Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών - Φωτιά μπροστά από το ΑΠΘ

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών - Φωτιά μπροστά από το ΑΠΘ

Έγιναν τρεις προσαγωγές - Κουκουλοφόροι άναψαν νωρίτερα φωτιά μπροστά στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ - Έκαψαν θρανία - Δείτε βίντεο

8e5966cf63c382eb542b10997bd4e1e3_XL
Επεισόδια σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου. Ολοκληρώθηκαν οι πορείες από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, ενώ μικρή ομάδα ατόμων πέταξε πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίοι απάντησαν με δύο κρότου λάμψης, στην Καμάρα.

Σύμφωνα με το thestival.gr, διμοιρία των ΜΑΤ απώθησε τους νεαρούς κάνοντας χρήση μιας χειροβομβίδας κρότου λάμψης και το πλήθος κινήθηκε προς την οδό Δημ. Γούναρη. Εκεί επενέβησαν άνδρες της ασφάλειας, οι οποίοι προχώρησαν σε προσαγωγές τριών ατόμων, ανάμεσά τους και ένας ανήλικος.

GrTimes: Προσαγωγές τριών ατόμων στα επεισόδια για το Πολυτεχνείο


Τη στιγμή των προσαγωγών, νεαροί που βρίσκονταν στην πλατεία Ναυαρίνου κινήθηκαν μαζικά προς την πλευρά των αστυνομικών της ασφάλειας, ωστόσο διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στο σημείο επενέβη και τους απώθησε.

Ένταση στην Καμάρα - GRTimes.gr

GrTimes: Επεισόδια τώρα στην Καμάρα με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου



Κλείσιμο
Νωρίτερα, επεισόδια σημειώθηκαν στην οδό Αρριανού στην Ροτόντα, όταν άγνωστοι έριξαν μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε αυτοκίνητα.

Στη συνέχεια κάηκαν θρανία και αντικείμενα σε εξωτερικό χώρο του ΑΠΘ. 

Η αστυνομία προχώρησε σε περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ κάτοικοι της περιοχής, με λάστιχα προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά.

Μετά το τέλος και της δεύτερης πορείας για την επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, περίπου 30 κουκουλοφόροι επέστρεψαν στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

Πριν από λίγο άναψαν φωτιά μπροστά στη Σχολή ενώ νωρίτερα ομάδα ατόμων έσπαγε μάρμαρα από τον χώρο μπροστά στην πρυτανεία του Ιδρύματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης