Μεταναστευτικό: 380 άτομα σε ένα 24ωρο σε Αλεξανδρούπολη, Χίο, Κω, Σάμο και Λέσβο

Το μεγαλύτερο βάρος έπεσε στη Λέσβο και κατά δεύτερο λόγο στη Σάμο - Η κακοκαιρία δεν πτοεί τους Τούρκους διακινητές

Οι κάκιστες καιρικές συνθήκες και οι περιπολίες της ελληνικής ακτοφυλακής και της Frontex στο Αιγαίο δεν φαίνεται να πτοούν τους διακινητές προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία, οι οποίοι, με την ανοχή των τουρκικών αρχών, εξακολουθούν με αμείωτη ένταση να διοχετεύουν απελπισμένους ανθρώπους προς την Ελλάδα, παρ' ότι παραμένει ενεργή η συμφωνία της Άγκυρας με τις Βρυξέλλες.

Μέσα σε ένα 24ωρο, την Τετάρτη, εντοπίστηκαν τουλάχιστον 380 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι επιχειρούσαν, μέσω των κυκλωμάτων διακίνησης, να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος, δηλαδή στην Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, το μεγαλύτερο βάρος έπεσε πάλι στη Λέσβο, όπου εντοπίστηκαν 163 άτομα και ακολούθησαν η Σάμος με 95, η Χίος με 57, η Αλεξανδρούπολη με 40 και η Κως με 25.

Πιο συγκεκριμένα, η ελληνική ακτοφυλακή και η Frontex επενέβησαν στα παρακάτω περιστατικά όπως ανακοινώθηκαν από το Λιμενικό Σώμα:

1)Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα (40) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Αλεξανδρούπολης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

2)Στον εντοπισμό και τη διάσωση πέντε (05) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ν. Χίου, λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

3)Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα δύο (52) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Βάτου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου, ενώ συνελήφθη εξ αυτών ένας 65χρονος αλλοδαπός, ως χειριστής της λέμβου. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

4)Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι πέντε (25) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''. Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΨΑΛΙΔΙ'' ν. Κω, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Κω. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

5)Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα πέντε (45) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Σάμου, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

6)Στον εντοπισμό τριάντα οκτώ (38) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σιγρίου, στην περιοχή “ΛΙΟΤΑΣ ΑΝΤΙΣΣΑΣ” ν. Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ εντοπίστηκε μεταξύ αυτών ο 26χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε, ο οποίος και συνελήφθη. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

7)Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα (50) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέως Σάμου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

8)Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα (30) αλλοδαπών προέβη, βραδινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''. Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΓΡΙΕΛΙΑΣ'' Μυτιλήνης ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη εξ αυτών ο 24χρονος χειριστής της λέμβου.

9)Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα οκτώ (38) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''. Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ'' Μυτιλήνης ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη εξ αυτών ο 17χρονος χειριστής της λέμβου. Προανακρίσεις διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

10)Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα τριών (33) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''. Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό με τη συνδρομή Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του σκάφους FRONTEX προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας, ενώ συνελήφθη εξ αυτών ο 23χρονος χειριστής της λέμβου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.

11)Στον εντοπισμό τριάντα τεσσάρων (34) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σιγρίου, στην περιοχή ''ΓΑΒΑΘΑ'' Άντισσας ν. Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ εντοπίστηκε μεταξύ αυτών ο 17χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε, ο οποίος και συνελήφθη. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Άτομα, άνθρωποι, αλλοδαποί, πρόσφυγες και μετανάστες

Σα να λέμε ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

11 Διασώσεις-ειδησεις μαζί σε μία

Για να μην τρομάζει το ποπολο

VAGANEMOS

Μας πνίγει αργά αλλά σταθερά ο Ερντογάν πήρε και τα εύσημα για αυτό από τον τρελό Τραμπ!!!!

Βαρατε στο ψαχνο αλλιως δεν καταλαβαινουν αυτοι

Ξυπνηστε

Αστραπόγιαννος

Ο Ερντογάν διαμήνυσε πολλές φορές σέ όλη την Ευρώπη, ότι έχει 4.000.000 στρατολογημενους μαχητές του Ισλάμ, και κάποιοι ανθελληνες μιλούν ακόμα για ανηλίκους μετανάστες ετών 20 με 25 !!! Ποιους κοροϊδεύουν ???

Ελλάδα SOS

Εκπαιδευτικοί Έβρου καλούν Υπουργό: Κάντε κάτι, "κινδυνεύουμε από τις επιθέσεις των παράνομων μεταναστών "" !! "Τι έχουν να απαντήσουν στον συνάδελφο που τον χτύπησαν και σώθηκε από θαύμα;"

Τάκης

Δεν βγάζει χρόνο η εθνομηδενιστική ΝΔ!

Δεν μας λέτε

Πόσοι είναι οι πρόσφυγες και πόσοι οι μετανάστες

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

arxigos-geetha

Ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ επικαλούμενος λόγια του Περικλή προς τους Αθηναίους - Τι είπε ο απερχόμενος αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χριστοδούλου για την «ιστορία και τα γεγονότα του 1922» και οι αναφορές του σε «παρείσακτους σωτήρες», «αδόκιμες υστεροβουλίες» και «αλαζονικά ανεμοσκορπίσματα»

6
kammeno-aytokinito-arthro

Θέλουν να δημιουργήσουν ζώνες ανομίας έξω από τα Εξάρχεια λένε αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας που ερευνούν τις υποθέσεις - Με την ενισχυμένη ομάδα ΔΙΑΣ η απάντηση της ΕΛΑΣ - Αστυνομικοί μιλούν για «διαβολοβδομάδα» με δικαστήρια αντιεξουσιαστών

16