Πρώην δικηγόρος των «8» Τούρκων στρατιωτικών: «Ο πανικοβλημένος Κοτζιάς ψεύδεται»

Πρώην δικηγόρος των «8» Τούρκων στρατιωτικών: «Ο πανικοβλημένος Κοτζιάς ψεύδεται»

Την πεποίθησή της ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είναι «πανικοβλημένος» και «ψεύδεται» εκφράζει η Σταυρούλα Τομαρά, πρώην δικηγόρος των «8» Τούρκων στρατιωτικών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα

aksiomatikoi
Σύμφωνα με την κυρία Τομαρά «ο πανικοβλημένος πρώην ΥΠΕΞ Κοτζιάς ψεύδεται όταν φωνασκεί ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά και αυτός δεν είχαν συμφωνήσει να επιστρέψει τους *8* εντός λίγων ημερών μαζί με το ελικόπτερο. Φυσικά και είχαν. Δυστυχώς ο Ερντογάν έλεγε την αλήθεια ότι ο Τσίπρας του είχε υποσχεθεί τους 8. Ο Ερντογάν συνεργάστηκε καλά με τους Συριζαίους, όπως ακριβώς συνεργάστηκε επί χρόνια με τους Γκιουλενικούς».  Όπως αναφέρει στη δήλωσή της «ήμουν η μόνη δικηγόρος, κατ΄επιλογήν των *8* από τη στιγμή που τους μετέφεραν στο Α.Τ Ολυμπιακού χωριού στις 22/7/2016 γι αυτό παρακαλώ να μην παρεμβάλλεται ο κ.Μυλωνόπουλος και όσοι δεν σχετίζονται με την περίοδο που εκπροσωπούσα αποκλειστικά εγώ τους *8*. Έχουν μηδενική ενημέρωση για την περίοδο και αμφισβητώ ότι έχουν επικοινωνήσει μαζί τους τον τελευταίο 1-1,5 χρόνο.

Έχω καταθέσει μηνύσεις. Σε ένα οργανωμένο Ευρωπαικό κράτος πρωτοκλασσάτοι Υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και διεφθαρμένοι αστυνομικοί θα παραπέμπονταν αμελλητί στη Δικαιοσύνη. Οι μηνύσεις μου λυμνάζουν σε συρτάρια, όχι τυχαία, από την εποχή της Ξένης Δημητρίου ως επικεφαλής της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Πριν αναλάβω τους *8* οι κυρίες συνάδελφοι στην Αλεξ/λη μου είχαν πει αναλυτικά ότι η Κυβέρνηση Συριζα μέσω δημ. υπαλλήλων έκανε τα αδύνατα δυνατά ώστε να αποτρέψουν τους *8* να υποβάλλουν αιτήματα ασύλου στην Αλεξ/λη. Οι κυρίες συνάδελφοι εκεί μερίμνησαν και προστάτεψαν τους *8* .

Στις 22/7/2016 δημοσιεύτηκε άρθρο του Αντιστρατήγου ε.α Μπάμπη Τζιγκουνάκη στην ιστοσελίδα pronews (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/462929_toyrkiki-eidiki-epiheirisi-gia-tin-arpagi-ton-8-fygadon) που επιβεβαίωνε πανηγυρικά την επιχείρησης απαγωγής των *8* από τον Ερντογάν. Δεν τον γνωρίζω τον Αντιστράτηγο.

Κλείσιμο
Την παράνομη είσοδο μελών Τουρκικών δυνάμεων(κομάντος) σε χωριά του Έβρου με σκοπό να απαγάγουν τους *8* από το Α.Τ όπου κρατούνταν από τις 16/7/2016 την επιβεβαιώνουν και σήμερα ακρίτες κάτοικοι που ειδοποίησαν την Αστυνομία και αστυνομικοί που τους συνέλαβαν και μυστικά τους απώθησαν στην Τουρκία 1-2 ημέρες μετά την προσγείωση του ελικοπτέρου. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι *8* μετήχθησαν αιφνιδίως από το ΑΤ. του Ν. Έβρου στο Α.Τ Καβάλας και μετά στο Α.Τ Ολυμπιακού χωριού. Την πληροφορία αυτή μου την επιβεβαίωσαν αστυνομικοί εν ενέργεια που υπηρετούσαν στον Έβρο.

Οι κομάντος που περάσαν στον Έβρο για να απαγάγουν τους *8* , δεν σχετίζονταν με τους 5 Τούρκους κομάντος που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, στα μέσα Φεβρουαρίου 2017. Οι 2 εξ αυτών επίσης πελάτες/εντολείς μου. Τους 3 τους προώθησε μυστικά η Ελληνική Αστυνομία στην Τουρκία όπου βασανίστηκαν οικτρά για 2 μήνες. Τα έχω επαναλάβει στα ΜΜΕ, έχω καταθέσει μήνυση και έχει υποβάλλει γι΄αυτό ερώτηση στην Βουλή ο πρώην βουλευτής Δ.Καμμένος. Είμαι σήμερα βαθιά πεπεισμένη ότι και για τη μυστική επαναπροώθηση των 3 κομάντος και εκατοντάδων άλλων στην Τουρκία γνώριζε τα πάντα και ο Πρωθυπουργός Α.Τσίπρας (που είχε λάβει το εξώδικο μου) και ο Τόσκας και ο Κοτζιάς. Απομένει να αποδειχθεί στα δικαστήρια, αν το αποφασίσει η Δικαιοσύνη.
Μόλις ανέλαβα τους *8* μόνη μου στα τέλη Ιουλίου- αρχές Αυγούστου , οι *8* μου είχαν περιγράψει με φόβο ότι είχαν μάθει ότι κινδύνευαν με μυστική απέλαση και μου έδωσαν εντολή να ενεργήσω συγκεκριμένα, και διακριτικά, ώστε να μην τους απελάσουν. Φυσικά και μπλόκαρα επιτυχημένα την μυστική απέλαση τους τον Αύγουστο 2016, πολύ πριν καταθέσω τις προσφυγές μου με τις οποίες τους δόθηκε άσυλο στο β’ βαθμό. ΕΥΠατζήδες και άλλοι με παρακολουθούσαν διακριτικά επί μήνες και με συνεχάρησαν αργότερα γιατί μου είπαν ότι χειρίστηκα επιτυχημένα την υπόθεση, αν και μισούν τους Τούρκους.
Γνωρίζω ότι για την μη απέλαση των *8* υπήρξαν τηλεφωνήματα από πάρα πολλούς υψηλόβαθμους διπλωμάτες και ΥΠΕΞ κρατών σε Έλληνες Υπουργούς και στην ΕΥΠ, όπως γνωρίζω ότι τότε η Γερμανία και η Ρωσία δεν μερίμνησαν για την υπόθεση των *8*, σε αντίθεση με άλλες Ευρωπαϊκές και μη χώρες. Ειδικά για τη Γερμανία, επειδή αργότερα είχα συνομιλήσει και ανταλλάξει μέιλ με σύμβουλο του Γερμανού Υφυπουργού Εξωτερικών , γνωρίζω ότι δεν είχε ενδιαφέρον, αν και διάφοροι μη εξουσιοδοτημένοι Σορολάγνοι σωτήρες των *8* με επιρροή σε Σορολάγνους των Βρυξελών, μετά την παραίτηση μου τον Δεκ. 2016-Ιαν 2017, ωθούσαν τους *8* να δίνουν μακροσκελείς συνεντεύξεις σε γερμανικά ΜΜΕ και όχι μόνο...υποσχόμενοι ότι θα τους αποφυλάκιζαν και θα τους έστελναν σε Αμερική και άλλα κράτη της ΕΕ. Ενδιαφέρον εξεδήλωσε και ο Σοροπληκτος Γ.Παπανδρέου. Μιλούσα με τους *8* ακόμα και 3 μήνες μετά από την παραίτηση μου.


Το ερώτημα σήμερα είναι «ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ *8*, οι οποίοι είναι εξαφανισμένοι από την ημέρα της φωτιάς στο Μάτι;»

Δεν είμαι πεπεισμένη ότι οι *8* είναι ασφαλείς και ελεύθεροι και γι΄αυτό απευθύνω πρόσκληση, αν είναι ασφαλείς, να επικοινωνήσουν μαζί μου στο μοναδικό τηλ αριθμό που μόνο αυτοί γνωρίζουν.
Τέλος, έμαθα πώς η υπόθεση των *8* είναι συνδεδεμένη άρρηκτα με την υπόθεση των 2 Ελλήνων αξιωματικών που απήχθησαν στον Έβρο. Μου εξιστορήθηκε με λεπτομέρειες ότι γινόταν συναλλαγή με αντίτιμο 1,5 εκατομ. Ευρώ για κάθε Τούρκο αξιωματικό από τους *8*, δηλ πάνω από 10 εκατ. στην Αθήνα επί 2-3 Παρασκευοσάββατα βράδυ, με κάλυψη από αστυνομικούς με πολιτικά και με διπλωματικό όχημα. Ακριβώς λίγες ημέρες πριν την απαγωγή των 2 Ελλήνων! Αν η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ήθελε να εξετάσει ενδελεχώς με την υπ αριθμ. 9206/ 29-8-2018 μήνυση που είχα καταθέσει γι΄αυτήν την δωροληψία και διακίνηση μαύρου χρήματος με την χρήση των ειδικών μηχανημάτων της ΕΥΠ και των ΕΥΠατζήδων, θα εντοπιζόταν εύκολα τα στίγματα των κινητών Τούρκων και Ελλήνων που ήταν παρόντες και διευκόλυναν την οικονομική συναλλαγή ,επίσης και μάρτυρες και θα οδηγούνταν οι ύποπτοι στη Δικαιοσύνη. Κατάλαβα ότι οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί απήχθησαν ως εχέγγυο της συναλλαγής έως της απέλασης/επιστροφής των *8* στην Τουρκία. Είναι εύκολο να βρεθούν ποιοι πήραν τα χρήματα. Αυτός που ήταν αυτόπτης μάρτυρας μου είπε ποιος τα έδωσε και πως μεταφέρθηκαν. Μου είπε επίσης «οι 8 είναι προαποφασισμένο να επιστραφούν στον Ερντογάν. Υπάρχει συναλλαγή. Μόνο εσύ θα μπορούσες να μπλοκάρεις την απέλαση.». Ήμουν επιφυλαχτική αλλά κάθε ημέρα διαπιστώνω ότι μάλλον είχε δίκιο γιατί η καταγγελία/ μήνυση μου στον Α.Π. θάφτηκε στα συρτάρια. Για συναλλαγή είχε μιλήσει και ο Πάνος Καμμένος, τον οποίο επίσης δεν γνωρίζω.

Κατέθεσα πρωτοκολλημένα διαβαθμισμένα έγγραφα προς τον Γεν.Γραμ. του Υπουργείου Προστασίας, τον επικεφαλής της ΕΥΠ κ.Ρουμπάτη και σε Αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ με όλες της λεπτομέρειες της καταγγελλόμενης σε εμένα συναλλαγής. Σκεφτόμουν να την καταγγείλω στο Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης γιατί έχει δικαιοδοσία για το διεθνές ξέπλυμα χρήματος, επικοινώνησα με την αρμόδια Αμερικανική υπηρεσία αλλά δεν προχώρησα για νομικούς λόγους. Την κατήγγειλα εγγράφως στο γραφείο του πρώην Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ,κ.Ταγιάνι ο οποίος γνωρίζει ποια είμαι. Επίσης την καταγγελία την είχα συζητήσει και με νυν Υπουργούς και συμβούλους του νυν Πρωθυπουργού. Ο Τόσκας, φίλος του Κοτζιά είχε θέσει ως προσωπικό του στόχο την υποβάθμιση του νομικού μου έργου, την σπίλωση μου. Ο Κοτζιάς ήταν αθέατος. Πολλές φορές αναρωτήθηκα για ποιο λόγο τόσο μένος εναντίον μου από αυτούς τους 2 πρώην Υπουργούς. Ήθελαν να δίνουν την εντύπωση των Τουρκοφάγων αλλά να, που τα έγγραφα εμπλέκουν τουλάχιστον τον ένα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης