Μεγάλος αριθμός αφίξεων προσφύγων και μεταναστών καταγράφεται στα νησιά του βορείου Αιγαίου και τον Νοέμβριο, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου.
Την ώρα που οι αρχές επιχειρούν την αποσυμφόρηση των νησιών και των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης, όπου η κατάσταση είναι εκρηκτική, συνολικά 2.152 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου στο διάστημα από την 1η Νοεμβρίου μέχρι σήμερα, 14 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι.
Από αυτούς, οι 1.425 αποβιβάστηκαν σε ακτές της Λέσβου, οι 241 στη Χίο και οι 486 στη Σάμο.
Από τις 12 τα μεσάνυχτα ως τις 12 το μεσημέρι σήμερα, δηλαδή, τις τελευταίες 12 ώρες, στη Λέσβο έφθασαν 70 άτομα, στη Χίο 40 και στη Σάμο 42.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.