Πολυτεχνείο: Κλεφτοπόλεμος με 28 συλλήψεις και 13 προσαγωγές στα Εξάρχεια

Πολυτεχνείο: Κλεφτοπόλεμος με 28 συλλήψεις και 13 προσαγωγές στα Εξάρχεια

Δείτε βίντεο - Μία τραυματίας παρελήφθη από το ΕΚΑΒ - Κουκουλοφόροι έριξαν μολότοφ στη Ροτόντα, στη Θεσσαλονίκη - Μολότοφ και χημικά στην Πάτρα - Συνολικά 31 προσαγωγές στις επαρχιακές πόλεις - Δύο αστυνομικοί τραυματίες

epei01-mesa
Επεισόδια και κλεφτοπόλεμος ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και τα ΜΑΤ στα στενά των Εξαρχείων ακολούθησαν τη μεγάλη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου κατά την οποία η αστυνομία κέρδισε το στοίχημα, αφού όλα εξελίχθηκαν ομαλά. 

Στην περιοχή των Εξαρχείων η αστυνομία είχε προχωρήσει σε «εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις, προχωρώντας μάλιστα και σε συλλήψεις όταν στην ταράτσα πολυκατοικίας στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη εντόπισαν υλικά παρασκευής μολότοφ και άλλα πολεμοφόδια.

Ωστόσο περίπου από τις οκτώ το βράδυ βρίσκονται σε εξέλιξη επεισόδια και κλεφτοπόλεμος στην περιοχή των Εξαρχείων ανάμεσα στις πολύ ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και κουκουλοφόρους. Η αστυνομία προχώρησε σε 41 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 28 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Με ανακοίνωσή της η αστυνομία, αναφέρει αναλυτικά τα επεισόδια και τις προσαγωγές από τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα: 

Οι σημερινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου σε διάφορες περιοχές της χώρας εξελίχθηκαν στο σύνολό τους ομαλά χωρίς να καταγραφούν ιδιαίτερα προβλήματα.

«Οι αστυνομικές Αρχές έλαβαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για τη διαφύλαξη και την προστασία των εκδηλώσεων.

Κλείσιμο
Σε ορισμένες περιπτώσεις ομάδες ατόμων επιχείρησαν να προβούν σε έκνομες ενέργειες και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες προχώρησαν σε συλλήψεις και προσαγωγές, ως ακολούθως:

Στην Αθήνα προσήχθησαν συνολικά (41) άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν (28) και συγκεκριμένα:

(6) σε δώμα κτιρίου στην οδό Σπύρου Τρικούπη στα Εξάρχεια, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες, γάντια, πέτρες και άλλα αντικείμενα,
(2) στην οδό Στουρνάρη και
(20) στην Πλατεία Εξαρχείων, μετά τη λήξη των πορειών, για επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων.
Επιπλέον, τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Σε άλλες πόλεις προσήχθησαν συνολικά (31) άτομα και συγκεκριμένα (14) στη Θεσσαλονίκη, (10) στην Πάτρα και (7) στο Ηράκλειο Κρήτης».

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδες κουκουλοφόρων επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στα Εξάρχεια. Αρχικά η ένταση ήταν στην Μπουμπουλίνας, ενώ κουκουλοφόροι επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη, ενώ έχουν ανάψει και φωτιές.  Λίγο πριν από τις εννέα μία εικοσάχρονη, που είναι κάτοικος της περιοχής των Εξαρχείων, παρελήφθη από το ΕΚΑΒ έχοντας τραύμα στο κεφάλι. Όπως καταγγέλλει έχει χτυπηθεί από αστυνομικό με γκλομπ.








Η 20χρονη τραυματίας περιγράφει πως χτυπήθηκε:

Κιου τραυματισμένης

DSC_2381
Η νεαρή τραυματίας παραλαμβάνεται από το ασθενοφόρο. Όπως κατήγγειλε η ίδια την χτύπησαν αστυνομικοί
DSC_2338-01
DSC_2359-01
epei03
epei02


Οι κουλουλοφόροι σημαδεύουν με δέσμη λέιζερ τους άνδρες των ΜΑΤ που έχουν παραταχθεί απέναντί τους, ενώ στην πλατεία Εξαρχείων έχουν επιστρέψει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Λίγο πριν από τις εννέα το βράδυ η αστυνομία απάντησε στον πετροπόλεμο με χημικά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει προχωρήσει σε νέες προσαγωγές. 
Οι κουκουλοφόροι άρχισαν να ρίχνουν μολότοφ. Μία μολότοφ μάλιστα, έπεσε από κάποια ταράτσα κοντά στο ΒΟΞ  στη Στουρνάρη και «έσκασε» κοντά σε αστυνομικό με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά η στολή του.  Από πολυκατοικία της οδού Στουρνάρη άγνωστοι άρχισαν να πετούν γλάστρες εναντίον των αστυνομικών. 

Περίπου στις εννέα το βράδυ άνδρες των ΜΑΤ βρίσκονταν έξω από κατάστημα σε πεζόδρομο των Εξαρχείων και ζητούσαν από τον ιδιοκτήτη του να τους αφήσει να μπουν μέσα, αφού υποστηρίζουν ότι είχαν βρει καταφύγιο εκεί αντιεξουσιαστές που νωρίτερα πετούσαν εναντίον τους αντικείμενα.

Μολότοφ και φωτιά στη Θεσσαλονίκη

Όμως, στη Θεσσαλονίκη, κουκουλοφόροι έριξαν τουλάχιστον δέκα μολότοφ στην περιοχή της Ροτόντας, ενώ στις φλόιγες έχει τυλιχθεί τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο.

FOTIA-OXIMA-840x480

Επεισόδια και στην Πάτρα



Πριν από λίγο όμως, σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Πάτρας, όταν διαδηλωτές έριξαν μολότοφ και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με δακρυγόνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης