητήσει ο Κούλης την έκδοση του Χριστοφοράκου από τη Γερμανία στην Ελλάδα; Εκτός και αν φοβάται μην έρθει εδώ και αρχίσει να μιλάει για τα δωράκια των δεκάδων χιλιάδων ευρώ που έκανε στα γαλάζια λαμόγια...

Γιώργος 45

Εάν είσαι τόσο σίγουρος φίλε μου για αυτό που λες, ότι δηλαδή Μητσοτάκης και χριστοφοράκος "τα φάγανε μαζί" γιατί δεν κάνεις μια ΕΠΩΝΥΜΗ καταγγελλία;; Και πού είσαι : μην ξεχάσεις να την συνοδεύσεις με τα αποδεικτικά στοιχεία που έχεις.

Άγγελος

Αλαβάνος: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ψάξει τις διασυνδέσεις στελεχών της με τη Siemens και να μην ψάχνει να αποδώσει ευθύνες στη δικαιοσύνη». Περικλής Κοροβέσης : αναφερόμενος στην υπόθεση Siemens τόνισε πως το σκάνδαλο της δεν είναι δικομματικό και ο ενιαίος Συνασπισμός, η ΕΑΡ (Ελληνική Αριστερά) δηλαδή του Λεωνίδα Κύρκου, πήρανε χρήματα και δεν αντιδράσανε”. “Ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη. Tο μέγα σκάνδαλο είναι ότι έχουν πάρει χρήματα”.

Hans

Η Γερμανια δεν εκδιδει τους πολιτες της και ο Χριστοφορακος εχει χρονια τωρα Γερμανικο διαβατηριο. Παλια ιστορια αυτη. Δεν βλεπω να γινεται.

George Masskitos

Παλιόπαιδα της Siemens διαφθείρατε τους έντιμους πολιτικούς μας. Σας αξίζουν 40 προσευχές και μετάνοιες την ώρα και εξορκισμός στους αδαείς αθώους πολιτικούς μας που έπεσαν στην παγίδα σας. Εντέλει φρου σας

ιουλιανός

Επιστροφή στην κανονικότητα, Siemens κομπλέ, Energa, κομπλέ αθώωση βουλευτή για ασέλγεια κομπλέ, άντε να κλείσουμε και τα υπόλοιπα μέτωπα σιγά σιγα πρόεδρε...

Αψηλός παναθηναϊκάκιας

Κρύβε λόγια βρε, κρύβε λόγια! Ας το ονομάσουμε επιστροφή στην κανονικότητα με τον ερχομό του Koύλη...

Γιώργος 45

Οι αποφάσεις των δικαστηρίων κινούνται μέσα στα πλαίσια των νομων που ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. Οι της Energa την γλιτώσανε με βάση τον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε ο Συριζα λίγο πριν τις εκλογές. Οι της Ζήμενς καταδικάστηκαν στην ανώτερη προβεπόμενη ποινή που προβλέπει ο νόμος. Ο Βουλευτής απαλάχτηκε κόγω παραγραφης με βάση τους νόμους που υφίστανται. Τέταρτο και τελευταιο: Η δωροδοκία δημοσίου υπαλλήλου επέσυρε ποινή μέχρι και ισόβια και στον ποινικό κώδικα που είχε ψηφίσει ο Σύριζα μετατράπηκε σε απλό πλημμέλημα (!!!!!!!) ενώ η Ν.Δ. με τις αλλαγές στον κώδικα απαναφέρει τις βαρειές ποινές μέχρι ισόβια. Συμπέρασμα φίλε μου δίκην φιλικής συμβουλής : όταν ανοίγεις το στόμα σου κάνε το για να τραγουδάς, για να τρως αλλά όχι για να λες μακακίες.

Godjilakis

Δούλεμα , δούλεμα , δούλεμα παντού και τα μυαλά στα κάγκελα του αμόρφωτου λαού

Τσουκάτος

Αθώος.

Κούληηηηηηη τα ερκοντίσιον να είναι SIEMENS

Ααα ρε δούλεμα που πέφτει... Κανένας πολιτικός θα φάει έστω και μια ελάχιστη ποινή;

Oχι φυσικά

Οταν απλά υπάρχει σκέψη κατηγορίας πολιτικου, είναι σκευωρία!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης