Μαζική η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Μαζική η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Με την πορεία στην αμερικανική πρεσβεία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για την ιστορική επέτειο - Δρακόντεια αστυνομικά μέτρα  με 5.000 αστυνομικούς επί ποδός- Για 20.000 διαδηλωτές μιλά η αστυνομία  - Επιχείρηση των ΜΑΤ σε πολυκατοικίες στα Εξάρχεια 

poreia01-mesa
Μαζικό παρών έδωσαν οι πολίτες στην πορεία για τη συμπλήρωση 46 χρόνων από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο που αποτέλεσε την απαρχή για την πτώση της χούντας. Τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας- πήραν μέρος στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία με την οποία κορυφώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης. 






Η πορεία ολοκληρώθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τα οποία είχαν τεθεί από νωρίς σε εφαρμογή, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί κάθε απόπειρα να αμαυρωθεί η ιστορική επέτειος. Η αστυνομία που έθεσε επί ποδός όλες τις δυνάμεις και τις υπηρεσίες της εφαρμόζει δόγμα εντατικής αστυνόμευσης και πρόληψης, στο πλαίσιο του οποίου δυνάμεις επικέντρωσαν στη συγκέντρωση πληροφοριών, την αξιολόγησή τους και την αξιοποίησή τους προκειμένου να αποτραπούν επεισόδια.  Οι διαδηλωτές έφτασαν περίπου στις έξι το απόγευμα στην «σιδηρόφρακτη» από κλούβες των ΜΑΤ αμερικανική πρεσβεία.  Περίπου στις επτάμισι το απόγευμα επικράτησε ένταση μεταξύ όταν διαδηλωτές διαπληκτίσθηκαν με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που διαδήλωναν στο μπλοκ του κόμματος. Μάλιστα κάποιοι έριξαν μπουκάλια εναντίον των διαδηλωτών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Δείτε πως εξελίχθηκε η πορεία και τα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας:

18.35:
Στους 20.000 εκτιμά τους διαδηλωτές η Αστυνομία: Σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛΑΣ, περίπου 8.000 διαδήλωσαν με το μπλοκ του ΠΑΜΕ, στους 1.000 οι διαδηλωτές στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και περίπου 11.000 στα υπόλοιπα μπλοκ. 


18.16: Αστυνομικές δυνάμεις που αποδεσμεύονται σταδιακά από την περιφρούρηση της πορείας μετακινούνται προς την πλατεία Εξαρχείων. Η ΕΛΑΣ δημιουργεί κλοιό στην περιοχή.

Γιουχάρουν και πετούν μπουκάλια την ώρα που περνάει ΣΥΡΙΖΑ




4956274
4956276
4956542
4956540
4956535
4956538
Κλείσιμο


por01

por02

por04
por03



 
17.45:
 Η πορεία έχει φθάσει στην αμερικανική πρεσβεία, όπου έχει στηθεί ισχυρός φραγμός από κλούβες των ΜΑΤ.  Στα Εξάρχεια η αστυνομία συνεχίζει τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις σε πολυκατοικίες στις οδούς Σπ. Τρικούπη, Στουρνάρη και Σολωμού. Εχουν γίνει έξι συλλήψεις και έχουν εντοπισθεί σε δώμα πολυκατοικίας στη Σπ. Τρικούπη υλικά παρασκευής μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πέτρες και άλλα πολεμοφόδια. 
IMG-20191117-WA0001


17.10: Η διμοιρία των ΜΑΤ ακολουθεί στις ταράτσες πολυκατοικιών ομάδες ατόμων. Ακολουθούν τουλάχιστον επτά προσαγωγές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κατοχή των προσαχθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βόμβες μολότοφ.

16.50: Στα Εξάρχεια, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κάνουν «εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» στα Εξάρχεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι διμοιρία των ΜΑΤ μπαίνει σε πολυκατοικίες κάνοντας ελέγχους. Μια τέτοια επιχείρηση έγινε πριν από λίγα λεπτά σε πολυκατοικία στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη.

DSC_2209

16.45: Η κεφαλή της πορείας βρίσκεται στη Β. Σοφίας, ενώ στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι φοιτητές που είχαν συλληφθεί στα επεισόδια της ΑΣΟΕΕ. Το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, βρίσκεται λίγο πριν από τη Βουλή. Κεντρικά συνθήματα  των διαδηλωτών είναι υπέρ της πανεπιστημιακού ασύλου και ενάντια στην αστυνομοκρατία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης